با سلام به وبلاگ معلم كلاس ششم خوش آمديد؛ لطفاً با نظرات خود ما را ياري نمائيد؛ اميدوارم لذت ببريد و براي بهتر شدن وبلاگ نظر بدهيد؛ روستایی که عروسی آن 10 شبانه‌روز است
زیارت عاشورا

جشن ازدواج از آئین و سنن نکویی است که در هر گوشه از این کشور پهناور برگزاری آن با آداب و رسوم خاصی همراه است. هرچند امروزه با ماشینی شدن زندگی، اصالت این آئین هر روز کمرنگ‌تر از دیروز می‌شود، اما هستند مناطقی که هنوز تلاش دارند تا حد امکان آئین عروسی خود را به روش گذشتگان برگزار کنند.

 

به گزارش فرجام، روزنامه قانون در ادامه آورده است: هرایین از روستاهای بزرگ شهرستان آوج یکی از مناطقی است که در این زمینه برای خود گذشته‌ای درخشان دارد و هر چند در حال حاضر سنن مرتبط با ازدواج در این محدوده جغرافیایی به صورت کامل رعایت نمی‌شود اما باز هم برگزاری آیین عروسی در این منطقه به نحوی است که با کمی تبلیغ می‌تواند گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را به خود جذب کند. 

دلیل این هم برگزاری آئین عروسی طی 10 شبانه‌روز در این روستای آذری‌نشین است. برای اینکه درک بهتری از این مراسم داشته باشید، در ذیل آنچه در این 10 روز مراسم عروسی در هرایین رخ می‌دهد به صورت اختصار به اطلاع شما می‌رسد؛ باشد که خود از نزدیک شاهد این مراسم زیبا باشید.

1- پالتار: مردم هرایین روز اول عروسی را پالتار می‌نامند. در این روز بزرگ مردان فامیل، صبحانه تا شام را مهمان خانه داماد هستند. وظیفه این افراد، فهرست کردن هدایای مراسم عصر است. در این مراسم که اختصاص به زنان داشته و به «پالتار» معروف است، حاضران ضمن رقص و پایکوبی، هریک هدیه‌ای‌ شامل پول نقد، لباس یا وسایل کوچک زندگی پیشکش می‌کنند.

2- خرج آپارما: روز دوم مراسم عروسی را «خرج آپارما» می‌گویند. در این روز خانواده داماد اقلام مورد نیاز روز عروسی همچون روغن، قند، چای، آرد، گوشت، شکلات، سیب زمینی و … را در مراسمی توأم با جشن و پایکوبی به خانه پدر عروس می‌برند.

3- مبارک اولسون: روز سوم عروسی را «مبارک اولسون» گویند. صبح این روز اهالی روستا برای صرف چای و شیرینی مهمان خانواده داماد هستند و این امر به معنای آمادگی آنان برای شرکت در جشن عروسی است. بعدازظهر ساقدوش داماد به همراه جمعی از جوانان روستا وی را به حمام می‌برد و بعد از حمام اهالی روستا داماد را با ساز و دهل تا خانه‌ همراهی می‌کنند. سپس نزدیکان و دوستان هر یک مبلغی را به پیشانی داماد چسبانده یا در جیب لباسش قرار می‌دهند.

4- حنابندان: روز چهارم اختصاص به حنابندان دارد. در شب حنابندان در مراسمی با عنوان «قیزگلین شامو» دختران جوان و تازه عروسان دِه برای صرف شام به خانه داماد دعوت می‌شوند. این افراد پس از صرف شام به خانه عروس رفته و حنا و میوه و شیرینی و کبریت و آینه و … می‌برند. سپس در حالی که دیگران در حال جشن و شادی هستند، یکی از نزدیکان داماد دست، پا و موهای عروس را حنا می‌گذارد و بدین‌گونه این شب تمام می‌شود.

5- روز عروسی: پنجمین روز مراسم ازدواج در هرایین روز عروسی است. صبح این روز، دختران جوانان خانواده عروس، او را در میان صدای ساز و دهل به حمام ‌برده و هنگام ظهر باز می‌گردانند. پس از صرف ناهار، عروس برای رفتن به خانه بخت لباس مناسب پوشیده و آرایش می‌کند. بعد از آماده شدن عروس، در حالی که میهمانان به رقص و پایکوبی ادامه می‌دهند، او به آشپزخانه رفته و غذایی شامل شیره انگور و روغن حیوانی که معروف به «یاقلو شیره» است، می‌خورد. همزمان با این عمل، جوانان شروع به انتقال جهیزیه عروس به خانه داماد می‌کنند. سپس عروس از آشپزخانه خارج شده و عمو یا دایی او، شالی حاوی نان و حلوا به نشانه برکت به کمر عروس می‌بندد. در این هنگام عروس هفت نوبت، دور تنور خانه پدری گشته و آن را می‌بوسد و پس از آن با اهالی خانه خداحافظی کرده و به کمک عمو یا دایی سوار بر اسب می‌شود تا به خانه بخت رود. البته فرد سوار کننده تا منزل داماد مواظب عروس است تا از اسب به پایین نیفتد. نزدیک خانه داماد، عروس متوقف می‌شود تا داماد سه عدد انار را از بالای سر عروس پرتاب کند. هرکس این انارها را قبل از زمین خوردن تصاحب کند، هدیه‌ای از مادر داماد خواهد گرفت. پس از آن عروس مقابل در خانه می‌ایستد و پدرشوهر خلعتی پیشکش عروس می‌کند و آنگاه وی وارد خانه می‌شود. همزمان یکی از اقوام داماد ظرفی پر از روغن حیوانی و شیره انگور به دست عروس می‌دهد و عروس اندکی از آن را در دهان مرد مواظب خود، می‌گذارد. مقدار کمی را هم در دست ریخته و در حین ورود به خانه به چارچوب در می‌مالد و همزمان جشن و سرور در خانه برپا می‌شود. پس از آن، نوبت به صرف شام می‌رسد و در نهایت نزدیکان عروس و داماد را به اتاق خودشان راهنمایی می‌کنند.

6- پاتختی: صبح فردای عروسی، دختران و عروسان فامیل عروس را به حمام می‌برند و بعد از آن همگی برای صرف ناهار به خانه مادر داماد می‌روند. بعد از ظهر نیز مراسم پاتختی برگزار می‌شود تا اقوام در مراسمی شاد هدایای‌ خود را به عروس تقدیم ‌کنند.

7- ناهارخوران: فردای روز پاتختی که هفتمین روز جشن است، مردان فامیل برای صرف ناهار به خانه داماد دعوت می‌شوند تا آخرین ولیمه ارائه شده از سوی خانواده داماد را در فضایی شاد بخورند.

8- پول سالما: در روز هشتم مردان فامیل در خانه داماد گردهم ‌آمده و هر یک مبلغی را به رسم هدیه پیشکش عروس و داماد می‌کنند.

9- سالام شامو: در این روز مردان خانواده‌های حاضر در مراسم پاتختی شام را در خانه پدر عروس می‌خورند تا مراسم عمومی عروسی به پایان رسد.

10- گیزلین سالام: در روز دهم و پایانی مراسم عروسی در هرایین، عروس و داماد برای عرض ارادت و دیدار مجدد، به خانه پدری عروس رفته و هدیه‌ای را برای مادر زن می‌برند و او هم به رسم تقدیر هدیه ناچیزی به عروس و داماد می‌دهد و بدین‌گونه مراسم 10 روزه عروسی به پایان می‌رسد.  



تاريخ : دو شنبه 19 مرداد 1394برچسب:, | 7:46 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

تکامل ویندوز را می‌توانید در عکس زیر که با فرمت gif تهیه شده، مشاهده کنید.

فایل در حجم 1.82 مگابایت است و برای دیدن به صورت خودکار کمی صبر کنید و یا آن را از اینجا دانلود کرده و روی سیستم خود ببینید.

در ضمن برای دیدن تاریخ ویندوز به صورت عکس به عکس اینجا را کلیک کنید.

اگر قادر به مشاهده نیستید فایل را به صورت عکس به عکس در زیر مشاهده کنید:

منبع: آن د هاب



تاريخ : یک شنبه 18 مرداد 1394برچسب:, | 20:56 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

موسسه امنیتی ESET با اعلام هشدار به کاربران گوشی هوشمند یا تبلت که از اینترنت WiFi رایگان در اماکن عمومی استفاده می کنند راههای مقابله با تهدیدات امنیتی در این زمینه را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، موسسه تحقیقاتی امنیتی ESET با بررسی موضوع امنیت استفاده از اینترنت وای فای در اماکن عمومی، نسبت به تهدیدات امنیتی ناشی از این ابزار ارتباطی هشدار داد.

این موسسه امنیتی اعلام کرد: اگر گوشی هوشمند یا تبلت دارید و از WiFi رایگان در اماکن عمومی و استراحتگاههای بین راهی استفاده می کنید باید بدانید که خود را در معرض خطر قرار داده اید.

دیوید سوتا یکی از کارشناسان ESET در همکاری با گروه هکرهای HACKMIAMI این موضوع را به دقت بررسی کرده و به نتایج نگران کننده ای رسیده است.

این کارشناس به همراه گروه هکرهای کلاه سفید، نشان داده که چگونه می شود در عرض چند ثانیه نام کاربری و رمز و عکس ها را از طریق WiFi هک کرد.

این گروه یک فهرست از اقدامات لازم برای افرادی که نگران هستند تهیه کرده اند تا تهدیدات ناشی از استفاده از وای فای های رایگان را کاهش دهد.

در این فهرست توصیه شده که اگر کاربر معمولی هستید از اینترنت های رایگان در اماکن عمومی استفاده نکنید؛ در صورت نیاز به استفاده، حتما از یک سرویس VPN استفاده کنید؛ همچنین این موسسه به کاربران تجاری نیز پیشنهاد کرده برای جلوگیری از نفوذ به اطلاعات، از سرویس ۸۰۲.۱X برای وای فای شرکت هایشان استفاده کنند.

وارد نکردن رمز، حساب کاربری و اطلاعات در وای فای های عمومی و استفاده از رمزهای پیچیده و همچنین خارج کردن تنظیمات از حالت پیش فرض از دیگر راههای مقابله با این تهدیدات بشمار می روند.

 



تاريخ : چهار شنبه 14 مرداد 1394برچسب:, | 17:38 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

سالهاست که مسافرانی که با هواپیما از روی جزیره کوچک Elli?aey واقع در مجمع‌الجزایر Vestmannaeyjar در نزدیکی ایسلند می‌گذرند، یا کسانی که با قایق از کنار از جزیره عبور می‌کنند، متوجه کلبه‌ای روی این جزیره بکر می‌شوند.

از ۳۰۰ سال، پنج خانواده روی این جزیره زندگی می‌کردند، اما از سال‌های دهه ۱۹۳۰ این جزیره غیرمسکونی شد و دو نفر آخر ساکن در جزیره هم آن را ترک کردند. تا اینکه در سال ۱۹۵۳ این خانه ساخته شد، خانه‌ای که آب و برق ندارد، اما ظاهرا یک سونا دارد!

تصور کنید، بتوانید یک ماهی از قیل و قال کارهای روزانه فاصله بگیرید و در این جزیره تنهاترین ساکن زمین شوید!
















تاريخ : سه شنبه 13 مرداد 1394برچسب:, | 17:42 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

شیخ بهایی چگونه از زمان مرگ خود مطلع شد

 روزی شیخ بهایى به همراه گروهى از شاگردانش براى خواندن فاتحه به قبرستان رفت، بر سر قبرها مى‌‌نشست و فاتحه‌‌اى نثار گذشتگان مى‌‌کرد تا اینکه به قبر بابا رکن‌الدین رسید، آوایى شنید که سخت او را تکان داد!

محمد بن حسین حارثی معروف به «شیخ بهایی» در صبح روز 26 ذیحجه سال 953 قمری، از پدری روحانی و معروف به نام شیخ عزالدین عاملی در جبل عامل لبنان به دنیا آمد، شیخ‌بهایی در سیزده سالگی در سال 966 قمری به اتفاق پدر 48 ساله خود و مادرش به ایران هجرت کرد.

وی در دامن استادان معروف زمان خود، از جمله پدرش، بسیار سریع مراحل رشد و تکامل علمی و معنوی خود را طی کرد و تفسیر و حدیث را نزد پدرش و حکمت و کلام را در خدمت شیخ ‌عبدالله مدرس یزدی و ریاضی را نزد ملا علی مذهب و ملا افضل قاضی و علم طب را نزد حکیم عمادالدین محمود آموخت.

شیخ بهایی در سنین جوانی توانست در بیشتر رشته‌های علمی زمان خودش، به کمالات بی‌نظیری دست یابد و در فقه و اصول نیز به مقام اجتهاد برسد و پس از آن به تربیت شاگردان زیادی پرداخت که هر کدام از آن‌ها بعداً از ستارگان آسمان علم و عمل، محسوب شدند.

همچنین او در بیشتر زمینه‌های علوم همچون اخبار و احادیث، تفاسیر و اصول و ادعیه و فقه و حکمت و ریاضیات و شعر فارسی و عربی، تألیفات معروفی دارد، هنر معماری شیخ بهایی یادگارهای زیادی دارد که در تاریخ اصفهان و ایران، بلکه جهان پرآوازه است، این دانشمند بزرگ، در این زمینه منشأ آثار گرانقدری شد که مهمترین خدمات شیخ‌ بهایی در رونق بخشیدن به شهر اصفهان عبارتند از: مسجد امام، ساعت شاخص اوقات شرعی، حمام شیخ بهایی، شهر نجف‌آباد و طرح تقسیم آب زاینده‌‌‌رود.

*شیخ بهایی چگونه از زمان مرگ خود مطلع شد

روزی شیخ بهایى به همراه گروهى از شاگردانش براى خواندن فاتحه به قبرستان رفت، بر سر قبرها مى‌‌نشست و فاتحه‌‌اى نثار گذشتگان مى‌‌کرد تا اینکه به قبر بابا رکن‌الدین رسید، آوایى شنید که سخت او را تکان داد. از شاگردان پرسید: شنیدید چه گفت، گفتند: نه!

شیخ بهایى پس از آن حال دیگرى داشت و همواره در حال دعا و گریه و زارى بود. مدتى بعد، شاگردانش از او پرسیدند آن روز چه شنیدى؟ گفت: به من گفتند آماده مرگ باشم، شش ماه گذشت و دوازدهم شوال 1030 قمری (یا 1031 ق) فرا رسید و روح ملکوتی آن عارف و عالم بزرگ به سوى معبود پر کشید، بیش از 50 هزار نفر در تشییع جنازه او شرکت داشتند، علامه محمدتقى مجلسى بر وى نماز گزارد و سپس پیکرش را به مشهد مقدس بردند و بنا به وصیتش در جوار مرقد امام رضا(ع) به خاک سپردند.

*هنگامی که شیخ بهایی در برابر یک پیرمرد فقیر مات شد

شیخ بهایى روزى از بازار اصفهان می‌گذشت، در یک گوشه دور افتاده بازار توى یک مغازه کوچک و رنگ و رو رفته که نور باریکى از سقف آن به داخل دکان مى‏‌تابید و در و دیوارش را روشن مى‏‌ساخت، ناگهان چشمش به پیرمردى افتاد که بیش از 90 سال از عمرش مى‏‌گذشت و در آن حال مشته سنگینى به دست داشت و مشغول کوبیدن به تخت گیوه بود.
شیخ بهایى با دیدن پیرمرد دلش به حال او سوخت و به داخل مغازه رفت و از پیرمرد پرسید: تو چرا در جوانى اندوخته و پس اندازى براى خود گرد نیاوردى تا در این سن پیرى مجبور به کار کردن نباشى؟
پیرمرد سرش را از روى گیوه برداشت و نگاه نافذش را بر روى شیخ بهایى انداخت ولى چیزى نگفت، شیخ دست پیش برد و مشته را از دست پیرمرد گرفت و با علمى که داشت آن را تبدیل به طلا کرد و بعد زیر نورى که از سقف به روى پیشخوان مى‏‌تابید جلو پینه‌دوز گذاشت، مشته فولادى سنگین وزن که در آن لحظه تبدیل به طلا شده بود در زیر نور خورشید تلؤلؤ خاصى پیدا کرد و ناگهان دکان پینه‌دوز را به رنگ طلایى در آورد، شیخ بهایى بعد از این کار به سرعت عازم خروج از مغازه شد و در همان حال خطاب به پیرمرد گفت: پینه دوز، من مشته تو را تبدیل به طلا کردم آن را بازار طلافروش‏‌ها ببر و بفروش و بقیه عمر را به راحتى بسر ببر.
شیخ بهایى هنوز قدم از دکان بیرون نگذارده بود که ناگهان صدایى او را بر جاى نگاه داشت، این صداى پیرمرد بود که مى‏‌گفت: اى شیخ بهایى اگر تو مشته مرا با گرفتن در دست تبدیل به طلا کردى، من آن را با نظر به صورت اولش در آوردم! شیخ بهایى به سرعت برگشت و به مشته نگریست و دید مشته دوباره تبدیل به فولاد شده است، دانست که آن پیرمرد به ظاهر تنگدست و بى‌سواد از اولیاءالله و مردان خدا بوده و علم و دانش‌اش به مراتب از او بیشتر است و نیازى به مال دنیا ندارد، روى این اصل با خجالت و شرمندگى پیش رفت و دست پینه‌دوز را بوسید و عذر بسیار خواست و بدون درنگ از مغازه خارج شد، از آن به بعد هر گاه از جلو دکان پیرمرد رد مى‏‌شد، سرى به علامت احترام خم کرده و با شرمندگى مى‏‌گذشت!

منبع: فارس


تاريخ : پنج شنبه 8 مرداد 1394برچسب:, | 9:45 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

 

درآمد سالیانه برخی مشاغل را در کشورمان که از یک پایان نامه دانشگاهی اقتباس شده است از نظر بگذرانید…

415236

درآمد سالیانه برخی مشاغل را در کشورمان که از یک پایان نامه دانشگاهی اقتباس شده به شرح زیر منتشر شده است:

۱- دکتر مهندس مدیر کارخانه صنعتی: ۶۰۰ میلیون تومان

۲- دکتر فوق تخصص جراحی پلاستیک و قلب ۸ میلیارد تومان

۳- دندانپزشک فوق تخصص جراحی فک و صورت ۱٫۲ میلیارد تومان

۴- فوتبالیست و مربی فوتبال ۳ میلیارد تومان

۵- استاد تمام ممتاز ۱۵۰ میلیون تومان

۶- معلم کنکور درس زیست شناسی ۱٫۲ میلیارد تومان

۷- معلم خصوصی کنکور رشته های ارشد ۶۰۰ میلیون تومان

۸- دکترای عمومی پزشکی ۱۲۰ میلیون تومان

۹- معلم ابتدایی با مدرک کارشناسی ۲۵ میلیون تومان

۱۰- کارگر حرفه ای جوشکار برج ها ۸۰ میلیون تومان

۱۱- سرآشپز حرفه ای ۲۵۰ میلیون تومان

۱۲- خلبان کاپیتان پایه۱ جهانی ۳۰۰ میلیون تومان

۱۳- دندانپزشک عمومی ۴۰۰ میلیون تومان

۱۴- آرایشگر زنانه ۳۰۰ میلیون تومان

۱۵- طراح لباس عروس ۱٫۲ میلیارد تومان

۱۶- استادیار دانشگاه ۵۰ میلیون تومان

۱۷- نصاب ماهواره ۲۰۰ میلیون تومان

۱۸- نویسنده مشهور ۲۵۰ میلیون تومان

۱۹- بازیگر مشهور سینما ۸۰۰ میلیون تومان

۲۰- برنامه نویس کامپیوتر ۳۰۰ میلیون تومان

۲۱- مجری مشهور اخبار ۱۵۰ میلیون تومان

۲۲- تعمیرکار اتوموبیل ۶۰۰ میلیون تومان

پارسینه

http://avayefarhangi.ir/?p=12401



تاريخ : چهار شنبه 7 مرداد 1394برچسب:, | 16:21 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

تابلویی که در عکس می‌بینید جاده‌ای را نشان می‌دهد که به یک خانه منتهی می‌گردد. بنظر شما این صحنه چه چیزی کم دارد؟


یک درخت ؟

یک آبگیر (برکه) ؟

آدم ها ؟

یک تکه ابر ؟

یک ماشین ؟

 درخت:

در زندگی شخصی، به بیشترین چیزی که اهمیت می‌دهید …
رشد معنوی خودتان است.
پیامی که در پشت این سوال قرار دارد
چیزی که انتخاب می‌کنید تا به صحنه اضافه شود نشانگر چیزی است که در زندگی شخصی برایتان اهمیت دارد. با تغییر اولویتهای زندگیتان، انتخاب شی‌ء جاافتاده در این صحنه نیز تغییر خواهد کرد. این سوال را چند سال دیگر نیز از خود بپرسید تا دریابید که دیدگاهتان نسبت به چیزها تغییر یافته است!

 یک آبگیر (برکه):

در زندگی شخصی، به بیشترین چیزی که اهمیت می‌دهید …
داشتن یک رویا است.
پیامی که در پشت این سوال قرار دارد
چیزی که انتخاب می‌کنید تا به صحنه اضافه شود نشانگر چیزی است که در زندگی شخصی برایتان اهمیت دارد. با تغییر اولویتهای زندگیتان، انتخاب شی‌ء جاافتاده در این صحنه نیز تغییر خواهد کرد. این سوال را چند سال دیگر نیز از خود بپرسید تا دریابید که دیدگاهتان نسبت به چیزها تغییر یافته است!

 آدم ها:

در زندگی شخصی، به بیشترین چیزی که اهمیت می‌دهید …
رابطه داشتن با افراد دیگرست.
پیامی که در پشت این سوال قرار دارد
چیزی که انتخاب می‌کنید تا به صحنه اضافه شود نشانگر چیزی است که در زندگی شخصی برایتان اهمیت دارد. با تغییر اولویتهای زندگیتان، انتخاب شی‌ء جاافتاده در این صحنه نیز تغییر خواهد کرد. این سوال را چند سال دیگر نیز از خود بپرسید تا دریابید که دیدگاهتان نسبت به چیزها تغییر یافته است!

 یک تکه ابر:

در زندگی شخصی، به بیشترین چیزی که اهمیت می‌دهید …
دوستتان است.
پیامی که در پشت این سوال قرار دارد
چیزی که انتخاب می‌کنید تا به صحنه اضافه شود نشانگر چیزی است که در زندگی شخصی برایتان اهمیت دارد. با تغییر اولویتهای زندگیتان، انتخاب شی‌ء جاافتاده در این صحنه نیز تغییر خواهد کرد. این سوال را چند سال دیگر نیز از خود بپرسید تا دریابید که دیدگاهتان نسبت به چیزها تغییر یافته است!

 یک ماشین:

در زندگی شخصی، به بیشترین چیزی که اهمیت می‌دهید …
پول است.
پیامی که در پشت این سوال قرار دارد
چیزی که انتخاب می‌کنید تا به صحنه اضافه شود نشانگر چیزی است که در زندگی شخصی برایتان اهمیت دارد. با تغییر اولویتهای زندگیتان، انتخاب شی‌ء جاافتاده در این صحنه نیز تغییر خواهد کرد. این سوال را چند سال دیگر نیز از خود بپرسید تا دریابید که دیدگاهتان نسبت به چیزها تغییر یافته است!



تاريخ : چهار شنبه 7 مرداد 1394برچسب:, | 13:20 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

واقعیتهای گفتنی درباره ی مهارت حافظه

 

1-Hafezeh[Nayabfun.com]

 

حافظه و به یادسپاری یک مهارت ضروری در انسان است و در واقع دومین نیاز حیاتی برای زندگی است. عملکرد و چگونگی حافظه،‌ هنوز تا حدی مبهم و غیر قابل فهم مانده است. در این ایمیل، به ۹ واقعیت درباره ی حافظه می پردازیم. بدون شک، شما پس از خواندن این مقاله آرزو می کنید که ای کاش زودتر آن ها را می دانسته اید.

۱٫ حافظه با فراموش کردن قوی تر می شود

عقل متعارف می گوید که اگر می خواهید چیزی را به یاد داشته باشید، باید آن را زیاد تکرار کنید و سعی کنید تا آن را در حافظه یتان تازه نگه دارید. تیم تحقیقاتی "روبرت و الیزابت بیجورک" که با یکدیگر زوج هستند، این واقعیت را این گونه توضیح می دهند. براساس تحقیقات آن ها، شما نیاز دارید تا یک سری از اطلاعات جدید را که در حافظه سپرده اید، قبل از این که آن ها را به یاد آورید، فراموش کنید. به این ترتیب می توانید حافظه ی خود را در طی زمان های متمادی قوی تر کنید.

۲٫ رشد حافظه در داستان سرایی

در یکی از پرفروش ترین کتاب های ۲۰۱۲ به نام "پیاده روی در ماه با انیشتین"، "جاشا فوئر"، داستانی طولانی از قهرمانان حافظه را برای ما بازگو می کند که کارت های بازی را به یاد می سپارند. اما چه طور آن ها می توانند به این موقعیت جادویی برسند؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید، آن ها برای آن چه می خواهند به یاد بسپارند، یک داستان به یاد ماندنی می سازند. چرا که مغز انسان، برای داستان سرایی ساخته شده است. بیشترین چیزهایی که می توانید برای ساختن یک روایت به هم ربط دهید، بیشترین چیزهایی است که در ذهن و خاطر شما نهادینه شده اند.

۳٫ زمانی که اطلاعات جدید، بصری باشند؛ حافظه پرکار است

ما معمولاً برای یادگیری اطلاعات فنی چه کاری انجام می دهیم؟ درست است، از دفترچه ی یادداشت استفاده می کنیم. اما شاید کم ترین تاثیر دفترچه ی یادداشت، این باشد که شما می توانید در آن همه چیز را بنویسید. ما متوجه شده ایم که ساده ترین و سریع ترین راه برای پردازش اطلاعات از طریق بصری، همین روش است. اما آیا این کار به آموختن بهتر ما کمک می کند. "ریچارد مایر"، محقق روانشناس در UCSB معتقد است که: "بله". تحقیقات او نشان داد که روش نوشتاری با یک جلوه ی بصری قابل توجه، حجم و کیفیت اطلاعاتی که زبان آموزان تازه کار باید حفظ کنند، را بهبود می بخشد.

۴٫ حافظه با یک محیط فاخر توانمندتر می شود.

بعضی از مردم قسم می خورند در محیط هایی مثل کافی شاپ که در آن ها سکوت حاکم است، می توانند بهتر بنویسند. این موضوع ممکن است درست باشد. همان طور که "بندیکت کری" در آخرین کتاب پرفروش خود به نام "چگونه بیاموزیم؟"، طی یک تحقیقات روانشناسی گسترده بیان می کند، مطالعه در یک طیف متنوع محیطی، می تواند به طور واقعی توانایی شما را در به خاطر سپردن اطلاعات بالاتر برده و بهبود بخشد.

به نظر می رسد اگر تلاش می کنید تا حافظه ای داشته باشید که متاثر از زمان باشد، "پیدا کردن یک محیط آرام برای تمرکز" بهترین پیشنهاد نخواهد بود.

۵٫ حافظه فقط تمرین و تکرار نیست

شاید این را قبلاً هم شنیده باشید که "تمرین و تکرار، حافظه را بهتر می کند". در حقیقت، این جمله باید این گونه بیان شود: "یک نوع خاص از تمرینات سخت و مشکل، می تواند این کیفیت را ایجاد کند". دوباره به تحقیقات تیمی "بی جورک" بازگردید. آن ها به این نتیجه رسیدند که:

"تکرار یک کلید است، اما وقتی قوی تر می شود که برای سخت تر کار کردن مغز، در میان اطلاعات نامربوط قرار گیرد."

این کار ما را مجبور می کند تا هر بار که می خواهیم تمرکز کنیم، به اطلاعات خود در حافظه ی بلند مدت مراجعه کنیم. حافظه ی بلند مدت با تکرار چندین و چند باره ی یک مطلب، قوی تر می شود و ارتباطات نورونی مغز بهتر خواهد شد. این کار، بخشی از حافظه ی کوتاه مدت شما را کم کارتر می کند. پس وقتی که در حال تمرین دادن به حافظه ی خود هستید، سعی کنید تا حافظه ی خود را درگیر چالش و مسائل بزرگ کنید.

۶٫ حافظه از "تعویق"، به عنوان یک ابزار مهم استفاده می کند.

تاکنون چند بار از خود به خاطر تعویق در به یاد آوردن موضوعی ناامید شده اید؟ غمگین نباشید، چرا که تحقیقات نشان داده است این تعویق، مهم ترین ابزار برای به انجام رسیدن هر چیزی که می خواهید، می باشد. وقتی زیاد به فکر تمرکز بر روی چیزی نیستیم، این حالت، به ناخود آگاه شما اجازه می دهد تا بر روی ایده هایی که در پس زمینه ی ذهنتان دارید، کار کنید. این مسأله می تواند در خواب و امور احساسی شما نیز تاثیر بگذارد.

مغز شما برای تکمیل ایده های جدید با آن چه اکنون در حافظه ی خود دارید، نیاز به زمان دارد. به آن ها اجازه دهید با هم ارتباط برقرار کنند و اطلاعات رد و بدل کنند.

۷٫ حافظه برای "پرکردن شکاف ها" متکی به مغز است

وقتی یک خاطره در مغز شما ذخیره می شود، شما ویژگی های آن را در خاطر خواهید داشت. این خاطرات ممکن است چهره ی یک نفر، کفشی که پوشیده بوده است، شدت وزش باد در آن زمان و یا هر چیز دیگری باشد. اما بیشتر این خاطرات کمی محو و کم رنگ هستند. اما چه اتفاقی می افتد وقتی کسی از شما می پرسد کدام ابر شما را یاد آن روز می اندازد؟

وقتی با یک خاطره ی چند جانبه و یا خاطره ای که زیاد در یادتان نیست و آن را خوب به خاطر نمی آورید، مواجه می شوید؛ مغز شما تلاش می کند تا شکاف های خالی را با آن چه در فکر شما می گذرد، پر کند.

این همان دلیلی است که افراد زیاد نمی توانند به چشمان شان اعتماد کنند. هر زمان که یک شاهد ماجرا از شما پرسید چه چیز دیده اید، بدانید که آن ها از شما می خواهند آن چه را که با چشم خودتان و از دید خودتان دیده اید، برای آن ها بگویید. مطمئن باشید که حافظه ی آن ها، بلافاصله اطلاعات جدید را به آن چه از قبل در ذهن آن ها بوده است، آلوده می کند.

۸٫ حافظه به قسمت ها و بخش های متفاوتی در مغز شما تقسیم می شود

معمول ترین نمونه برای ذخیره ی اطلاعات در مغز، یک کامپیوتر است. یک رشته ی جدید از بیت ها در یک محل مشخص نوشته می شود و در هارد دیسک ذخیره می شوند. در برخی مواقع نیز، حافظه ی شما بیشتر شبیه به یک سیستم بایگانی است. حس بویایی در برخی از انسان ها معمولاً بالا و شدت احساسات پایین است. در این افراد، معمولاً اطلاعات بصری در این سیستم بایگانی ذخیره می شود و در نهایت وظیفه ی هیپوکامپ، جمع آوری همه ی این ها در کنار یکدیگر است. برای به یاد آوردن هر چیزی، مغز شما درست شبیه به یک پازل، همه چیز را دوباره جمع آوری کرده و گرد هم می آورد.

۹٫ خاطرات توسط احساسات اولویت بندی می شوند

چرا بیشتر خاطرات زنده ی دوران کودکی شما شامل این گونه احساسات شدید مثل ترس، سرخوشی، طرد شدن، غرور و … می شود؟ همان طور که "جان مدینا"، نویسنده ی کتاب "قوانین مغز" توضیح می دهد، احساسات، خود را تبدیل به اطلاعات جدید در مغز می کنند. در این حالت، ما به عنوان یک شاخص با اهمیت، نسبت به آن ها اقدام می کنیم. هر چه این خاطرات روشن تر و قوی تر باشند، شما راحت تر قادر به یاد آوری آن ها خواهید بود.



تاريخ : سه شنبه 6 مرداد 1394برچسب:, | 8:37 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

تصاویری جالب از مرزهای بین المللی دنیا

 

تاریخ به ما نشان می‌دهند که چقدر ساده مرزهای ملی می‌توانند تغییر کنند، اما همچنان تمایل داریم فکر کنیم که این مرزها، موقتی هستند. این تصاویر مرزهای ملی متفاوت در سراسر دنیا نشان می‌دهند که چگونه هم کشورهای دوستانه و هم کشورهای خصومت آمیز قلمروهای‌شان را مرز بندی می‌کنند.

مرزها اغلب حرف‌های زیادی از روابط کشورها برای گفتن دارند. مرزهای میان کشورهای دوستانه، علی‌الخصوص آنهایی که در منطقه‌ی شنگن اتحادیه‌ی اروپا هستند، تقریبا میان‌شان مرزهایی وجود ندارد، و با چیزی بیشتر از یک خط و یا تابلوی خیابان مشخص نشده‌اند، دیگر مرزها با شاخص‌های طبیعی مانند رودخانه، و یا با شاخص‌های ساخت بشر، مانند برج دیده‌بانی و مناطق نظامی مشخص شده‌اند.

 

 

هلند و بلژیک
 

 

استرالیا و همه جا
 

 

لهستان و اکراین
 

 

هایتی و جمهوری دومنیکن، که از قوانین حفاظت از محیط زیست متفاوت‌شان قابل تشخیص است
 

 

زیپلاین اسپانیا و پرتغال را به یکدیگر متصل می‌کند
 

 

راننده‌های ماکائو در سمت چپ و رانندگان چینی در سمت راست جاده
 

 

مکزیک و آمریکا
 

 

آرژانتین، برزیل و پاراگوئه

 

 

 

بولیوی و برزیل
 

 

دانمارک و سوئد
 

 

سوئد و نروژ
 

 

آلمان، هلند و بلژیک
 

 

کانادا و آمریکا
 

 

خانم سمت راست در روستای مرزی‌ای در لیتووانی ایستاده و با اهالی فامیلش در بلاروس در مرز بین دو کشور، صحبت می‌کند.
 

 

پل دوستی در مرز چین (عقب) و ویتنام (جلو)

 

 

اسپانیا و پرتغال

 

 

آلمان، لهستان و جمهوری چک

 

 

کره‌ی شمالی و کره‌ی جنوبی

 

 

 

آبشارهای ایگوازو، مرز بین آرژانتین و برزیل

 

 

مثلث طلایی میان تایلند، میانمار و لائوس

 

 

مرز بین آلمان و لهستان در ساحل اوسدام
 

 

مرز اتریش و اسلووانی در کوه‌های آلپ

 

 

دیوار هادریان میان انگلیس و اسکاتلند که به دلیل ترس رومیان از اسکاتلندی‌ها ساخته شده بود.

 

 

آمریکا و کانادا
 

 

رود پروت مرز طبیعی میان رومانی و جمهوری مالدوا

 

 

آسیا و اروپا در روسیه

 

 

روسیه و بلاروس

 

 

مرز لهستان، اسلوواکی و اوکراین

 

 

مرز هند و پاکستان از فضا مشخص است

 

 

 

فنلاند، سوئد، نروژ

 

 

ترکیه، بلغارستان

 

 

اروگوئه، برزیل

 

 

لهستان و جمهوری چک
 

 

اسپانیا و مراکش
 

 

آبشار بن گیوک، مرز ویتنام و چین

 

 

مرز فرانسه و آلمان (تنها تابلوهای شروع و پایان دو شهر مشخص کننده‌ی مرز بین دو کشور است)

 

 

فرانسه، سوئیس، آلمان

 

 

مرز بلیزه و گواتمالا در اعماق جنگل

 

 

پل ۲۵ کیلومتری، بحرین را از عربستان سعودی جدا می‌کند.

 

 

مجارستان (چپ) و اسلوواکی (راست)

 

 

مرز بین لوکزامبورگ (چپ) و آلمان (راست)

 

 

مرز قبرس شمالی و قبرس جنوبی

 

 

 

مرز پیچیده میان بلژیک و هلند

 



تاريخ : سه شنبه 6 مرداد 1394برچسب:, | 8:35 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
تا به حال مطالب گوناگونی در رابطه با مزایا و معایب استفاده از گوشی های هوشمند گفته شده که در اینجا از تکرار آنها خودداری می کنیم اما می خواهیم بدانیم که آیا استفاده مستمر از گوشی های هوشمند، مغز را برای ایجاد تغییرات فیزیکی در بدن متقاعد خواهدکرد؟
 
هفته نامه عصر ارتباط - سمیه مهدوی: تحقیقات نشان می دهد نحوه زندگی دنیای مدرن تاثیر مستقیمی بر جسم انسان می گذارد. سیر تغییراتی که انسان اولیه را به شکل امروزی درآورده وابستگی زیادی به شرایط زندگی او در هر برهه از زمان داشته است.

همان قدر که استفاده از ابزار اولیه بر بدن انسان تاثیر گذاشته، ابزار هوشمند نیز آرام آرام تغییراتی را در جسم انسان ایجاد می کنند. برای مثال زمانی بشر برای جویدن شکار و خوراکی های سخت به 34 دندان احتیاج داشت اما رفته رفته و با کشف آتش و تغییر در نوع خوراکی ها، این تعداد به 32 دندان رسید و با تکامل مغز، فک انسان به گونه ای تغییر یافت که حتی فضای کافی برای 32 دندان نیز در دهان وجود ندارد، چرا که استفاده از ابزار بر عملکرد مغز تاثیر می گذارد و آن را به گرفتن تصمیمات متناسب با شرایط اطراف وا می دارد.

 اگر استفاده از ابزار ابتدایی توانسته شکل سر، بدن و دستان انسان را تغییر دهد ابزار هوشمند نیز می توانند چنین تغییراتی در انسان ها ایجاد کنند. با این تفاوت که ابزار هوشمند به دلیل گستردگی استفاده با سرعت بیشتری شکل بدن انسان را دگرگون خواهندکرد.

بررسی ها حاکی از آن است که حدود پنج میلیارد نفر روی کره زمین از تلفن همراه استفاده می کنند که این میزان تا سال 2017 هفتاد درصد جمعیت جهان را در بر خواهدگرفت. در حال حاضر بالغ بر دو میلیارد نفر از جمعیت کره زمین از گوشی هوشمند استفاده می کنند که تعداد آنها روز به روز در حال افزایش است به طوری که پیش بینی شده تا پایان سال جاری میلادی، 50 درصد از کاربران گوشی همراه به استفاده از گوشی هوشمند روی آورند.

موبایل ها جسم انسان را تغییر می دهند


کشور ما نیز از این وضعیت مستثنی نبوده و گفته می شود بیش از 20 میلیون نفر از گوشی هوشمند استفاده می کنند. رواج استفاده از گوشی های هوشمند به حدی است که می شود حضور آن را همه جا حس کرد و این موضوع زمانی جدی تر می شود که بدانیم هر فرد ماهانه به طور متوسط سی و هفت ساعت و نیم از وقت خود را با گوشی هوشمندش می گذارند. با این میزان استفاده از یک وسیله نمی توان از نقش مهم آن در زندگی انسان ها غافل شد.

تا به حال مطالب گوناگونی در رابطه با مزایا و معایب استفاده از گوشی های هوشمند گفته شده که در اینجا از تکرار آنها خودداری می کنیم اما می خواهیم بدانیم که آیا استفاده مستمر از گوشی های هوشمند، مغز را برای ایجاد تغییرات فیزیکی در بدن متقاعد خواهدکرد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ این سوال، کدام یک از اعضا بیشتر از بقیه برای تطبیق با ابزار هوشمند در معرض تغییر شکل قرار خواهندگرفت؟

انگشت شست بزرگ تر می شود


بزرگ تر شدن اندازه صفحه نمایش در گوشی های هوشمند و استقبال کاربران از این اتفاق، کمپانی ها را واداشت تا در طراحی های خود به نحوه قرارگیری گوشی در دست کاربر نیز توجه کنند. جا به جایی کلیدهای کنترل صدا و پاور، قوص دار کردن گوشه ها، ایجاد انحنا در قاب پشتی، سبک کردن گوشی ها و کاهش ضخامت آنها بخشی از تلاش کمپانی ها برای جلب رضایت مشتریان است.

اما با وجود همه این تلاش ها، هنوز مشکلاتی در این بین وجود دارد. نگهداری گوشی های بزرگ با یک دست کار آسانی نیست. این مشکل در هنگام تایپ، استفاده از اپلیکیشن ها و به خصوص بازی دو چندان می شود.

در این میان، انگشت شست بیش از سایر انگشتان به کار گرفته می شود. کم یا زیاد کردن صدای موسیقی، قفل کردن گوشی و حتی حرکت بین صفحات با استفاده از این انگشت صورت می گیرد. بنابراین در استفاده طولانی مدت از گوشی هوشمند، این انگشت بیش از سایرین در معرض آسیب قرار می گیرد.

کسانی که به تازگی گوشی قدیمی خود را با یک گوشی هوشمند با صفحه نمایش بزرگ جایگزین کرده اند ممکن است تا مدتی دردی را در بند دوم  انگشت شست خود تجربه کنند، که شدت آن بسته به میزان استفاده از گوشی هوشمند، متفاوت خواهدبود. در استفاده معمولی این درد پس از مدتی ناپدید می شود و به نظر می رسد که شست به گوشی جدید عادت کرده، اما درواقع این طور نیست.

موبایل ها جسم انسان را تغییر می دهند


کسانی که زمان زیادی را به کار یا بازی با گوشی اختصاص می دهند این درد را به صورت حادتری تجربه می کنند و ممکن است گرفتار بیماری به نام «انگشت ماشه ای» شوند که در آن بند انتهای انگشت دردناک می شود.

این مساله به دلیل بروز اشکال در تاندون خم کننده انگشت و یا غلاف آن روی می دهد و می تواند باعث قفل شدن انگشت و یا ایجاد محدودیت در کارکرد آن شود. بررسی ها نشان می دهد که اگر کاربران برای دستیابی به یک و یا دو کلید با سختی مواجه شوند احتمال بروز این مشکل بیشتر می شود.

تلاش کاربران برای نگهداری و استفاده از صفحه نمایش با یک دست می تواند مغز انسان را برای داشتن شست بلندتر قانع کند. بنابراین انتظار می رود که شست انسان ها در آینده بلندتر شود تا امکان دسترسی آن به جای جای صفحه نمایش افزایش یابد. اما اگر شما توفیق ملاقات نسل های آینده با شست های بلندتر را داشتید، خواهید دید که مشکل آنها به طور کامل برطرف نشده است!

چرا که تجربه ثابت کرده افرادی که شست های بلندتری دارند در استفاده از بخشی از صفحه نمایش که در کف دست قرار دارد با مشکل  مواجه خواهندشد، مثلا فشردن کلید 6،3و9 آنها را دچار مشکل می کند در حالی که با اندازه فعلی انگشت شست شاید دسترسی به کلیدهای 1،4و7 مشکل تر باشد.

تغییر شکل مچ دست و چرخش آن همراه با خم شدن سایر انگشتان در بشر آینده نیز چندان دور از ذهن نیست. اگر روش استفاده از این ابزار هوشمند تغییر نکند ممکن است انسان نیز مانند شامپانزه ها توانایی مشت  کردن دست خود را از دست بدهد. اما چاره کار در کجاست؟ آیا یافتن راهی برای جلوگیری از آسیب تن سپردن به این تغییرات ناخوشایند آسانتر نیست؟

برای به حداقل رساندن آسیب، بهتر است وقتی تصمیم قطعی خود را برای خرید گوشی یا صفحه نمایش بزرگ گرفتید، اندازه صفحه نمایش خود را مشخص کنید، در این مرحله به حدس و گمان اکتفا نکنید و توجه داشته باشید که حتی تفاوت یک اینچی در اندازه صفحه نمایش ها، می تواند تاثیر زیادی در نحوه قرارگیری آن در دست بگذارد. برای تعیین اندازه مناسب صفحه نمایش، گوشی مورد نظر را با دست غالب خود در دست بگیرید و شست خود را به صورت نیم دایره ای، چیزی شبیه به عملکرد برف پاک کن ماشین روی صفحه حرکت دهید.

این تعیین کننده حداکثر فضای جولان انگشت شست در صفحه نمایش است. بنابراین اگر دامنه حرکت انگشت شست شما به قدری است که برای دسترسی به بعضی از قسمت های صفحه به زحمت می افتید بهتر است در انتخاب این سایز از صفحه نمایش تجدیدنظر کنید و یا حداقل از دو دست برای نگهداری و کار با گوشی استفاده کنید. مسلما سطح دسترسی دو برف پاک کن بیشتر از یک برف پاک کن است و با دو انگشت راحت تر می توان صفحه نمایش را پوشش داد.

ستون فقرات گرد می شوند

اما سر انسان نیز در استفاده طولانی مدت از گوشی موبایل سر ناسازگاری دارد. سر به عنوان سنگین ترین عضو بدن روی تکیه گاهی به نام گردن قرار گرفته که با ظرافت خاصی وزن آن را تحمل کرده و امکان چرخش آن را در جهات مختلف فراهم می کند. اما در زمان استفاده از موبایل سر به جلو متمایل می شود و این کار در طولانی مدت باعث بروز فشار در مهره های گردن می شود.

موبایل ها جسم انسان را تغییر می دهند


تحقیقات نشان می دهد که تا زمانی که سر به صورت قایم روی گردن قرار گرفته وزنی معادل 4.5 تا 5.5 کیلوگرم دارد اما اگر برای خواندن صفحه نمایش و یا بازی با موبایل سر پانزده درجه به جلو متمایل شود وزن آن به دو برابر افزایش می یابد. با شیب 30درصدی وزن سر روی گردن به 18 کیلوگرم و با شیب 60درصدی به 27 کیلوگرم می رسد. این ارقام حاکی از فشاری عظیم بر مهره های گردن است.

دانشمندان در تحقیق از افرادی که بین دو تا چهار ساعت در روز از گوشی هوشمند خود استفاده می کردند این میزان فشار را در کل سال محاسبه کرده و به این نتیجه رسیده اند که مهره های گردن این افراد در طول سال به اندازه 1400 ساعت تحت فشار هستند که به فرسودگی هرچه بیشتر آنها می انجامد.

متمایل شدن سر به سمت جلو در حین کار با موبایل، نه تنها به مهره های گردن آسیب می رساند بلکه ستون فقرات را نیز از حالت عادی خارج کرده و باعث ایجاد قوس در آن می شود. با این تغییر، گردن متمایل به جلو و پشت گرد از دیگر شاخصه های بشر آینده است.

برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی در حین استفاده از موبایل به جای پایین نگاه داشتن سر، بهتر است گوشی را تا مقابل صورت بالا آورده و سر به حالت قایم باقی بماند.

تمایل سر به سمت جلو در زمان طولانی باعث بروز بیماری «گردن پیامکی» می شود که با احساس درد در شانه ها، مهره های گردن و ستون فقرات همراه است. برای اجتناب از این بیماری بهتر است در فاصله های زمانی مشخص و به طور متناوب سر را بالا آورده آن را به سمت راست بچرخانید. سپس آن را به جای اولیه برگردانید و این بار آن را به سمت چپ بگردانید.

توجه به همین تمرین ساده کافی است تا از بروز بیماری و درد و از همه مهم تر از تغییر شکل مهره ها جلوگیری شود، لطفا این حرکت ساده را جدی بگیرید.

در هنگام تایپ و یا ارسال پیامک، گوشی خود را در زاویه 30 درجه قرار دهید و در هنگام خواندن آن را عمودی در دست نگاه دارید تا حتی الامکان گردن شما به تمایل شدن به سمت جلو عادت نکند.

اندازه چشم ها تغییر می کند

اما چشم ها نیز جزو اعضای آسیب پذیری هستند که به سختی می توان از آنها در مقابل صفحات نمایش محافظت کرد، نور ساطع شده از صفحات نمایش گوشی ها از نوع HEV بوده که حتی می تواند باعث بروز مشکل در بافت های چشم شود. این همان نوری است که در خورشید و لامپ های فلورسنت نیز وجود دارد اما کسی به مدت چند ساعت مداوم به آنها خیره نمی شود، خیره شدن طولانی مدت به نمایشگر گوشی باعث ایجاد نارسایی هایی در بینایی شده و بروز تاری دید و سیاهی رفتن چشم از عوارض آن است.

تحقیقات نشان می دهد افرادی که با گوشی خود بازی می کنند بیش از آنکه در خواب باشند با چشمانی باز به گوشی خود خیره شده اند. نور ساطع شده از نمایشگر و هیجان ناشی از بازی باعث می شود تا کاربر بدون آنکه بداند حالت چشمان خود را تغییر دهد. مثلا آنها را بازتر کرده و یا برای جلوگیری از ورود نور، آنها را جمع کند.

موبایل ها جسم انسان را تغییر می دهند


در هر دو حال این عکس العمل ها می تواند حالت چشم را تغییر دهید و بر ظاهر نسل آینده تغییراتی را به وجود آورد. اما در مورد این که تمرکز طولانی بر صفحه نمایش می تواند باعث ایجاد صدمات دایمی به چشم شود یا نه، شواهدی در دست نیست.

برای کاهش صدمات بهتر است با درنظر گرفتن فاصله 30سانیتمتری از نمایشگر از آسیب بیشتر چشم جلوگیر شود. ضمن این که در فاصله های زمانی 20 دقیقه ای، با چشم برداشتن از صفحه نمایش و خیره شدن به دوردست ها اندکی به چشم استراحت داد.

پوست، شل و چروک می شود

پوست نیز به عنوان بزرگترین عضو بدن از تاثیرات منفی نمایشگرها در امان نیست. برخی تحقیقات در ده سال گذشته نشان می دهد اشعه های ساطع شده از نمایشگرها بر پوست انسان تاثیر گذاشته و آن را مستعد افتادگی زودهنگام کرده اند. در حالت عادی افتادگی و چین و چروک پوست در اواخر میانسالی اتفاق می افتد اما در 10 سال گذشته این روند تغییر کرده و با گسترش استفاده از دستگاه های هوشمند دامنگیر جوانان نیز شده است.

 اشعه های ناشی از نمایشگرها، باعث ایجاد چین و چروک در گردن نیز افزایش می یابد. کاهش زمان استفاده از صفحه نمایش و همچنین استفاده از صفحه نمایش و همچنین استفاده از کرم های ضدآفتاب تنها راه حل های مقابله با این مشکلات هستند.

تغییر شکل دست و انگشتان، خم شدن گردن و متمایل شدن آن به سمت جلو، تغییر حالت و ضعیفی چشم ها و در نهایت ایجاد لک و چین و چروک در پوست، تنها بخشی از مشکلاتی است که به دلیل عدم استفاده صحیح از گوشی های هوشمند، افراد زیادی را گرفتار خود کرده است.

حال باید دید کدام یک با سرعت بیشتری پیش می روند، تغییر شکل بدن و یا پیشرفت کمپانی ها در تولید گوشی های مناسب برای کاربران! آنچه مسلم است استفاده از گوشی های هوشمند و نیاز اعتیادگونه به آنها منتظر تکنولوژی برای اصلاح این کاستی ها نخواهد ماند. بنابراین بهترین راه اطلاع رسانی و اصلاح روش استفاده از گوشی های هوشمند امروزی است تا علاوه بر کاهش آسیب های جسمی، عوارض روانی آن نیز کنترل شود.

 



تاريخ : دو شنبه 5 مرداد 1394برچسب:, | 9:36 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

ﺩﺭ دوره ﻫﺨﺎﻣﻨﺸیان ﺑﻪ ﻣﺴﺎﻓﺮﺍﻧﯽ ﮐﻪ ﺳﻔﺮ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﻟﻮﺡ ﻫﺎی ﮔﻠﯽ ﻣﯽ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺑﻪ ﮐﺎﺭﺕ ﻫﺎی ﺍﻋﺘﺒﺎﺭی ﺍﻣﺮﻭﺯی ﺑﻮﺩ هزینه های سفر در آن ثبت میشد.

به گزارش میدان ۷۲ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،جالب است بدانید پادشاهان ایرانی در دوره ﻫﺨﺎﻣﻨﺸیان کارت های اعتباری را برای مقامات حکومتی خود طراحی کرده بودند که کار کارتهای اعتباری امروزه را انجام میداده است.

ﺩﺭ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﻫﺨﺎﻣﻨﺸﯿﺎﻥ ﺑﻪ ﻣﺴﺎﻓﺮﺍﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﺳﻔﺮ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻗﻀﺎﺕ، ﺣﺴﺎﺑﺪﺍﺭﺍﻥ، ﺣﺴﺎﺏ ﺭﺳﺎﻥ ﻭ ﮐﺎﺭﺷﻨﺎﺳﺎﻥ ﺍﻣﻮﺭ ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻥ ﻣﻘﺎﻣﺎﺕ ﺣﮑﻮﻣﺘﯽ ﻭ …. ﻟﻮﺡ ﻫﺎی ﮔﻠﯽ ﻣﯽ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺣﻘﯿﻘﺖ ﭼﯿﺰی ﺷﺒﯿﻪ ﺑﻪ ﮐﺎﺭﺕ ﻫﺎی ﺍﻋﺘﺒﺎﺭی ﺍﻣﺮﻭﺯی ﺑﻮﺩ ﻭ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی ﺳﻔﺮ ﻣﺴﺎﻓﺮﺍﻥ ﺩﺭﺑﺎﺭ ﺭﻭی ﺁﻥ ﻫﺎ ﺛﺒﺖ ﻣﯽ ﺷﺪ.

ﺻﺎﺣﺒﺎﻥ ﺍﯾﻦ ﻟﻮﺣﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺴﺘﻨﺪ ﺩﺭ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩ ﻫﺎی ﺑﯿﻦ ﺭﺍﻫﯽ، ﺁﻥ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﺎﻣﻮﺭﺍﻥ ﺣﮑﻮﻣﺘﯽ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﻭ ﺍﻣﮑﺎﻧﺎﺕ ﺍﻗﺎﻣﺖ ﮔﺎﻩ ﻫﺎی ﻭﯾﮋﻩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ . ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻫﺎی ﺑﺴﻴﺎﺭی ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻟﻮﺡ ﻫﺎ ﺩﺭ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺷﺮﻕ ﺷﻨﺎﺳﯽ ﺷﯿﮑﺎﮔﻮ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭی ﻣﯿﺸﺪﻧﺪ، ﺍﯾﻦ ﻟﻮﺡ ﻭ ۳۰۰ ﻟﻮﺡ ﺩﯾﮕﺮ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺩﺳﺖ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ۸۳ ﺑﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻩ ﺷﺪﻧﺪ.

 

loh



تاريخ : دو شنبه 5 مرداد 1394برچسب:, | 9:26 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
قبل از شروع هر آموزشي لازم است نكات مهمي را درباره آموزش‌هاي فرزندتان بدانيد كه توجه به اين نكات به اندازه خود آموزش‌ها مهم هستند حتي شايد گاهي همين نكات بتوانند راهنماي شما براي آموزش درست و اصولي فرزندان‌تان باشند.

مجله سیب سبز - سارا ميرشجاعي: آگهي‌هاي بازرگاني تلويزيون و ديگر رسانه‌ها پر است از نام كلاس‌هاي كمك‌آموزشي و بسته‌هاي مهارت‌آموزي كه قرار است از كودك شما اینشتين بسازند؛ نام‌هايي كه هر روز تكرار مي‌شوند و ادعا مي‌كنند بهترين گزينه براي افزايش هوش و خلاقيت كودكان هستند. حتي اگر خودتان از نسلي باشيد كه بدون اين كلاس‌ها و بسته‌ها پله‌هاي ترقي را بالا رفته‌ايد، ممكن است براي همرنگ جماعت شدن يا به‌خاطر نگراني‌ كه از عقب ماندن كودك‌تان از ديگران داريد، سراغ اين كلاس‌ها برويد و بسته‌هاي توصيه شده را برايش به خانه بياوريد.

قبل از شروع هر آموزشي لازم است نكات مهمي را درباره آموزش‌هاي فرزندتان بدانيد كه توجه به اين نكات به اندازه خود آموزش‌ها مهم هستند حتي شايد گاهي همين نكات بتوانند راهنماي شما براي آموزش درست و اصولي فرزندان‌تان باشند. اينكه بسته‌ها و كلاس‌هايي كه نام‌شان در تبليغات به چشم‌تان مي‌خورد يا در مهدكودك كمك گرفتن از آنها را به شما توصيه مي‌كنند تا چه اندازه مي‌تواند به تقويت هوش، حافظه يا خلاقيت كودك‌تان كمك كند را از سه روانشناس پرسيديم. در ادامه اين مطلب مي‌توانيد نظر آنها را درمورد مناسب‌ترين زمان و شرايط براي آموزش كودك‌تان بخوانيد.
بسته های آموزشی چقدر بر هوش بچه ها تأثیر دارند؟


دكتر سارا منصف، روانشناس:

در نظر گرفتن سن كودك مهم‌ترين مولفه براي شروع آموزش‌هاست. بايد توجه داشت چه آموزشي، در چه سني به كودك داده شود تا بهترين نتيجه به دست آيد.

به كودكت رحم كن

يادگيري مهارت‌هاي بيشتر اصلا بد نيست و مي‌تواند در افزايش هوش و خلاقيت بسيار موثر باشد اما بايد بدانيم به چه قميتي و با چه هدفي فرزند خود را در معرض اين آموزش‌ها قرار مي‌دهيم. آيا صرفا به اين دليل كه ديگران هم اين كار را كرده‌اند؟ يا با تحقيق به اين نتيجه رسيده‌ايم كه بايد در سن خاصي فرزند خود را تحت آموزش خاصي قرار دهيم؟

علاقه‌اش را در نظر بگير

آموزش‌هاي مختلف حتما بايد بدون ايجاد خستگي يا دلزدگي براي كودك انجام شده و حتما بايد براي او لذت‌بخش باشند و خود او تمايلي براي انجام آن كار خاص داشته باشد. اين موضوع نقش بسيار مهمي در تاثيرگذاري فعاليت‌هاي آموزشي دارد. كودكي كه تمام طول روز تحت آموزش است فرصتي براي افزايش مهارت‌هاي جمعي ندارد. كودك بايد بتواند با هم‌سن‌هاي خود در ارتباط بوده و كنجكاوي‌هاي مختلفش را ارضا كند.

چقدر فرزندت را مي‌شناسي؟

قبل از هر چيز لازم است والدين كودك خود را بشناسند و ويژگي‌هاي منحصر به فرد او را درك كنند. هر كودكي ويژگي‌هايي دارد كه از كودكان ديگر متمايز است. نمي‌توان انتظار داشت همه استعدادها و توانايي‌هاي يكسان و مشابهی داشته باشند. مهم‌ترين نكته براي آموزش كودكان اين است كه والدين تفاوت‌ها را درك كرده و به اين تفاوت‌ها احترام بگذارند.

به ميدان جنگ واردش نكن

برخي والدين يا محيط‌هاي آموزشي بيش از حد روي رقابت تاكيد كرده و استرس برنده شدن را در كودك تشديد مي‌كنند و به اين ترتيب اصل مهم «همكاري و رسيدن به هدف مشترك» را فراموش مي‌كنند. افرادي كه اينگونه تربيت مي‌شوند، هميشه به فكر جلو زدن از بقيه هستند و هدف‌شان فقط برنده شدن است. درحالي‌كه كودك بايد در محيطي آرام و بدون استرس بتواند شكوفا شود و اين محيط آرام، لزوما يك مركز بسيار معروف و گران نيست. كودك قبل از هفت سالگي حتما بايد بچگي كند. محور اصلي نيازهاي يك كودك، «لذت» است كه بخش بزرگي از اين لذت از طريق بازي تامين مي‌شود. خردسالان نياز دارند از طريق بازي دنياي خود را بسازند و همين بازي‌ها با افزايش سن هدفمند شده و آموزش‌هاي مختلف را هم به‌طور ضمني شامل مي‌شوند.

دكتر مصطفي تبريزي، روانشناس و استاد دانشگاه علامه طباطبايي:

گاهي برخي از والدين مي‌خواهند آرزوهاي دست‌نيافته خود را در فرزندشان ببينند. فراموش نكنيم هركس بايد به آرزوهاي خود دست يابد، نه آرزوهاي والدين.

سرگرمي، آموزش يا درمان؟

انواع بازي‌ها يا سرگرمي‌هاي كودكان با دو هدف آموزشي يا روان‌درماني مورد استفاده قرار مي‌گيرند. در حقيقت گاهي هدف از سرگرمي‌ها، آموزش و گاهي هدف درمان اختلال يا بيماري خاصي است.

درباره بازي‌هاي با هدف، بايد گفت اين بازي‌ها اغلب قاعده‌مند نيستند و كودك ضمن بازي، آرزوها، دردها يا نفرت‌های خود را ابراز مي‌كند. در حقيقت كودك در قالب بازي خود را برون‌ريزي مي‌كند اما وقتي بحث آموزش از طريق بازي يا سرگرمي مطرح است بايد گفت تمام آموزش‌ها به ميزان رشد مغزي هر فرد  بستگي دارد. مهم آن است كه مغز تا چه حدي رشد كرده باشد تا بتوانيم بگوييم يك آموزش خاص براي يك كودك خاص مورد استفاده قرار بگيرد.

يادگيري متوقف نمي‌شود

اولين آموزش‌هاي رسمي در سنين ابتدايي زندگي يعني پنج تا شش سالگي آغاز مي‌شود. با این اوصاف می‌توان گفت بهترين زمان يادگيري هم از همين سنين است اما بايد توجه داشت اين سنين طلايي يادگيري را با فشار بيش از حد نبايد از دست داد و فرصت آموزش را براي كودك به خستگي تبديل كرد. نبايد فراموش كرد در هر سني و تا زماني كه مغز به لحاظ فيزیولوژيك تغيير نكرده يا زوال نيافته مي‌توان آموزش ديد و يادگیري به دوران خاصي محدود نمي‌شود.

شرطي‌سازي به جاي خواندن

آنچه به عنوان بسته‌هاي آموزش خواندن از طريق ديدن عكس عنوان مي‌شود در حقيقت آموزش خواندن به کودکان نيست. اين نوع خواندن تنها يك شرطي‌سازي ساده است که نسبت به عكس در کودک ایجاد می‌شود. وقتي دو موضوع بارها و بارها همزمان با هم تكرار شوند، نوعي شرطي‌سازي به وجود مي‌آيد كه فرد با ديدن يكي، موضوع ديگر را تداعي مي‌كند. وقتي عكس گل را با كلمه «گل» بارها و بارها به كودك نشان دهيم، نسبت به آن شرطي مي‌شود و هر بار با ديدن عكس يا كلمه، ديگري را تداعي مي‌كند. اما اگر کلمه گل را با عکس بی‌ربطی مثل نان به کودک نشان دهید و آن کلمه را تکرار کنید، بعد از آن کودک با دیدن عکس نان، کلمه گل را به زبان می‌آورد.

بسته های آموزشی چقدر بر هوش بچه ها تأثیر دارند؟


بي‌خيال آرزوهايت شو

بسياري از والدين نگران اين هستند كه كودک‌شان در مناسب‌ترين سن آموزش‌هاي لازم را دريافت نكند و برخي ديگر از اينكه فشار بيش از اندازه‌ به كودك‌شان بياورند، نگرانند. آنچه امروز شاهد آن هستيم كمال‌گرا شدن بسياري از والدين است؛ يعني انتظار دارند فرزندان‌شان بسيار سريع مهارت‌هاي مختلف را بياموزند. اين كمال‌گرايي را در شيوه زندگي خود والدين هم مي‌توان ديد؛ مثلا انتظار دارند بسيار سريع پيشرفت كنند. این والدین در برخورد با كودكان هم مي‌خواهند آرزوهاي تحقق‌نيافته خود را در فرزندشان محقق كنند؛ اصرار والدين براي تحقق آرزوهاي خود در فرزندان مي‌تواند مخرب باشد. نباید فراموش کنید که بچه‌ها الزاما علایق، روحیات و استعدادهایی شبیه شما ندارند و به همین دلیل نباید آنها را مجبور کنید که درست مثل شما زندگی کنند یا  تنها به بهانه فراهم کردن امکانات برای‌شان انتظار داشته باشید که آرزوهای ناکام شما را برآورده کنند.

دكتر پريناز بنيسي، روانشناس تربيتي:

براي آموزش فرزندان حتما بايد به استعداد و شرايط خاص هر كودك توجه داشت، چون نمي‌توان يك دستورالعمل خاص را براي همه كودكان در نظر گرفت.

ذهنش را بارور كن

از شش ماهگي به بعد مي‌توان مهارت‌هاي شناختي، ذهني و حركتي كودكان را افزايش داد اما نوع، شدت و ميزان آموزش‌ها با توجه به جنسيت و توانايي‌هاي مختلف كودكان متفاوت است. به‌هرحال سرگرمي‌هاي مختلف براي ارتقاي هوش و مهارت‌هاي حركتي، شناختي و رفتاري كودكان مفيد هستند اما مولفه مهم سن را نبايد فراموش كرد.

برايش رايانه بخر

امروزه كلاس‌هاي درسي هوشمند هستند، از تخته و وسايل آموزشي و...  همه هوشمند طراحي شده‌اند بنابراين كودك قبل از ورود به دنياي مدرسه و آموزش رسمي بايد تا حدي با محيط‌هاي آموزشي آشنا بوده و براي ورود به مدرسه برخي مهارت‌ها را ياد گرفته باشد. سرگرمي‌هاي آموزشي مثل خواندن لغات، حل معما، موسيقي و. . . تا حدي مي‌تواند عزت نفس و شناخت كودكان را افزايش دهد.

استعداد فرزندت را نكش

اجبار و پافشاري والدين براي آموزش كودكان بسيار مخرب است. كودك بايد بتواند بين فعاليت‌هاي مختلف یک یا چند موضوع را انتخاب كند. وقتي علاقه وجود نداشته باشد، اصرار و پافشاري والدين براي ادامه يك آموزش انگيزه را در كودك از بين مي‌برد. خستگي و دلزدگي از آموزش يا حتي لجبازي هم مي‌تواند از پيامدهاي اصرار بي‌جاي والدين باشد. متاسفانه برخي از والدين اصراري غيرمنطقي براي فعاليت‌هاي فرزندان خود دارند. ممكن است كودكي استعداد هم داشته باشد اما بدرفتاري والدين اين استعداد را در او مي‌كشد.

 استعدادش را كشف كن

براي بسياري از آموزش‌ها نمي‌توان سن خاص و مطلقي را در نظر گرفت بلكه مي‌توان بازه سني مشخص كرد. ممكن است يك كودك چهار ساله بتواند آموزش‌هاي مربوط به شش ساله‌ها را فرا بگیرد و برعكس. والدين با راهنمايي مشاور مي‌توانند استعدادهاي فرزندان‌شان را كشف كرده و براي شكوفايي آنها برنامه‌ريزي كنند.

از همسالان دورش نكن

درخصوص آموزش فرزندان هيچ‌چيز مطلق نيست؛ تصميمات بايد براساس ويژگي‌هاي خاص هر كودك پايه‌ريزي شود. ممكن است والدين تصميم بگيرند يكي از فرزندان‌شان را به مهدكودك بفرستند اما فرزند ديگرشان را در خانه آموزش‌هاي پيش از مدرسه بدهند. به هرحال كودكان بايد با همسالان‌شان در ارتباط باشند و بتوانند با محيط‌هاي ناآشنا منطبق شوند. والدين بايد به افزايش قدرت انعطاف‌پذيري فرزند خود توجه داشته باشند.


چه وقتي؛ چه كلاسي؟

اگر مي‌خواهيد بدانيد در كدام سن بايد كودك‌تان را در كدام كلاس آموزشي ثبت‌نام كنيد، از اين جدول كمك بگيريد.

بسته های آموزشی چقدر بر هوش بچه ها تأثیر دارند؟



تاريخ : جمعه 2 مرداد 1394برچسب:, | 1:28 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
در مرورگر ها قسمتی مخصوص RSS وجود دارد که می توانید با اضافه کردن لیست وبلاگ ها و وب سایت ها در آن قسمت،از به روز شدن آن ها بدون سر زدن به خود وبلاگ یا سایت ظرف چند ثانیه مطلع شوید.

ممکن است شما هم اصطلاح فید یا RSS به گوشتان خورده باشد و از آن سر در نیاورده باشید.شاید هم دنبال آن گشتید ولی به نتیجه نرسیده اید، "فید" یا RSS به نوعی معجزه برای در اختیار گذاشتن مطالب سایت ها به حساب می آید.

از مهمترین اهداف وب انتشار مطالب و قرار گرفتن آنها در اختیار بی نهایت خواننده در کمترین زمان ممکن است. به همین منظور ابزاری متنوع برای تحقق این اصل به وجود آمده که از مهمترین آنها RSS یا Really Simple Syndication است، روشی سریع و استاندارد که با کمک آن به راحتی می توان آخرین مقالات و اخبار سایت ها را در اختیار خواننده قرار داد.

فید یا RSS چیست؟

برای مثال شما به ۲۰ سایت یا وبلاگ علاقمند هستید و هر روز مطالب آن ها را می خوانید.یقینآ برای خواندن آنها سختی زیادی را متحمل می شوید. باید یکی یکی آنها را چک کنید و ممکن است یکی از آنها از دستتان در برود.در صفحات متعدد مرورگر خودتان گم می شوید و در نهایت از رسیدن به هدف اصلی که خواندن مطالب آن سایتها باشد عاجز می مانید. هر روز باید مدتی را صرف لود شدن قالب گرافیکی سایت ها کنید که ارزشی برای شما ندارند و تکراری شده اند، فقط پهنای باند از دست می دهی و باید تبلیغات سایت ها را تحمل کنید و… برای اتمام همه این دردسر ها RSS اینجا به کمک شما می آید.

هر سایت یا وبلاگی (به شرطی که خوراک RSS داشته باشد که اکثرا دارند) دارای یک آدرس برای خوراک مطالبش هستند، فرمت فایل های فید XML است که مزایای آن بروز شدن اتوماتیک به حساب می آید.

در مرورگر ها قسمتی مخصوص RSS وجود دارد که می توانید با اضافه کردن لیست وبلاگ ها و وب سایت ها در آن قسمت،از به روز شدن آن ها بدون سر زدن به خود وبلاگ یا سایت ظرف چند ثانیه مطلع شوید.

منبع: باشگاه خبرنگاران



تاريخ : جمعه 2 مرداد 1394برچسب:, | 1:27 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

همواره انسان یک نمونه شگفت انگیز برای شناخت به شمار می رود و موارد بی شماری در مورد انسان ناگفته باقی مانده است. در این مقاله به ده واقعیت جذاب درباره ی مغز انسان خواهیم پرداخت، تا شاید دید بهتری نسبت به مهمترین عضو بدن خود داشته باشید.

واقعیت اول: بیشتر وزن مغز را آب تشکیل می دهد و بخش جامد عمدتا از جنس چربی است.

بیشتر مردم تصور می کنند که مغز به طور کامل جامد است، اما این افراد اشتباه می کنند. 75 درصد مغز را آب تشکیل می دهد. بخش جامد مغز نیز از جنس چربی است و تقریبا 10 تا 12 درصد مغز را تشکیل می دهد. بقیه مغز از جنس پروتئین، هیدروکربن و نمک است.
 

واقعیت دوم: 160,000 کیلومتر رگ خونی در مغز وجود دارد!

این به این معنی است که اگر تمام رگهای خونی مغز را در امتداد یکدیگر قرار دهیم، شما می توانید آن را 4 بار دور کره زمین بپیچانید! یا اینکه کره ماه را با رگ های مغز دو نفر به زمین متصل کنید.
 

واقعیت سوم: مغز شما بین 10 تا 23 وات برق تولید می کند!

این قدرت برای روشنایی دو لامپ کم مصرف کافیست. بخش عمده ای از این قدرت تولید شده به منظور ارتباط عصبی مغز با دیگر اعضا استفاده می شود.
 

واقعیت چهارم: استفاده از غذای سالم، هوش را افزایش می دهد!

طبق تحقیقاتی که در یک موسسه در نیویورک انجام شده، اگر شما در وعده ناهار غذایی بخورید که هیچگونه مواد نگهدارنده و یا طعم دهنده مصنوعی نداشته باشد، 14 درصد در تست IQ امتیاز بهتری کسب خواهید کرد. این کشف بسیار چشمگیر است و نشان می دهد که عملکرد مغز به شدت به نوع تغذیه وابسته است.
 

واقعیت پنجم: هر فکری که می کنید یک اتصال عصبی جدید در مغزتان ایجاد می کند.

مغز از آن چیزی که تصور می کنید انعطاف پذیر تر است و به مرور زمان تغییر می کند. اگر در همین لحظه به موضوع جدیدی فکر کردید، مطمئن باشید در مغز شما به همان میزان اتصال عصبی جدید ایجاد شده است.
 

واقعیت ششم: یک فرد معمولی روزانه 70 هزار فکر انجام می دهد!

شما همیشه در حال فکر کردن هستید. با تغییر این تفکرات، شما می توانید به طور کل سیم کشی عصبی مغزتان را تغییر دهید.
 

واقعیت هفتم: خندیدن فرایند پیچیده ای است و از 5 بخش مغز استفاده می کند!

خندیدن موضوع خنده داری نیست، این فرایند بخش های زیادی از مغز را درگیر می کند. خندیدن برای فعالسازی مغز بسیار موثر است و مواد شیمیایی تقویت کننده ای در بدن شما در هنگام خندیدن رها می شود. تحقیقات نشان می دهد که خندیدن برای چند دقیقه در هر روز موجب بهبود وضعیت روحی، افزایش احساس خوشبختی و افزایش عملکرد مغز در خلاقیت می شود.
 

واقعیت هشتم: تردستی موجب تغییرات سریع در مغز می گردد!

تردستی و یادگیری کارهای پیچیده جدید تاثیر بسیار مثبتی بر روی مغز انسان دارد. تردستی و حرکات پیچیده موجب رشد بخش خاصی از مغز می شود، بنابراین اتصالات عصبی در مغز افزایش چشمگیر می شود. همچنین کارها و مسائل پیچیده می تواند موجب رشد چشمگیر مغز گردد.
 

واقعیت نهم: مغز توانایی احساس درد را در هیچ صورتی ندارد!

مغز قادر به حس کردن درد در خود نیست و تنها می تواند درد بخشهای دیگر بدن را دریافت کند. در واقع هیچ دریافت کننده دردی در مغز وجود ندارد.
 

واقعیت دهم: ارتفاع مغز انسان 9.3 سانتی متر است!

مغز از آن چیزی که مردم تصور می کنند کوچکتر است. اندازه مغز 16 در 14 در 9.3 سانتی متر و وزن آن 1.3 کیلوگرم است. در همین 1.3 کیلوگرم 200 میلیون سلول عصبی نرون وجود دارد.



تاريخ : جمعه 2 مرداد 1394برچسب:, | 1:23 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
اگر شما ۳ بار pin code گوشی را اشتباه بزنید گوشی به روی قفل PUK code می رود که ما در این گزارش روش شکستن این قفل را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش بولتن نیوز،‌ در این گزارش به شما می گوییم چطور می توانید قفل PIN code فرموش شده دستگاهتان را بشکنید.اگر شما ۳ بار pin code گوشی را اشتباه بزنید گوشی به روی قفل PUK code می رود که ما در این گزارش روش شکستن این قفل را به شما آموزش می دهیم.

با این ترفند PIN code فراموش شده تلفن همراه خود را باز کنید!

روش کار :

برای شکستن PIN code کد زیر را وارد کرده سپس شماره تماس (معمولا کلید سبز رنگ) را بزنید:

**۰۵*PUK*new PIN*new PIN again

PUK همان کد امنیتی است که روی سند سیم کارت نوشته شده است.حال به جای عبارت های new PIN و new PIN again کدی را که خودتان دوست دارید PIN به آن تغییر پیدا کند وارد کنید.

نحوه شکستن PIN2 Code:

معمولا این کد برای اعمال محدودیت هایی در مورد شبکه و تماس ها می باشد.اگر شما این کد را ۳ بار اشتباه وارد کنید گوشی روی این کد قفل شده و باید از PUK2 code استفاده کنید.برای شکستن این قفل نیز همانند قبل، کد زیر را وارد کرده و سپس دکمه تماس را بزنید.

**۰۵۲*PUK2*new PIN2*new PIN2 again

در این عبارت منظور از PUK2 کدی است که معمولا روی سند سیم کارت ثبت شده است و یا می توانید آن را از دفتر امور مشترکین تلفن همراه درخواست کنید.

حال به جای عبارت های new PIN2 و new PIN2 again کد جدیدرا که خودتان دوست دارید وارد کنید.

تذکر:

کدهای PIN و PIN2 می توانند حداقل ۴ رقم و حداکثر ۸ رقم باشند.



تاريخ : سه شنبه 30 تير 1394برچسب:, | 11:29 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

بعضی وقتها فقط کافیه زاویه دوربین رو عوض کنید، تا قاب و ترکیب بندی کاملا متفاوتی به دست بیارید. اگه به دنبال عکاسی خلاقانه هستید و دوست دارین عکسهاتون رنگ و بوی خاص خودشون رو داشته باشند، باید به فکر امتحان کردن ترفندهای جدید باشید و از تغییر نترسید. امروز میخوایم ۵ تا زاویه عکاسی آشنا بشیم که امتحان کردنشون میتونه باعث خلق عکس های خوب و با کیفیتی بشه.


1) کاملا رو به بالا

احتمالا اینجور عکسها رو قبلا زیاد دیدی. این زاویه عکاسی باعث میشه مخوف بودن جنگل و درخت ها بیشر توی عکس معلوم بشه. برای این کار میتونید دوربین رو روی زمین بگذارید و با سلف-تایمر عکس بگیرید.



2) بشین پایین

این زاویه برای عکاسی کمتر استفاده میشه، و به همین خاطر میتونه تاثیر جالبی رو عکسهاتون بذاره. به این زاویه، زاویه دید کرمی هم میگن که برای قرار گرفتن در اون باید به زمین خیلی نزدیک باشید.



3) دوربین رو کج کنید


مشکل اصلی عکس گرفتن از چیزهایی که زیادی دراز هستند، فضای اطرافشونه. با کج کردن دوربین میتونید فضای بیشتری از قاب رو پر کرده و عکس واقع گرایانه تری بگیرید. یک بار امتحان کنید!



4) اغراق کنید



همه عکس مکان های مشهور رو دیدم، و نکته ای که قابل توجهه اینه که فرقی نمی کنه چه کسی این عکس ها رو گرفته، چون همه شون شبیه به هم هستند. برای ایجاد کمی تغییر و تنوع در مدل عکاسی تون، میتونید زاویه های غیر عادی رو امتحان کنید.



5) روی زانو بنشین
همه دوست دارن از قسمت بالایی بدن عکس بگیرن. شما میتونید با زانو زدن و عکاسی از محدوده زانو به پایین، یه مجموعه عکس جالب درست کنید. این زاویه با زاویه چشم کرم فرق می کنه و در اینجا مهمه که پس زمینه رو تمیز و بدون جزئیات اضافی نگه دارید..



تاريخ : سه شنبه 30 تير 1394برچسب:, | 11:19 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

 



تاريخ : چهار شنبه 24 تير 1394برچسب:, | 13:3 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛شاید دایورت کردن تلفن همراه کاری آسان باشد که بیشتر افراد توانایی انجام آن را داشته باشند، ولی در این گزارش قصد داریم نحوه دایورت کردن تلفن ثابت را به شما توضیح دهیم.

دایورت کردن

 *۲۱*شماره#
به جای «شماره»، شماره موبایل یا تلفن دوم را وارد کنید…
برای خارج کردن تلفن از حالت دایورت هم که #۲۱# را می‌گیرید.
در این حالت گوشی شما فقط یک زنگ می‌خورد و سپس به شماره دوم منتقل می‌شود.
 
دایورت در صورت عدم پاسخگویی (Unanswered)
اگر می‌خواهید در صورت پاسخ ندادن به تلفن، پس از پنج زنگ (۳۰ ثانیه) به شماره دیگر دایورت شود (مثلاً شاید بخواهید خط تلفن خانه یا مغازه‌تان اگر نبودید که گوشی را بردارید به موبایل شما دایورت شود)، از کد زیر استفاده کنید:
 
 
*۶۵*شماره#
توجه: اگر این کد را گرفتید و بوق اشغال زد (یعنی فعال نشد) باید با ۱۱۷ تماس بگیرید و بخواهید که این سرویس را روی خط شما فعال کنند. (من تماس گرفتم و در چند دقیقه و به رایگان این کار را انجام دادند)
برای خارج کردن از این حالت هم #۶۵# را بگیرید.
کد دایورت مستقیم (یعنی دایورت همه تماس‌ها و در هر شرایطی) برای موبایل، با کد دایورت تلفن یکسان است. یعنی:
 
*۲۱*شماره#
دایورت پس از چند ثانیه
بد نیست بدانید که در مورد موبایل (در کل دنیا و برای همه اپراتورها)، می‌توانید بگویید که اگر گوشی من ۵ ثانیه زنگ خورد و من جواب ندادم، به شماره دیگر منتقل کن اما در تلفن متأسفانه نمی‌توان زمان را تعیین کرد و به طور پیشفرض، پس از ۳۰ ثانیه، دایورت انجام می‌شود. (که این خیلی عیب بزرگی است و امیدواریم مخابرات تلفنی هم این امکان را فعال کند)
 
*۶۱*شماره*n#
به جای n می‌توانید اعداد ۵ (ثانیه) یا ۱۰، ۱۵… تا نهایتاً ۳۰ را وارد کنید. مثلاً اگر می‌خواهید پس از ۱۰ ثانیه به خط دیگر منتقل شود با موبایلتان این کد را می‌گیرید:
*۶۱*۰۹۱۲۲۲۲۲۲۲۲*۱۰#
برای Disable کردن این سرویس کد زیر را بگیرید:
 
 
##۶۱#
دایورت موبایل در صورت در دسترس نبودن (Unreachable):
ممکن است جایی قرار بگیرید که گوشی شما از دسترس خارج شود و می‌خواهید اگر کسی در این مواقع با شما تماس گرفت، تماس به خط دیگری (مثلاً شاید روی خط خانه‌تان) منتقل شود. کد زیر برای این کار است:
 
*۶۲*شماره#
و غیرفعال کردن این سرویس:
##۶۲#



تاريخ : سه شنبه 23 تير 1394برچسب:, | 4:41 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان،از قابلیت های جالبی که در تایپ کلمات فارسی وجود دارد تایپ کلمات و حروف به صورت کشیده است که زیبایی دو چندانی به متن می بخشد. این نوع تایپ بسیار ساده و البته زیبا است.
 
کلمات فارسی را کشیده تایپ کنید + آموزش
 
نحوه تایپ کلمات فارسی به صورت کشیده
 
برای کشیدن کلمات فارسی در ویندوز ، ابتدا زبان ویندوز را روی فارسی (فا ، FA) قرار دهید ، سپس برای تایپ حروفی مانند ب ، بـــ / پ ، پـــ / ج ، جـ / ه ، هـ / و … که قابلیت کشیده شدن دارند کلید ترکیبی Shift + j را فشار دهید.
 
نکته 1 :
هرچه کلید ترکیبی Shift + j را بیشتر نگه دارید ، کلمه شما کشیده تر می شود.
 
نکته 2 :
حروفی مانند د ، ذ ، ر ، ز ، ژ ، و را نمی توان به صورت کشیده نوشت.


تاريخ : سه شنبه 23 تير 1394برچسب:, | 4:40 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

حضور فناوری تلفن‌های همراه هر روز در زندگی ما بیشتر از گذشته می‌شود، به گونه‌ای که به بخشی جدایی ناپذیر از زندگانی اغلب ما بدل شده است. موضوعی که بیشتر افراد نمی‌توانند آن را باور کنند، میزان آسیب و صدماتی است که این فناوری می‌تواند بر بدن آدمی داشته باشد. در این اینفوگرافی تنها به برخی از خطراتی که از بابت استفاده از تلفن‌های همراه سلامت ما را مورد مخاطره قرار داده است می‌پردازیم. آیا وقت آن نرسیده که علیرغم اما و اگرهای استفاده از تلفن همراه، بیشتر به فکر سلامتی خودمان باشیم؟




تاريخ : دو شنبه 22 تير 1394برچسب:, | 14:52 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

اگر حافظه‌تان ضعیف است، اگر قرار ملاقات‌هایتان را فراموش می‌کنید، اگر هر چه درس می‌خوانید در حافظه‌تان نمی‌ماند، خواندن مطالب این ایمیل را از دست ندهید. دکتر سیدا در مقاله ‌خود به نکاتی اشاره کرده است که می‌تواند حافظه را تقویت بخشد و ما را در انجام کارها یاری کند. وی در مقاله خود به تکنیک‌هایی اشاره کرده است که به شما کمک می‌کند حافظه‌تان تقویت شود.

اعتماد به حافظه

یکی از موارد خیلی مهم برای تقویت حافظه، اعتماد به حافظه است. روانشناسان حافظه را به یک شبکه یا توری تشبیه کرده‌اند؛ به هر میزان نسبت به توانایی حافظه تردید کنید، سوراخ‌های این شبکه بازتر می‌شود و نمی‌توانند مطالب را خوب نگه دارند.

ولی اگر به حافظه‌تان اطمینان داشته باشید، سوراخ‌های شبکه بسته می‌شوند و مطالب را بهتر نگه می‌دارند پس به توانایی مغز و قوی بودن حافظه‌تان اطمینان کنید تا حافظه نیز به شما کمک کند؛ هیچ وقت به قدرت حافظه خود شک نکنید، اشخاصی که جملاتی از قبیل "حافظه‌ام ضعیف شده، سنم بالا رفته و دچار فراموشی شده‌ام، مطالب را خوب نمی‌توانم به خاطر بسپارم، زود فراموش می‌کنم" را مرتب تکرار می‌کنند به شدت به قدرت حافظه خود لطمه وارد می‌سازند.

چرا که با گفتن این جملات به خودشان تلقین می‌کنند که حافظه‌شان ضعیف شده است. اکنون یکی از برنامه‌های هفته آینده یا فردا را بدون یادداشت کردن به خاطر بسپارید و تنها بر اساس اعتماد به حافظه خودتان عمل کنید.

به کار انداختن حافظه

کسانی که از ذهن و حافظه خود به طور منظم و مستمر استفاده می‌کنند، کمتر از دیگران در معرض فرسایش و ضعف حافظه قرار می‌گیرند همان گونه که اگر اعضای بدن انسان، جنب و جوش و فعالیت نداشته باشند دچار سستی و تنبلی می‌شوند، حافظه هم اگر مورد استفاده قرار نگیرد ضعیف می‌شود. استادانی که پژوهش و مطالعه را کنار نگذاشته‌اند نسبت به استادانی که دست از تحقیق برداشته‌اند از حافظه بهتری برخوردارند.

دلیل عمده این اتفاقات این است که در اشخاص مسن با وجود اینکه برخی رشته‌های عصبی به سبب افزایش سن از دست می‌روند اما بر اثر کار مداوم و مستمر و استفاده از مغز، ممکن است تا میزان 25 درصد از رشته‌های عصبی یک فرد 50 ساله بیشتر باشد.

بنابراین راکد گذاشتن و به کار نگرفتن حافظه، آن را از حالت پویایی بازداشته و حالت رکود و خمودگی ایجاد می‌شود و فرد احساس می‌کند که حافظه‌اش ضعیف شده است.

بررسی و مرور کارهای روزانه

هر شب موقع خواب، یا هر موقعی از روز که فرصتی پیدا می‌کنید کارهای روزانه را به طور منظم و تا حد ممکن به صورت جزیی به خود یادآوری کنید و یا بر روی کاغذ بنویسید؛ این تمرین مغزتان را وادار به فعالیت می‌کند و در نهایت باعث تقویت حافظه می‌شود.

علاوه بر این، یک بار هم کارهای مثبت و مؤثری که انجام داده‌اید و یا اوقاتی را که بیهوده تلف کرده‌اید، یادآوری کنید و اگر برنامه نامنظمی داشته‌اید، در روزهای آینده آن را تکرار نکنید. در واقع مرور کارهای روزانه علاوه بر تقویت حافظه، روند پیشرفت زندگی شما را ترسیم می‌کند و نقاط ضعف و قوت شما را گوشزد می‌نماید.

تمرکز

تمرکز یعنی دقت روی یک موضوع مشخص، بی‌ آنکه افکار دیگری ذهن را به خود مشغول کند؛ تمرکز یعنی یک بعدی فکر کردن و افکار بیهوده و اضافی را کنار گذاشتن، یعنی تمام حواسمان به کاری که انجام می‌دهیم باشد. همزمان با کنترل ذهن، حافظه خود را نیز تقویت خواهید کرد.

تمرکز در هنگام یادگیری و به خاطر سپاری، مدت زمان و دفعات لازم برای تکرارِ موضوعِ موردِ یادگیری را کاهش می‌دهد.

فاصله بین یادگیری

یکی از علت‌های مهم خستگی مغز، طولانی بودن مطالعه است. بین یادگیری فاصله بیندازید. پس از یادگیری یک مطلب چند دقیقه صبر کنید تا مطلب در مغز جا بیفتد، بعد مطالعه را ادامه دهید. در کل روش "هر نیم ساعت مطالعه، پنج دقیقه استراحت" را فراموش نکنید.

فهمیدن

معده برای هضم و جذب است. یک لقمه برای معده زحمت زیادی ندارد اما اگر چند لقمه را یک دفعه با هم در دهان بگذاریم نمی‌توانیم خوب بجویم، خوب ببلعیم و خوب هضم کنیم. کار مغز نیز شبیه کار معده است مطالب را خوب بخوانید و تجزیه و تحلیل کنید آنگاه به خاطر بسپارید؛ از حفظ کردن بدون درک معنی خودداری کنید.

سیستم لایه لایه برای یادگیری اشعار

شعرهایی را که دوست دارید بخوانید و با استفاده از سیستم لایه لایه به خاطر بسپارید. با این روش حافظه خود را تقویت کنید هر بیت را که یاد گرفتید برگردید و از اولین بیت تا جایی که یاد گرفته‌اید مجدد از حفظ بخوانید و به آن بیت بعد را اضافه کنید و همین طور وقتی بیت جدید را یاد گرفتید به بیت اول برگشته و تا آخر همین طور ادامه دهید.

تنفس عمیق

یکی از روش‌های مهم برای تقویت حافظه تنفس عمیق است؛ با کمک تنفس عمیق می‌توانید به اندازه کافی اکسیژن به سلول‌های مغز برسانید. مناسب‌ترین شیوه برای تنفس روش 2-4-1 است. یعنی یک شماره دم، چهار شماره حبس تنفس و دو شماره بازدم، اگر تنفس عمیق در کنار طبیعت یا هوای آزاد صورت بگیرد بسیار بهتر از تنفس در هوای بسته است. این نکته را در نظر داشته باشید که یکی از علل کم کاری و ضعف حافظه نرسیدن اکسیژن خون به مغز است بنابراین در هنگام مطالعه فضای اتاق باید اکسیژن لازم را داشته باشد.



تاريخ : یک شنبه 21 تير 1394برچسب:, | 11:35 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

برخلاف تصور بیشتر ایرانی‌ها روستای کندوان، در حوالی تونل کندوان قرار ندارد و این روستای شگفت‌انگیز و منحصربه فرد در استان آذربایجان شرقی، تبریز قرار دارد.
پروفسور دیوید رول، باستان شناس مشهور انگلیسی معتقد است این روستا محل هبوط حضرت آدم است و احتمالا بهشت عدن در آن جا واقع شده است. این اعتقاد در حد نظریه است و هنوز ثابت نشده است.
به مدت 700 سال است روستایی که مردمان آن سال‌هاست در دل کوه‌ها و صخره‌های سنگی زندگی می‌کنند. معماری این روستا به صورت خاصی است که بسیار دیدنی است.
از مهم‌ترین ویژگی این روستا می توان به
خانه‌های مخروطی و دوکی شکل 2 تا 3 طبقه اشاره کرد که نمونه منحصر به فردی از نحوه استقرار و زندگی جماعت‌های اولیه انسانی در دوره‌های بسیار دور تاریخی است.
در دل تپه‌های این روستا صدها آغل، انبار و اتاقک حفاری شده است و البته در کنار خانه‌های شگفت انگیز خود چشمه آب معدنی دارد که اهالی می‌گویند برای درمان بیماری‌های کلیوی مفید است.
این روستا جزو 3 روستای شگفت انگیز دنیا و یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سهند بخش مرکزی شهرستان اسکو واقع شده‌است. اگربه این روستای بی نظیر سفر کردید بدانید عسل سوغات مسافران کندوان است.

تاریخ نگاران می‌گویند اهالی این روستا در قرن هفتم هجری برای در امان ماندن از حمله مغول‌ها به دشت مقابل روستای کندوان فعلی مهاجرت کرده و بعد از گذشت مدت زمانی به تدریج حفاری را شروع کرده و خانه‌های سنگی خود را ساخته و در آن پناه گرفته‌اند.

 

گردآوری : سایت سرگرمی تفریحی جذاب     منبع:: برنا



تاريخ : شنبه 20 تير 1394برچسب:, | 15:17 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

1. جاده هراز

نام هراز را بارها و بارها شنیده اید. نامی که بیشترین خاطره شما را در جاده های شمال رقم می زند. اما پیشنهادی برای شما دارم که هراز را نه به عنوان یک جاده که به عنوان دنیایی پرماجرا در خاطرات سفری شما ثبت می کند. این بار که قصد شمال کردید، یك روز از برنامه‌تان را در خود جاده بگذرانید. در جاده‌ای كه سرشار از پدیده‌های طبیعی و جذاب است. هراز دارای جاذبه‌هایی مانند دره گل زرد،‌ آبشار ملك بهمن، آبگرم لاریجان، منظریه،‌ استله سر،‌ آبگرم بایجان و اسك است. هر كدام از این جاذبه‌ها پتانسیل میزبانی شمار زیادی از طبیعت‌گردان و گردشگران را داراست. شما هم اگر قصد سفر طولانی مدت ندارید، كوله‌هایتان را ببندید و جاده هراز را زیر پای خود میهمان كنید.

– دره گل زرد
این منطقه ییلاقی در شمال مبارك‌آباد و جنوب قله 3750 متری "گل زرد" است. دره گل زرد دره‌ای شمالی – جنوبی است كه ابتدای آن تنگ و اندكی سنگلاخی است كه در انتها بازتر شده و به زیرشیبهای تند قله می‌رسد. سرچشمه انتهای دره زیر شیبهای گل زرد، از زیباترین و مهمترین نقاط دیدنی این منطقه است. برای رسیدن به این نقطه 2 ساعت پیاده‌روی از روستای مبارك‌آباد كافی است.

– آبشار ملك بهمن
این آبشار بزرگ در بالای ده "شونادشت" در جاده هراز – شونادشت قرار دارد. در كنار این آبشار، قلعه بزرگ ملك بهمن مربوط به دوران ساسانی واقع است كه مجموعه آثار تاریخی و طبیعی را برای یك روز طبیعت‌گردی به وجود آورده است. باغهای موجود در مسیر دسترسی به آبشار نیز در فروردین ماه جلوه خاصی دارند. برای رسیدن به این آبشار از روستای شونادشت تنها 30 دقیقه زمان لازم است.

– آبگرم لاریجان
آبگرم "لاریجان" در حاشیه شمالی دره رودخانه هراز در جنوب قله دماوند قرار دارد. با اینكه دماوند، مهمترین كوه ایران، در این منطقه قرار دارد، اما سالانه هزاران طبیعت‌گرد برای استفاده از آب‌گرم لاریجان و دامنه‌های سرسبز البرز مركزی به این منطقه سفر می‌كنند.

– منظریه
"دره منظریه" یكی دیگر از مناطق ییلاقی منطقه پلور در جاده هراز است. این دره منطقه‌ای مسطح و هموار است كه بیشتر طبیعت‌گردان برای رسیدن به دشت لار و غار گل زرد از آن استفاده می‌كنند. دره منظریه تا دامنه‌های جنوبی تیزكوه و دشت "امام پهنك" پیش می‌رود. دریاچه منظریه، قله دماوند، غار گل زرد و آبشار گل زرد از مهمترین نقاط دیدنی این منطقه است كه دارای پوشش گیاهی متنوع و درخت‌های بسیار است.

– استله سر
دره استله سر كه رودخانه آن موسوم به تلخ رود است در شرق دماوند و منتهی‌الیه دره یخار قرار دارد. دره استله با آبی گل‌آلود، حاصل از ذوب یخچال یخار دماوند،دره‌ای با شیبهای تند و مراتع وسیع است. چشمه آب معدنی "استله"،‌ قله "منار"، دره "یخار" و جبهه شرقی قله دماوند از مهمترین نقاط دیدنی دره تلخ رود است.

– آبگرم بایجان
آبگرم "بایجان" در 11 كیلومتری شمال بخش "گزنك" در جاده هراز است. این آبگرم از متعدد آبگرمهای البرز مركزی است كه سالانه میزبان بسیاری از طبیعت‌گردان ایرانی و خارجی است. برای رسیدن به آبگرم بایجان برخلاف دیگر جاذبه‌های این منطقه نیاز به پیاده‌روی نیست و با خودروی شخصی می‌توان تا حاشیه آبگرم رفت.

– آبگرم اسك
این آبگرم در 13 كیلومتری پلور در جاده هراز و عمق دره رودخانه آن قرار دارد. آبگرم، غار "اسك" و برفچال فصلی از زیباترین مناطق طبیعی این منطقه است. دره هراز آب اسك دارای پدیده دیگری به نام كافركولی است كه یكی از نادرترین پدیده‌های كوهستانی در جهان است. برای رسیدن به این منطقه كه از مراتع وسیعی می‌گذرد، نیاز به پیاده‌روی نیست و می‌توان با خودرو تا كنار آبگرم رفت.

2.جاده چالوس (هزار چم)

جنگل های انبوه، باغ های پر از میوه، رودخانه های گاه خروشان، آبشارها، چشمه سارها، تپه های باستانی، نمادهای زیبا، کوه های بلند و آب و هوای دلپذیر همه در جاده چالوس جمع آمده اند تا آن را به یکی از چند جاده بسیار زیبای جهان تبدیل کنند؛ جاده ای که برخی آن را اولین و برخی دیگر تا چهارمین جاده زیبای دنیا نام داده اند، حداقل مسلم است که یکی از چهار جاده زیبای جهان به شمار می رود. این جاده شهر کرج در استان تهران را به چالوس در کرانه دریای خزر وصل می کند و به شکل اتومبیل رو امروزی بیش از 80 سال قدمت دارد.

وجود رودخانه کرج به موازات جاده کرج چـالوس، سد کرج و روستای کوچک و زیبای واریان که همچون جزیره‌ای کوچک در آنسوی آب سدکرج می‌باشد زیبایی‌های این جاده را دو چندان کرده است. جاده‌ای با قدمت بیش از نیم قرن که همچون گوهری درخشان بر تارک زیبایی‌های طبیعت این منطقه می‌درخشد، جاده‌ای در سلسله جبال البرز با پیچ و خم‌های متعدد در دل کوه و زیبایی‌های بکر طبیعی تا سفری خیال انگیز را برای مسافران خود رقم زند.

جاده کرج – چالوس در هر فصل به رنگی درمی‌آید و گاه تضاد رنگ‌ها همزمان با هم منظره‌های باشکوه، منحصر به فرد و چشم نوازی پدید می‌آورد. سال 1312 جاده کرج – چالوس مورد بهره برداری قرار گرفت تا مسیر تهران به ساحل دریاچه خزر هموار و کوتاه شود.

از این زمان به بعد بود که انواع رستوران‌ها و واحدهای اقامتی و پذیرایی در کنار این جاده شکل گرفت و ساخت سد امیر کبیر کرج در سال 1340 نیز به جاذبه ها و زیبایی‌های این جاده افزود و در اندک زمانی این جاده به یکی از تفریحگاه‌های مهم گردشگری کشور تبدیل شد.

مسافران بسیاری از سراسر کشور به ویژه در فصل بهار و تابستان به این خطه می آیند تا دمی در کنار رودخانه خروشان کرج و سایه سار درختان بیاسایند و علاوه بر استفاده از طبیعت منحصربه فرد این جاده از محصولات و سوغات روستاییان و ساکنان خونگرم حاشیه این جاده از جمله انواع ترشی خانگی، قره قروت، سیر ترشی، عسل کوهستان، مربای عسل، عسل رس بسته، انواع ماست محلی، سرکه سیب محلی، کره محلی، پنیر گوسفندی، انواع شیره انگور، سبزی های کوهی مانند والک، قارچ و گلپر خشک و ترشی نیز بهره ببرند.

زیبایی و خاطره انگیز بودن جاده کرج – چالوس تنها به طبیعت شگفت انگیز و سوغات آن محدود نمی‌شود و دارای تپه‌های باستانی و روستاهای تاریخی است که گاه قدمت آن به هزاران سال پیش برمی گردد.

3. گردنه حیران

گردنه حیران در مسیر راه ارتباطی آستارا – اردبیل قرار گرفته ‌است. این گردنه که آخرین منطقه حفاظتی استان اردبیل می‌باشد، از یک طرف مشرف به کوه‌هایی است که پوشیده از جنگل‌های انبوه‌ است و از سویی مشرف به دره‌ای نه چندان عمیق که از میان آن رود آستارا، آقچای عبور می‌کند این رود تعیین کننده مرز استان گیلان ایران و کشور آذربایجان است.

این گردنه در بیشتر زمانها در زیر پوششی از مه قرار دارد و از نظر طبیعی دره‌ها و کوهپایه‌های آن، پوشیده از گل‌ها و گیاهان جنگلی و مرتعی هستند. با این وجود این گردنه چندان مرتفع نیست و ارتفاع بلندترین نقطهٔ آن از سطح آبهای آزاد تنها حدود ۱۵۰۰ متر است؛ در واقع علت اصلی مه تقریباً دائمی گردنهٔ حیران رطوبت دریای خزر است، نه ارتفاع زیاد این گردنه. گردنه حیران از این نظر نیز اهمیت دارد که یکی از روستاهای تاریخی و ییلاق بزرگترین خوانین آستارا و قشلاقهای غربی و شمالی این شهرستان در گذشته بوده است.

4. جاده اسالم به خلخال

جاده اسالم به خلخال یکی از زیباترین جاده های جنگلی ایران میباشد. جاده خلخال که از سه راه اسالم شروع شده و پس از طی 70 کیلومتر به شهرستان خلخال منتهی می شود بنا به دلایلی که در زیر عنوان می شود به جرات می توان گفت که این جاده یکی از زیباترین مکانهای دیدنی نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا می باشد.

جاده‏ اسالم به خلخال، جاده ایست که دائما در خبرها به علت بارش باران یا برف بسته می شود. این جاده که یکی از قشنگ ترین جاده های جنگلی ایران میباشد یک جاده ی کوهستانی است که بی شباهت به عباس آباد کلار دشت نیست و یا شاید زیباتر از آن.

5. جاده مشهد

محور مشهد – سبزوار – تهران با 882 کیلومتر طول از پرتردد ترین جاده های کشور است. این محور به علت دو بانده بودن، برخورداری از علائم مناسب و تردد سالانه میلیون ها زائر به عنوان الگوی مناسب جاده ای کشور معرفی شده است. جاده ۴۴، جادهٔ بسیار مهمی در ایران است. بسیاری از مردم از طریق این جاده از تهران به مشهد می‌روند. تقریبا تمام این جاده به صورت بزرگراه است. بخشی از این جاده که از محدودهٔ شهر نیشابور می گذرد، بزرگراه امام رضا یا کمربندی نیشابور نام دارد.

6. جاده شهداد نهبندان

با بهره‌برداری از جاده شهداد به نهبندان كه از آن می‌توان به عنوان زیباترین جاده كویری جهان یاد كرد که روز به روز بر شمار گردشگرانی كه برای دیدن كویر زیبای شهداد، گام در این مسیر می‌گذارند، افزوده می‌شود. جاده شهداد به نهبندان از محل‌هایی عبور می‌كند كه تا پیش از این رفتن به آنجا آرزوی هر دوستدار طبیعت بود.

گذر جاده از میان بزرگترین عارضه‌های كلوخی جهان معروف به "كلوت‌های شهداد" كه سیاحان از آن به عنوان قصرهای "جن و پری" نام برده‌اند از ویژگیهای منحصر به فرد این جاده است. از سوی دیگر برآمدن خورشید از شرق و تابیدن آفتاب بر شن‌های طلایی كویر و تماشای غروب بی‌آنكه مانعی از چشمانت حتی ثانیه‌ای از پشت كوه رفتن خورشید را بگیرد و نشستن ستاره‌هایی كه همه زمان‌ها برای شمردن آنها كم است بر آسمان كویر جاذبه‌هایی است كه هر فردی را به كویر می‌خواند.

7. جاده ساحلی چابهار، بریس

جاده ساحلی چابهار-بریس تنها یک جاده کنار دریا نیست بلکه راهی برای پیوند دریا و چند جاذبه ی طبیعی دیگر است که مختصری به توضیح آنها می پردازم.

– سواحل صخره ای : در ابتدای جاده ساحلی چابهار – بریس – پسابندر شاهد صخره هایی هستید که بر اثر فرسایش آبی سوراخ هایی از عمق دریا در آنها ایجاد شده است و هنگامی که موج به سمت آنها حرکت می کند آب با شدت از آنها به طرف آسمان فوران می کند.به این پدیده موج افشان می گویند.ارتفاع موج افشان در فصل بادهای موسمی چابهار به 20متر می رسد.

– تالاب لیپار : در فاصله 15 کیلومتری چابهار و در این جاده ساحلی تپه هایی وجود دارند که موقعیت مکانی آنها باعث می شود آب های سرگردان حاصل از بارندگی به دریا نریزد و سبب تشکیل تالابی با وسعت حدود 14Km می شود.نامش تالاب لیپار است که بسیار سرسبز و زیباست.

– کوههای مینیاتوری (مریخی): در فاصله حدود 35Km از ابتدای جاده شروع می شوند و کیلومترها امتداد دارندکه از نظر زیبایی فوق العاده منحصر به فرد هستند.

– درخت انجیر معابد : درختی که قطر آن به چند ده متر! می رسد.دارای تاجی در بالای خود و میوه ای به شکل انجیر می دهد.این درخت چشم هر گردشگری را به خود خیره می کند.

– جنگل حرا : در فاصله ی 120Km چابهار جنگلی وجود دارد که به جنگل حرا معروف است. در هنگام مد دریا تاج این درختان از آب بیرون می ماند طوریکه با قایق می توان در این جنگل به تفریح پرداخت. خارج از فواید بسیار دارویی این جنگل، پرندگان بسیاری نظیر فلامینگو، عقاب، مرغ ماهی خوار و … در روی این درختان لانه دارند که بسیار زیباست.

– فرش خزه و جلبک، صخره های بسیار مرتفع و عمودی رو به دریای عمان، اسکله های صیادی "رمین" ، "پسابندر" ، "گواتر" را هم اضافه کنید.

اینها تنها مواردی بودند که با نادیده گرفتن زیبایی ساحل بکر و دریای چابهار در جاده ساحلی قابل بیان بودند. در نظر بگیرید که تمام این زیبایی ها به دریایی مشرف باشند که به اقیانوس و آبهای آزاد راه دارد.علاوه بر این به دلیل نقش بادهای موسمی در هیچیک از فصول سال خبری از شرجی بیش از حد و تعفن دریا نیست چراکه : متوسط دمای حداکثر (در خرداد ماه) طی یک دوره ۷ ساله۳۱ درجه سانتی گراد و متوسط دمای حداقل (در دی ماه) ۱۹ درجه سانتی گراد است.

8. جاده ی زنجان به منجیل

از کیلومتر 15 اتوبان زنجان – قزوین، جاده ای به سمت شمال منشعب میشود 10 دقیقه ی اول جاده سر بالایی است و هوا خیلی سریع خنک میشود اما از آن به بعد، عمدتا" سرازیری داریم ؛ آن هم چه سرازیری! کلی پیچ های بسیار تند که پیچ های جاده چالوس در مقابل آنها، اتوبان محسوب میشود!!! این جاده از سمت زنجان به منجیل برای رانندگی خیلی مناسب است اما در مسیر بالعکس، رس ماشین در سربالائیها کشیده میشود. تعداد زیادی از ماشینهایی که از منجیل به زنجان میرفتند، بخاطر داغ کردن رادیاتور متوقف شده بودند. در مرز استان زنجان و گیلان، نمای دریاچه سد منجیل بسیار زیبا و دیدنی است.


تاريخ : شنبه 20 تير 1394برچسب:, | 14:54 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
تاريخ : شنبه 20 تير 1394برچسب:, | 14:53 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

یخچالهای سیرجان در غرب استان کرمان و مرکز آن شهرستان سیرجان واقع شده است. یخچالها یا همان یخدانهای طبیعی سیرجان در این استان هم جنبه گردشگری دارد و هم یک جاذبه طبیعی منحصر به فرد است.

در استانهایی مانند کرمان و یزد که در تابستان مصرف آب خنک آنها بالاست، نیاز به تولید یخ بوده به همین دلیل این یخدان ها یخ مصرفی شهر قدیم سیرجان را تامین می کردند و نام دیگر این یخچالها را یخدان گذاشتند.

پیشینیان ما حوضی مدور و بزرگ به قطر دهانه حدود 20 تا 30 متر و عمق 6 تا 7 متر حفر می کردند و بر روی آن گنبدی بسیار بزرگ و مخروطی شکل می ساختند.

این بنا دارای دیوارهای بلند و مخازن یخ بوده که از خشت خام و ملات گل ساخته شده است. اهالی سیرجان در فصل زمستان مخزن یخدان ها را از یخ پر کرده و با بستن درب ها و روزنه ها در فصل تابستان از یخ آن استفاده می کردند.

از این یخدانها دو نمونه منحصر به فرد در سیرجان مانده که قدمت آنها مربوط به دوره قاجار است و در سیرجان، قسمت غرب محله باغ بمید، خیابان شیخ فضل الله نوری واقع شده اند.

این اثر در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۱۸۷۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.



تاريخ : شنبه 20 تير 1394برچسب:, | 14:52 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

یک شرکت «جزیره بهشت گرمسیری» را طراحی کرده که 90 متر طول دارد و با سرعت بالای 15 گره دریایی حرکت می‌کند.
داشتن قایق تفریحی شخصی یکی از بزرگترین تفریحات است. هدایت کردن محیط دل‌انگیز به میل و اراده خود، حس بسیار خوشایندی به انسان می‌دهد.
بر اساس گزارش گیزمگ، طراحی قایق تفریحی جزیره‌ای، خلق منظره‌ای دلچسب است. یک شرکت «جزیره بهشت گرمسیری» (Tropical Island Paradise) را طراحی کرده که 90 متر طول دارد و با سرعت بالای 15 گره دریایی حرکت می‌کند.
عرشه اصلی این قایق یک ساحل خلیجی با کلبه‌‌های کوچک است که یک استخر شنا با نمای اقیانوس را احاطه کرده است. این عرشه دارای یک آبشار است که از یک آتشفشان جاری می‌شود.
در این جزیره قایقی یک چشمه آب معدنی وجود دارد و همچنین چهار سوئیت هر کدام با بالکن شخصی هم مشاهده می‌شوند.
در زیر استخر شنا یک مرکز تفریحی شامل کایاک، اسکیس جت وجود دارد.

 

 

 

 
برنا نیوز


تاريخ : شنبه 20 تير 1394برچسب:, | 14:51 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

رکورد گرانترین هتل در ایران مربوط به هتل عباسی در اصفهان است.
قیمت اجاره یک شب اتاق در این هتل ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار یعنی نزدیک یک میلیون تومان است.

 

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir

تصاویر گران ترین هتل ایران !!!-www.jazzaab.ir




تاريخ : شنبه 20 تير 1394برچسب:, | 14:48 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
نمونه های زیادی از برج ساعت در سراسر جهان وجود دارد که برخی از آنها همراه با ناقوس نیز هستند و به مکانی برای برگزاری مراسم های بومی و سنتی آن شهر تبدیل شده اند.
 
"برج ساعت" نمادی بومی و منطقه ای در بسیاری از کشورهای جهان است که معمولا به خصیصه یک شهر مرتبط می شود. نمونه های زیادی از برج ساعت در سراسر جهان وجود دارد که برخی از آنها همراه با ناقوس نیز هستند و به مکانی برای برگزاری مراسم های بومی و سنتی آن شهر تبدیل شده اند.
 
برج ساعت ها معمولا در مرکز شهر یا کنار ساختمانها و مراکز مهم دولتی ساخته می شوند. با بهترین نمونه های برج ساعت که از نظر معماری نیز در اولویت هستند آشنا شوید.
 
بیگ بِن در لندن انگلستان
 
نام رسمی این برج ساعت "الیزابت" است که در اصطلاح به خاطر زنگ بزرگی که دارد به آن بیگ بن می گویند. این برج ساعت در کاخ وست مینیستر که مقر نخست وزیر انگلستان است نصب شده است. بیگ بن در سال 1858 ساخته شد و دارای 4 ساعت در هر زاویه است. اینبرج ساعت عنوان سومین برج ساعت بلند جهان را دارد و یکی از معروفترین نمادهای ارضی در انگلستان و اروپا است.
 
معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر
 

سالن شهر فیلادلفیا در آمریکا
 
برج ساعت سالن شهر فیلدلفیا بین سالهای 1901 تا 1908 ساخته شد و عنوان بلندترین برج ساعت جهان را با 167 متر دارد. در هر زاویه یک ساعت دارد که قطر آن به 8 متر میرسد.
 
 معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر
 

برج ساعت هتل رویال مکه در عربستان
 
این برج ساعت در ارتفاع 601 متری هتل ساخته شده است و به نوبه خود یکی از بلندترین های جهان است. در هر زاویه یک ساعت دارد که قطر آن به 43 متر می رسد.
 
 معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر
 

ساعت نجومی پراگ در جمهوری چک
 
برج ساعت نجومی معروفترین و قدیمی ترین نماد  شهر پراگ است که در مرکز شهر واقع شده است. این ساعت برای اولین بار در سال 1410 میلادی در این منطقه نصب شد و عنوان قدیمی ترین برج ساعت جهان را دارد.
 
 معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر
 

راتهاوس کلاکنزپیل (Rathaus-Glockenspiel) در مونیخ آلمان
 
این جاذبه زیبای توریستی در سال 1908 در شهر مونیخ ساخته شد. از نکات جالب این ساعت می توان به عروسکهای آن اشاره کرد که هر روز راس ساعت 11 اقدام به اجرای دو داستان قرن 16 میلادی در 15 دقیقه می کند. این برج ساعت از 43 ناقوس و 32 مجسمه هم اندازه انسان ساخته شده است.
 
معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر
 

برج ساویر در مسکو روسیه
 
برج ساعت ساویر یا اسپاسکایا در میدان سرخ مسکو ودرنزدیکی کلیسای سن باسیل ساخته شده و بخشی از آن به کاخ کرملین چسبیده است. این برج ساعت عظیم الجثه در سال 1491 ساخته شد ولی در سال 1625 ساعت آن نصب گردید. این برج ساعت در کنار کاخ کرملین، کلیسای سن باسیل و میدان سرخ به یکی از مهمترین جاذبه های توریستی مسکو تبدیل شده است.
 
 معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر
 

برج ساعت زائیتگلوگ در برن سوئیس
 
این برج ساعت قرون وسطی در قرن 13 میلادی ساخته شده است و زمانی به عنوان برج دیدبانی زندان مورد استفاده قرار گرفته بود. این برج ساعت به ثبت یونسکو رسیده و معروفترین جاذب گردشگری برن است.
 
معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر
 

برج ساعت صلح در اوتاوا کانادا
 
این برج به برج ساعت پیروزی و صلح معروف است و در سال 1916 ساخته شده است و در مجموعه پارلمانی کانادا قرار دارد.
 
 معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر
 

جو پیر در دانشگاه بیرمنگام انگلستان
 
این برج ساعت یادواره جوزف چمبرلین اولین استاد دانشگاه بیرمنگام است و با 100 متر ارتفاع یکی از بلندترین برج ساعتهای جهان است.
 
 معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر
 

رجبای (Rajabai) در بمبئی هندوستان
 
این برج ساعت 85 متری یادواره سِرجورج گیلبرت اولین استاد انگلیسی معماری در دانشگاه بمبئی است که در سال 1878 ساخته شد.
 
معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر


تاريخ : پنج شنبه 18 تير 1394برچسب:, | 12:32 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت جانسوز حضرت علی بن ابیطالب(ع) پایگاه اینترنتی آیت اله جاودان مروری نموده است بر زندگی و فضائل امیرالمومنین علی(ع) که در پی می آید؛
 
ابو الحسن، على بن ابى طالب بن عبد المطلب بن هاشم بن عبد مناف بن قصى بن كلاب، نخستین امام از ائمه اثنى عشر، دومین معصوم از چهارده معصوم (ع) و در نظر اهل سنت خلیفه چهارم از خلفاى راشدین است.
 
آن حضرت دومین شخص عالم اسلام پس از رسول اكرم (ص) و وصى و ولى مطلق هستند و اعتقاد به امامت و وصایت و ولایت آن حضرت و یازده فرزند بزرگوارش یكى از اصول مذهب امامیه است. اما عده ‌اى از پیروان و معتقدان آن حضرت به ملاحظه كثرت فضایل و كرامات ایشان از جاده اعتدال منحرف شده و اعتقاداتى فوق اعتقادات شیعه امامیه درباره ایشان پیدا كرده ‌اند. این عده به غلات یعنى غلو كنندگان معروف شده ‌اند و هم در نظر اهل سنت و هم در نظر شیعه از جاده هدایت به دور افتاده ‌اند و از اهل بدعت و ضلال محسوب مى‌ گردند.
 
ابو طالب نام پدر ایشان بود و این كنیه‌اى بود به جهت پسر بزرگترش كه طالب نام داشت و این كنیه بر نام واقعى او كه عبد مناف بود غالب آمد و در تاریخ اسلام هیچگاه او را عبد مناف نخوانده ‌اند و فقط با ابو طالب از او یاد كرده ‌اند.
 
حضرت على (ع) به جز كنیه ابو الحسن به ابو تراب نیز معروف بود و این كنیه را حضرت رسول(ص) به او داده بود و آن هنگامى بود كه او را بر روى خاك خوابیده دیده بود و او را بیدار كرده و گرد و خاك از پشت او برافشانده و فرموده بود تو ابو تراب هستى. آن حضرت این كنیه را چون از جانب رسول اكرم(ص) به او داده شده بود بسیار دوست مى‌داشت و آن را بر كنیه ‌ها و القاب دیگر ترجیح مى‌داد. اما بنى امیه و دشمنان حضرت در این كنیه نوعى تحقیر و توهین مى‌دیدند و به كسان خود دستور داده بودند كه آن را همچون دشنام و ناسزایى درباره او بكار برند. زیاد بن ابیه و پسرش عبید اللّه بن زیاد و حجاج بن یوسف ثقفى این كنیه را درباره او بسیار بكار مى‌ بردند.
 
مى‌ گویند مادرش او را حیدره نام نهاده بود، اما پدرش ابو طالب نام او را به على تغییر داد. در رجزى كه به آن حضرت منسوب است و آن را در غزوه خیبر در برابر مرحب خیبرى خوانده است تصریح به این معنى است، زیرا حضرت در این رجز فرموده است: أنا الذی سمتنی أمی حیدرة (من كسى هستم كه مادرم مرا حیدره نامید).
 
مادر آن حضرت فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبد مناف بن قصى است و بنا به گفته علماى انساب نخستین زن هاشمى است كه به ازدواج یك مرد هاشمى (ابو طالب) درآمده است و صاحب فرزند شده است. این بانو را یازدهمین كسى گفته ‌اند كه اسلام آورده و حضرت رسول(ص) بر جنازه او نماز خواند و فرمود كه پس از ابو طالب هیچكس درباره من بیشتر از او نیكى نكرده است.
 
تولد امام على(ع)
 
تولد امام على(ع) روز سیزدهم ماه رجب سال سى ‌ام عام الفیل، در خانه كعبه اتفاق افتاده است. مى‌ گویند كسى پیش از آن حضرت و پس از ایشان در خانه كعبه متولد نشده است. اگر تولد حضرت رسول (ص) در عام الفیل اتفاق افتاده باشد و عام الفیل بنا بر بعضى محاسبات با سال ۵۷۰ م. منطبق باشد، باید تولد حضرت امام على (ع) در حدود سال ۶۰۰ م. اتفاق افتاده باشد، یعنى ۲۱ سال قبل از هجرت (با در نظر گرفتن اختلاف سالهاى قمرى و میلادى این تاریخها تقریبى است).
 
اسلام آورنده نخستین
 
از جمله نعمتهاى الهى در حق على ابن ابى‌طالب (ع) یكى آن بود كه وقتى قریش در قحطى بزرگى افتادند و ابو طالب را فرزند و عیال زیاد و توانایى مالى كم بود، حضرت رسول (ص) به عموى خود عباس كه مردى توانگر بود گفت برویم و از بار زندگى ابو طالب بكاهیم و هر كدام یكى از پسران او را برگیریم و پیش خود نگاه داریم. عباس این پیشنهاد را پذیرفت و هر دو پیش ابو طالب رفتند و گفتند ما مى‌خواهیم هر كدام یكى از پسران ترا نزد خود نگاه داریم تا این مصیبت قحطى از میان ما برداشته شود.
 
ابو طالب كه از میان فرزندان خود عقیل را از همه بیشتر دوست داشت گفت اگر عقیل را نزد من بگذارید هر یك از پسران دیگر مرا كه مى‌خواهید مى‌توانید ببرید. پس عباس جعفر را همراه خود به خانه برد و حضرت رسول(ص) امام على(ع) را و امام على(ع) نزد رسول خدا(ص) بزرگ شد تا آنكه آن حضرت به نبوت مبعوث شد و امام على (ع) به او ایمان آورد.
 
بسیارى از سیره نویسان و محدثان اهل سنت امام على(ع) را نخستین كسى مى‌ دانند كه اسلام آورد و آنها كه خدیجه را نخستین اسلام آورنده مى‌ دانند امام على(ع) را نخستین اسلام آورنده از مردان مى‌ شمارند.
 
اینكه حضرت امیر(ع) اسلام آورنده نخستین، دست كم از میان مردان، باشد امرى طبیعى به نظر مى‌رسد، زیرا بنا بر روایت سیره ‌نویسان، حضرت رسول(ص) بعثت خود را نخست به خدیجه اعلام فرمود و خدیجه قول او را تصدیق و تأیید كرد. دومین شخصى كه از اسلام و بعثت حضرت رسول(ص) مى ‌بایست آگاه مى ‌شد على بن ابیطالب(ع) بود كه در خانه آن حضرت زندگى مى‌ كرد و در آن هنگام به اختلاف روایات میان ده تا پانزده سال داشت. پس از او زید بن حارثه بود كه پسر خوانده و آزاد كرده پیامبر(ص) بود و در همان خانه زندگى مى‌ كرده است.
 
روایاتى هست كه در آغاز فقط حضرت رسول(ص) و خدیجه و امام على(ع) را در حال نماز گزاردن دیده‌ اند و روایات دیگرى هست كه به موجب آن حضرت رسول(ص) در آغاز بعثت به هنگام نماز، با امام على(ع) و پنهان از نظر دیگران به شكاف كوهها و دره‌هاى مكه مى‌ رفتند و در آنجا نماز مى‌ خواندند.
 
بعضى از متعصبان و محدثان اهل سنت خرده گرفته ‌اند كه بر فرض آنكه امام على(ع) نخستین مسلم باشد چندان فضیلتى را براى او ثابت نخواهد كرد، زیرا آن حضرت در آن زمان در سالهاى كودكى بوده است و ایمان و اسلام از سالهاى بلوغ معتبر است. در پاسخ باید گفت كه این فضیلت مهمترى بر فضایل امام على(ع) مى‌ افزاید و آن اینكه آن حضرت در میان مهاجرانِ نخستین و در میان جنگجویان بدر كه سمت فضیلت و برترى بر اصحاب دیگر حضرت رسول(ص) را دارند، تنها كسى است كه هرگز بت پرستى نكرده است و از آن هنگام كه خود را شناخته است خداى واحد را پرستیده و با رسول خدا (ص) نماز گزارده است.
 
بنا بر روایتى دیگر چون آیه: و أنذر عشیرتك الأقربین (به خویشاوندان نزدیك خود هشدار ده) نازل شد، حضرت رسول(ص) بنا بر این دستور الهى فرزندان و نبیرگان عبد المطلب را كه نزدیكترین خویشان او بودند دعوت كرد و فرمود هر كس از شما پیشتر از دیگران با من بیعت كند برادر و دوست و وارث من خواهد بود و این سخن را سه بار تكرار فرمود و در هر بار فقط امام على(ع) برخاست و آن حضرت را تأیید و تصدیق كرد و حضرت رسول (ص) فرمود: این مرد، برادر من و وصى من و خلیفه من در میان شماست. سخن او را بشنوید و از او اطاعت كنید.
 
خوابیدن در جای پیامبر (ص)
 
بنابر روایات سیره‌ نویسان، در شبى كه قریش قصد داشتند به خانه حضرت رسول(ص) بریزند و او را به قتل برسانند، پیامبر(ص) آن شب به تعلیم جبرئیل در بستر خود نخوابید و به على(ع) گفت در بستر من بخواب و این پارچه سبز حضرمى را بر خود بپوشان كه آنها نخواهند توانست آزارى به تو برسانند. آن شب حضرت رسول(ص) با ابو بكر از مكه بیرون رفت و امام على (ع) در رختخواب او خوابید.
 
كفار قریش بر در خانه آن حضرت گرد آمده بودند و مراقب او بودند و مى‌پنداشتند كه آنكه خوابیده است خود حضرت رسول (ص) است. نزدیك بامداد امام على آن پارچه را به یكسو افكند و قریش به اشتباه خود پى‌ بردند. اما دیر شده بود زیرا حضرت رسول(ص) از مكه بیرون رفته بود. على سه شبانه روز در مكه ماند تا اماناتى را كه مردم پیش رسول اكرم(ص) داشتند مسترد كند و پس از به پایان رساندن این مأموریت از مكه بیرون رفت و به حضرت رسول(ص) پیوست.
 
ازدواج با فاطمه(س)
 
در سال اول یا دوم یا سوم هجرى، حضرت رسول(ص) فاطمه(س) را به امام على(ع) تزویج كرد. بنا بر بعضى روایات مَهر آن حضرت پانصد درهم بود كه مطابق با وزن دوازده اوقیه و نیم نقره است (هر اوقیه چهل درهم است) و گفته ‌اند كه مهر دختران دیگر حضرت رسول(ص) نیز به همین مقدار بوده است. اما درباره مهر حضرت فاطمه(س) اقوال دیگرى هم ذكر شده است كه باید به كتب مفصل رجوع كرد.
 
بنا بر بعضى از روایات ابتدا ابوبكر و عمر از حضرت فاطمه(س) خواستگارى كرده بودند، ولى حضرت رسول(ص) پاسخ رد به ایشان داده بود. در نیمه ماه رمضان سال سوم هجرى حسن بن على(ع) از این ازدواج بوجود آمد و در سوم شعبان سال چهارم هجرت تولد حسین بن على (ع) اتفاق افتاد.
 
غزوات
 
بنا به روایات، حضرت امیر(ع) در همه غزوات بجز غزوه تبوك حضور داشته است و عَلَم حضرت رسول(ص) همواره به دست امام على(ع) بوده است. در غزوه تبوك خود حضرت رسول(ص) امام على(ع) را به جاى خویش در مدینه گذاشت و این امر موجب بروز این شایعه شد كه حضرت رسول(ص) از مصاحبت امام على(ع) خوشدل نیست. امام على(ع) این شایعه را با آن حضرت در میان نهاد و آن حضرت سخن بسیار معروف خود را «أ ما ترضى أن تكون منی بمنزلة هارون من موسى إلا أنه لا نبی بعدی» (آیا نمى ‌خواهى كه پایگاه تو نزد من مانند پایگاه هارون در برابر موسى باشد، جز آنكه پیامبرى پس از من نخواهد بود) ادا فرمود.
 
اگر در احوال موسى(ع) و هارون(ع) مطالعه شود معلوم خواهد شد كه هارون(ع) برادر و نزدیكترین شخص به موسى(ع) بوده است، پس با این مقایسه كه حضرت رسول(ص) فرمودند، شكى نمى‌ ماند كه او امام على(ع) را نزدیكترین شخص به خود و حتى مقام او را با خود برابر دانسته و فقط نبوت را كه اختصاص به خودش داشته است استثنا فرموده است.
 
شجاعت و رشادت آن حضرت در همه غزوات معروف است و كتب سیره و حدیث اهل سنت مشحون از شرح دلاوریهاى آن حضرت است. اگر به فهرست كشته شدگان مشركان در جنگ بدر مراجعه شود، معلوم مى‌ گردد كه در این جنگ هشت تن از هفتاد تن مشرك مقتول بطور مسلم به دست حضرت على(ع) كشته شده ‌اند و این عده بجز كسانى هستند كه در قتلشان اختلاف است كه آیا به دست امام على(ع) كشته شده‌ اند یا كسان دیگر و بجز كسانى هستند كه امام على(ع) در قتل ایشان، با دیگران مشاركت داشته‌ اند.
 
در جنگ احد هنگامى كه عده زیادى از اصحاب حضرت رسول(ص) از دور ایشان گریختند، امام على(ع) از جمله اشخاص معدودى بود كه پاى فشرد و خود را سپر آن حضرت كرد. در این جنگ نیز عده ‌اى از سران قریش به دست آن حضرت به قتل رسیدند. از آن جمله عبد الله بن عبد العزى بن عثمان بن عبد الدار معروف به طلحة بن ابى طلحة از طایفه بنى عبد الدار بود كه لواى قریش به دست او بود. عبد اللّه بن حمید بن زهیر از طایفه بنى اسد و ابو امیة بن ابى حذیفة بن المغیرة از طایفه بنى مخزوم نیز از جمله كسانى بودند كه در احد به دست حضرت امیر (ع) كشته شدند.
 
قتل عمرو بن عبدود، در غزوه خندق، به دست آن حضرت سخت مشهور است. در جنگ خیبر حضرت رسول(ص) علم سفید خود را به ابو بكر داد و او را براى گرفتن یكى از قلاع خیبر فرستاد. ابو بكر بى ‌آنكه كارى انجام دهد بازگشت. حضرت فرداى آن روز عمر بن خطاب را مأمور آن مهم كرد و او نیز نتوانست كارى انجام دهد. آنگاه حضرت فرمود كه من فردا علم را به دست كسى خواهم داد كه خدا و رسولش را دوست دارد و گریز پا نیست و خداوند این قلعه را به دست او خواهد گشود. آنگاه امام على(ع) را فرا خواند و علم را به دست او داد و فرمود این علم را پیش ببر تا خداوند فتح این قلعه را به دست تو ممكن گرداند.
 
امام على(ع) علم را بگرفت و به نزدیك قلعه رفت و با مدافعین قلعه به جنگ پرداخت. یكى از ایشان ضربه‌ اى بر او زد كه سپر را از دست مبارك او بینداخت و آن حضرت لنگه در قلعه را از جاى بركند و بجاى سپر بكار برد و چندان جنگید كه خداوند فتح را نصیب او كرد.
 
در غزوه حنین كه افراد قبایل هوازن از شكافها و گردنه‌ هاى كوه بناگاه بر مسلمانان حمله كردند و مسلمانان روى به گریز نهادند از جمله كسانى كه پاى فشرد و حضرت رسول (ص) را ترك نكرد امام على (ع) بود.
 
سوره برائت
 
حضرت رسول(ص) در سال نهم هجرت ابوبكر را مأمور فرمودند كه آیات برائت را بر مشركان مكه اعلام كند. در این سال مشركان نیز بنا به معاهداتى كه با حضرت رسول(ص) داشتند، بطور جداگانه به حج رفته بودند. پس از حركت ابو بكر جبرئیل به دستور خداوند از پیغمبر خواست تا امام على(ع) را مأمور ابلاغ كند.
 
بنابر آن سوره، مشركانى كه بنا به عهد عام مى ‌توانستند به حج بروند پس از انقضاى ماه هاى حرام دیگر حق نزدیك شدن به كعبه و اداى حج نداشتند و به ایشان اعلام جنگ شده بود و نیز كسانى از مشركین كه معاهده خاص با مسلمانان داشتند فقط تا پایان مدت مذكور در معاهده مى ‌توانستند به حج بروند. در سوره مذكور به منافقان و تخلف كنندگان از جنگ تبوك نیز اشاره شده بود.
 
چون این سوره نازل شد، كسانى به آن حضرت گفتند كه این سوره را توسط ابوبكر بفرست تا آن را در روز حج به همه اعلام كند و حضرت در پاسخ ایشان فرمود كه به من امر شده كه این سوره را یا خود یا به توسط یكى از اهل بیتم اعلام كنم، بعد امام على(ع) را مأمور كرد كه این سوره را در ایام حج براى مردم بخواند.
 
غدیر خم
 
حضرت رسول(ص) در سال دهم هجرى پس از بازگشت از حجة الوداع، در ناحیه رابغ در نزدیكى جحفه در موضعى به نام غدیر خم، مردم را پیش از آنكه پراكنده شوند و به دیار خود روند جمع فرمود و خطبه‌اى خواند و در آن خطبه این كلمات بسیار مشهور را درباره حضرت امیر(ع) بر زبان راند: «من كنت مولاه فهذا علی مولاه اللهم وال من والاه و عاد من عاداه و انصر من نصره و اخذل من خذله» (هر كه من مولایش بوده ‌ام على مولاى اوست، خداوندا دوست بدار آنكه او را دوست بدارد و دشمن بدار آنكه او را دشمن بدارد و یارى ده آنكه او را یارى دهد و خوار كن آنرا كه او را خوار دارد).
 
سقیفه بنى ساعده و بیعت با ابوبكر
 
پس از رحلت حضرت رسول(ص) پیش از آنكه آن حضرت به خاك سپرده شود، بزرگان قریش و انصار در مدینه گرد آمدند و پس از مشاجره لفظى كوتاهى، با ابو بكر بیعت كردند.
 
در این موضوع میان اهل سنت و شیعه سخن بسیار گفته شده است. اما دو امر در اینجا قطعى است: یكى آنكه با ابوبكر بیعت كردند و او به جانشینى پیغمبر اسلام (ص) برگزیده شد و دیگر آنكه شیعه از همان آغاز این بیعت را درست ندانسته و جانشینى بلافصل حضرت رسول(ص) را حق حضرت على(ع) مى ‌دانند. پس نزاع میان شیعه و سنى در واقعیت تاریخى كه خلافت ابوبكر پس از حضرت رسول باشد نیست، نزاع در مسأله تعیین حق است كه در اینجا یك مسأله اعتقادى دینى است.
 
آنچه از خطب و سخنان حضرت امیر(ع) برمى‌ آید این است كه ایشان همواره خلافت را حق خود مى‌ دانسته‌اند و هیچكس را براى اینكار سزاوارتر از خود نمى ‌دانسته ‌اند. البته ایشان ناگزیر با ابوبكر و عمر و عثمان بیعت كرده‌اند و این براى حفظ مصالح مسلمین یعنى پرهیز از ایجاد خلاف و نفاق میان مسلمانان بوده است. اما مسأله تعیین حق مسأله دیگرى است.
 
علماى اسلام در اینكه آیا امامت امرى الهى است و تعیین آن باید از جانب خدا و از راه نص باشد و یا اینكه امرى سیاسى و دنیوى است و منوط به انتخاب و تعیین اهل حل و عقد است، اختلاف كرده‌اند. علماى شیعه رهبرى امت را مانند نبوت امرى مى ‌دانند كه باید به تعیین الهى باشد و این تعیین از راه نص پیغمبر یا امام معصوم صورت مى‌ گیرد.
 
پس از فراغ از اصل مسأله و اثبات لزوم نصب امام از جانب خدا یا از جانب مردم بدنبال مصداق آن مى‌روند و مى‌گویند كه این برگزیده الهى یا منتخب مردم، باید چه كسى باشد و چه صفاتى را حائز باشد و دارنده آن شرایط چه كسى یا كسانى بوده‌ اند.
 
مسأله از هر جنبه كه نگریسته شود این امر محرز و قطعى است كه امام على (ع) در نظر كافه مسلمین از جمله اشخاص ممتاز و برجسته‌ اى بود كه از همان آغاز، نامزدى و شایستگى ایشان براى خلافت مطرح بوده است. اما چرا ایشان را در همان آغاز انتخاب نكردند، مسأله ‌اى است كه از لحاظ تاریخى قابل طرح و بحث است.
 
علت اصلى جریان سقیفه بنى ساعده و توافق بر انتخاب ابوبكر را باید در تعصبات قومى و قبیله ‌اى كه عامل و محرك اصلى و انگیزه پشت پرده بسیارى از جریانهاى سیاسى تاریخ اسلام بوده است جستجو كرد.
 
از شرح كوتاهى كه از واقعه سقیفه بنى ساعده در دست است برمى‌ آید كه از مدتها پیش رقابتى نهانى میان مهاجران و انصار در كار بوده است. مهاجران خود را از هر جهت بر انصار كه مردم مدینه بودند مقدم مى ‌دانستند، زیرا فضل تقدم در اسلام و خویشى نسبى با حضرت رسول(ص) را منحصر به خود مى ‌دانستند و خویشاوندى در نسب مهمترین عامل در مناسبات انسانى در میان قبایل است. انصار مدعى بودند كه پیغمبر(ص) و مهاجران را پناه داده‌ اند و اگر آنها اینكار را نمى ‌كردند معلوم نبود كه مردم مكه چه بر سر جامعه ضعیف و اقلیت ناتوان اسلامى مى ‌آورد. مذاكرات سقیفه این رقابتها و امیال درونى را آشكار مى ‌سازد.
 
اما به جز رقابت شدید میان انصار و مهاجران مكه، در میان هر یك از این دو گروه نیز رقابت شدید طایفگى و قبیله ‌اى وجود داشت. هنوز جراحات جنگهاى میان اوس و خزرج در مدینه پیش از هجرت حضرت رسول (ص) كاملا التیام نیافته بود و هر جا فرصتى پیش مى‌آمد اثر كینه‌ هاى قدیم ظاهر مى‌شد. رقابت میان طوایف مختلف قریش نیز همچنان برقرار بود و طوایف ضعیفتر قریش مانند تیم و عدى و فهر نفوذ و قدرت طوایف نیرومند بنى امیه و بنى هاشم و بنى مخزوم را برنمى ‌تافتند.
 
در این میان بزرگان قریش به جهت اقامت در مكه كه از مراكز مهم عربستان بود و به جهت تجارتهاى عمده با خارج عربستان و سفرهاى بازرگانى به خارج، شم سیاسى قویتر و اطلاعات و تجارب سیاسى بیشترى از افراد اوس و خزرج كه به كشاورزى مشغول بودند داشتند خود را براى حوادث سیاسى آینده بهتر آماده ساخته بودند.
 
سه تن از افراد قریش كه از قبایل ضعیفتر قریش ولى شخصیت‌هاى برجسته و ممتازى بودند و به واسطه همین شخصیت ممتاز خود نفوذ فراوانى در میان یاران حضرت رسول(ص) داشتند در این بازى قدرت برنده شدند: ابو بكر از طایفه تیم و عمر از بنى عدى و ابو عبیده جراح از طایفه فهر (از قریش ظواهر).
 
ما از لحاظ تاریخى از اتحاد این سه شخصیت خبر نداریم، اما داستان سقیفه از این اتحاد پرده برمى ‌دارد. این سه تن با مهارت و توانایى سیاسى خود توانستند از دو امر استفاده كنند: اولا از رقابت میان اوس و خزرج حداكثر استفاده را ببرند و ثانیا زمان را - به جهت غیبت امام على(ع) و عباس كه مشغول امر تغسیل و تجهیز و كفن و دفن پیكر رسول الله(ص) بودند - غنیمت شمارند زیرا استدلال عمده ابو بكر و عمر بر این پایه بود كه مهاجران چون خویشان و نزدیكان حضرت رسول(ص) هستند پس خلافت حق ایشان است.
 
اگر حضرت على(ع) در این مذاكرات حضور داشتند، فرد برجسته موضوع این استدلال ایشان بودند و نظرها پیش از آنكه متوجه ابو بكر و عمر شود متوجه امام على(ع) مى ‌شد كه هم سابقه فداكاریش در اسلام بیشتر بود و هم نزدیكترین فرد به رسول خدا(ص) بود. ابو بكر و عمر مسأله فداكارى در راه اسلام و خویشاوندى با حضرت رسول(ص) را پیش كشیدند و در آن مجلس همه متوجه خود ایشان گردیدند. مسأله خویشاوندى سببى و نسبت قبیله‌اى در نظام قبیله ‌اى اهمیتى شگرف دارد.
 
در میان مشاجره و بحث، ابوبكر گفت اینك عمر و ابو عبیده با هر كدام كه خواستید بیعت كنید. آن دو تن گفتند ما هرگز بر تو سبقت نمى‌ گیریم دست دراز كن تا بیعت كنیم! چون آن دو خواستند بیعت كنند، بشیر بن سعد خزرجى سبقت گرفت و بیعت كرد، زیرا مى‌ ترسید سعد بن عباده كه او نیز از خزرج بود به خلافت برسد.
 
بدین ترتیب رقابتهاى میان طایفه ‌اى و قبیله‌ اى كار خود را كرد و كسانى كه توانستند جریان حوادث را به نفع خود برگردانند به مقصود رسیدند.
 
این اتحاد سه‌ گانه نیرومند همچنان برقرار ماند. ابو بكر در حین وفات بى آنكه با كسى مشورت كند و یا بزرگان قریش را مدخلیتى دهد، وصیتى نوشت و عمر را به خلافت برگزید. عمر نیز به هنگام مرگ در حالى كه گریه مى‌كرد گفت اگر ابو عبیده جراح زنده بود این كار خلافت را به عهده او مى ‌گذاشتم!
 
قصه شورى
 
عمر پس از ضربه خوردن و احساس مرگ، امر خلافت را میان شش تن از اصحاب رسول خدا(ص) كه به قول خودش حضرت از ایشان راضى بود به شورى گذاشت و ابو طلحه انصارى را با پنجاه تن بر ایشان بگماشت و سه روز به ایشان مهلت داد تا یكى را از میان خود برگزینند و اگر پنج تن یكى را برگزیدند و ششمى رأى ایشان را نپذیرفت كشته شود و اگر چهار تن بر یكى اتفاق كردند و دو تن مخالفت كردند آن دو تن كشته شوند و اگر سه تن بر یكى و سه تن بر دیگرى اتفاق كردند عبد اللّه بن عمر یكى را از آن دو برگزیند و اگر به سخن او راضى نشوند آن سه تن كه در میانشان عبد الرحمن بن عوف باشد قولشان ترجیح دارد و اگر آن سه تن دیگر نپذیرفتند كشته شوند.
 
این تركیب و ترتیب به نحوى بود كه انتخاب عثمان را مسلّم مى‌ساخت و حضرت امیر(ع) از همان آغاز، این امر را پیش‌بینى كرده و آن را به عم خود عباس گفته بود زیرا عبد الرحمن بن عوف شوهر خواهر ناتنى عثمان بود و قطعا جانب او را مى‌گرفت و سعد بن ابى وقاص مانند عبد الرحمن از قبیله بنى زهره بود و در هر جانب كه عبد الرحمن بن عوف بود مى ‌ایستاد و چون عمر گفته بود كه عبد الرحمن در هر جانب كه باشد آراء آن جانب ترجیح دارد، یقین بود كه آراء این سه تن به نفع عثمان خواهد بود و حضرت به عباس گفته بود كه موافقت آن دو تن دیگر (یعنى طلحه و زبیر) براى او فایده ‌اى نخواهد داشت.
 
اكنون باید دید كه اگر عمر این شش تن را به یك چشم مى‌نگریست چرا رأى عبد الرحمن بن عوف را بر آراء دیگران ترجیح داده بود و چرا این مقام را به دیگران نداده بود.
 
پاسخ شاید این باشد كه او مى‌ دانست رقابت واقعى میان امام على (ع) و عثمان خواهد بود، پس امام على (ع) در یك سوى و عثمان در سوى دیگر واقع مى‌شوند و اگر طلحه در شورى شركت كند در جانب امام على (ع) نخواهد بود، زیرا طلحه از طایفه تیم بود كه ابو بكر از آن طایفه بود و امام على (ع) از همان آغاز خلافت را حق خود مى‌دانست و به همین جهت طایفه تیم، طایفه بنى هاشم را دوست نداشتند و نیز عبد الرحمن بن عوف در هر جانب كه باشد سعد بن ابى وقاص، هم قبیله او، با او خواهد بود و عبد الرحمن جانب خویشاوند خود را كه عثمان باشد رها نخواهد كرد. پس عمر با سیاست و تدبیر خود تركیب و ترتیب شورى را چنان كرد كه هم انتخاب عثمان قطعى باشد و هم به ظاهر مسئولیت خلافت عثمان و پیامدهاى آن را از خود سلب كند.
 
بدین ترتیب بار دیگر رعایت مصالح سیاسى و سیاست قبیله ‌اى و عشیره ‌اى، بر رعایت جانب حق غالب آمد و با این همه این عمل در زیر پوشش ظریف دین و حمایت از دین انجام گرفت.
 
خلافت امام على (ع) و ترجیح حق بر سیاست
 
عثمان در آخر سال بیست و سوم یا آغاز سال بیست و چهارم هجرى بر حسب ترتیبى كه عمر در شورى داده بود به خلافت رسید و پس از دوازده سال خلافت در ذى الحجه سال سى و پنجم هجرى به قتل رسید. داستان قتل او و علت شورش مردم بر او در كتب تاریخ مذكور است، آنچه مسلم است این كه امام على (ع) نه در قتل او شركت داشت و نه به این امر رضایت داشت. اما به محض اینكه به خلافت رسید، خون عثمان مسأله مهم سیاسى علیه او گردید.
 
ز آنجا كه در مدینه و اساسا در میان مسلمانان كسى شاخص‌تر و سزاوارتر از امام على (ع) براى خلافت نبود، به همین جهت مردم مدینه او را به خلافت برداشتند، ولى بسیارى از بزرگان مدینه او را دوست نمى‌داشتند و مى‌دانستند كه على پیش از آنكه اهل سیاست و بند و بست باشد اهل حق و احقاق حق است و قول حضرت رسول «أقضاكم علی» (على در داورى بر همه شما برترى دارد) درباره او صد در صد صادق است. به همین جهت بیشتر بزرگان و اشراف به هراس افتادند. این عده ایام عمر و سختگیریهاى مالى او را فراموش نكرده بودند و به اسراف و تبذیرهاى عثمان و دست و دل بازى او در بیت المال خو كرده بودند.
 
سخاوت و گشاده ‌دستى از صفات بارز امام على(ع) بود، اما در اموال شخصى خود، نه در اموال عمومى. او در اموال عمومى ممسك بود و به دقت در این اموال عدل و احكام اسلامى را رعایت مى‌كرد. این امر نمى‌ توانست مایه پسند خاطر كسانى باشد كه در زمان عثمان صدها هزار درهم و دینار بى‌استحقاق از او مى‌گرفتند و از این راه ثروتهاى بیكرانى اندوخته بودند. آنچه طلحه و زبیر و معاویه و عمرو بن عاص و دیگران مى‌خواستند، در حقیقت خونخواهى عثمان نبود. مردم كوفه و مصر از مدتها پیش زمزمه مخالفت با عمال عثمان و تعدى و تجاوز ایشان را به اموال عمومى سر داده بودند.
 
معاویه كه با حكومت چندین ساله خود در دمشق موقعیت مستحكمى به دست آورده بود و از مدتها پیش خود را براى رسیدن به خلافت از راه جلب قلوب با اموال و وعده‌ ها آماده مى‌ ساخت پیوسته از وضع عثمان و احوال مدینه به وسیله نمایندگان خود آگاهى داشت و مى‌ دانست كه شورشیان و ناراضیان از هر سو روى به مدینه نهاده ‌اند. او مى‌توانست به یارى خویشاوند خود عثمان بشتابد و او را نجات دهد.
 
طلحه و زبیر كه در مدینه بودند و نفوذ و اعتبار داشتند مى‌ توانستند، دست كم به زبان، مردم را به سكوت و آرامش دعوت كنند. ولى از هیچكدام كوچكترین حركتى در یارى عثمان و دفاع از او مشهود نگردید و فقط پس از قتل عثمان و در خلافت امام على (ع) فریاد برآوردند كه عثمان مظلوم كشته شده است و باید انتقام خون او را بگیریم.
 
پس آنچه این اشخاص را به مخالفت با امام على (ع) برانگیخت بیم و هراسى بود كه از خلافت و رفتار عادلانه او داشتند. امام على(ع) به جهت همین رفتار عادلانه و پیروى دقیق از حق از همان روز اول سیاست نرمش و انعطاف را كنار گذاشت و نخواست به مصلحت روز و با سیاست سازش، فكر مخالفان و رقیبان را چند روزى مشغول كند و پس از آنكه موقعیت را محكم ساخت بر ایشان بتازد.
 
مغیرة بن شعبه و عبد اللّه بن عباس این نصیحت را روزهاى نخست به او دادند و توصیه كردند كه دست به تركیب حكومت و عمال و كارداران عثمان نزند و به طلحه و زبیر و امثال ایشان شغلى واگذار كند تا به اصطلاح آبها از آسیا بیفتد و آنگاه هر آنچه دلش از عزل و نصب عمال مى‌خواهد انجام دهد. اما امام على(ع) در پاسخ ایشان گفت كه او هرگز معاویه و امثال او را بر مسلمانان و اموال ایشان مسلط نخواهد كرد، زیرا معاویه و امثال او، اهل دنیا و سیاست و نیرنگ هستند نه اهل دین و تقوا و عدل.
 
پس حكومت امام على(ع) حكومتى بود بر پایه عدل و تقوا و فضیلت و رعایت حق و ترجیح جانب مستمندان و ضعفا، نه بر پایه سیاست و رعایت مصالح دنیوى و به همین دلیل با طبع بیشتر بزرگان و اشراف عرب كه در پشت پرده حمایت از اسلام، حمایت از اموال و قبیله و قوم خود را مى‌دیدند، سازگار نبود و به همین دلیل دیرى نپایید و خلافت او اندكى بیش از پنج سال یا كمتر طول نكشید و در طول این مدت هم او را راحت نگذاشتند و او پیوسته با علمداران قدرت طلبى و مال اندوزى در كشمكش و نزاع بود.
 
جنگ جمل
 
طلحه و زبیر كه هر دو طمع در خلافت داشتند از بیعت با امام على(ع) ناراضى بودند و به بهانه عمره به مكه رفتند. عایشه كه از مخالفان سرسخت امام على (ع) بود در مكه بود و با آنكه در حیات عثمان حمایتى از او نكرده بود چون خبر خلافت امام على(ع) را شنید سخت ناراحت شد و فریاد برآورد كه عثمان مظلوم كشته شده است.
 
طلحه و زبیر در مكه محیط مناسبى براى خود یافتند و مخالفت عایشه را كه نفوذ زیادى در میان مسلمانان داشت مغتنم شمردند و خواستند در پناه او مخالفت با امام على (ع) را علنى سازند و خون عثمان را دستاویز كنند و پس از چیره شدن بر امام على(ع) امر خلافت را میان خود فیصله دهند.
 
آنها پس از مشورت تصمیم گرفتند كه به بصره روند و با تصرف بیت المال آنجا كه محل جمع و ذخیره قسمت مهمى از درآمد ایران بود و با تحریك و اغواى قبایل و اشراف عرب مقیم آنجا، نیروى عظیمى گرد آورند و امام على(ع) را از میان بردارند. پس عایشه را بر هودجى نشانده سوار شترى كردند و با عده ‌اى از مدینه راه افتاده به بصره رفتند.
 
در بصره عثمان بن حنیف كه نماینده امام على(ع) بود مانع ایشان شد و بعد آشتى گونه‌ اى میان ایشان حاصل گردید. اما شبى بر سر او ریختند و او را اسیر كردند و موى ریشش را كندند و مى‌ خواستند او را بكشند، اما چون برادرش سهل بن حنیف در مدینه بود ترسیدند كه او با یارى دیگر انصار به خونخواهى عثمان بن حنیف برخیزد و خویشان ایشان را در مدینه بكشد.
 
پس او را رها كردند و به سراغ بیت المال رفتند و هفتاد تن از خازنان و موكلان بیت المال را كشتند و اموال آن را تصرف كردند. پس از آن طلحه و زبیر بر سر امامت در نماز به نزاع برخاستند و سرانجام قرار بر آن شد كه یك روز پسر زبیر و یك روز پسر طلحه امامت كنند.
 
امام على(ع) با شنیدن این اخبار روى به بصره نهاد و چون به شهر رسید نخست كس فرستاد و ایشان را به صلح دعوت فرمود، ولى طلحه و زبیر نپذیرفتند. پس از آن شخصى را با قرآن بسوى ایشان فرستاد و به راه حق و پیروى از حكم الهى خواند، ولى این فرستاده را با تیر زدند و كشتند. پس به یاران خود فرمود كه آغاز به جنگ نكنند مگر آنكه آنان ابتدا حمله كنند.
 
چون حمله از جانب طلحه و زبیر آغاز شد حضرت به ناچار دستور قتال صادر فرمود. در این جنگ طلحه به تیرى كه از كمین گشاده شده بود كشته شد و زبیر از میدان جنگ بیرون رفت اما به دست شخصى به نام عمرو بن جرموز كشته شد. پس از جنگى كه در گرفت شكست بر سپاه بصره افتاد، اما عده ‌اى دور شتر عایشه را گرفتند و به سختى جنگیدند تا آنكه شتر از پاى درآمد و مدافعان آن پراكنده شدند و حضرت فرمود تا عایشه را با احترام در خانه ‌اى جاى دادند و مقدمات سفر او را به مدینه آماده كردند.
 
امام على(ع) بازماندگان سپاه بصره را امان داد كه از جمله عبد اللّه بن زبیر و مروان بن الحكم و فرزندان عثمان و دیگر بنى امیه بودند و فرمود كه به اموال ایشان دست نزنند و فقط اسلحه‌ شان را بگیرند.
 
جنگ صفین
 
جنگ جمل در روز پنجشنبه دهم جمادى الاولى سال ۳۶ ه. ق. اتفاق افتاد. پس از جنگ جمل امام على(ع) عبد اللّه بن عباس را بر بصره بگماشت و خود روى به كوفه نهاد و در دوازدهم رجب سال ۳۶ وارد كوفه شد و نامه ‌اى به معاویه نوشت و او را به اطاعت خود فراخواند. معاویه كه از سالها پیش طرح حكومت خود را ریخته و موقعیت خود را در شام استوار ساخته بود به بهانه اینكه عثمان مظلوم كشته شده است و او ولى خون عثمان است و مى‌خواهد قاتلان عثمان را كه دور و بر امام على(ع) هستند به قصاص برساند از اطاعت حضرت سر باز زد و بدینگونه امر میان امام على (ع) و معاویه به جنگ منتهى شد. معاویه براى اینكه از پشت سر خود مطمئن باشد با امپراطور بیزانس آشتى كرد و این آشتى را با پرداخت مبلغى به او تأمین نمود.
 
امام على(ع) در پنجم شوال سال ۳۶ از كوفه خارج شد و روى به شام نهاد. سپاه او را در این سفر نود هزار تن گفته‌ اند. او از كوفه از راه مداین به انبار رفت و از آنجا به رقه در كنار رود فرات رسید و فرمود تا پلى بر روى رود فرات بستند و از روى آن گذشتند و به بلاد شام رسیدند. معاویه نیز با لشكریان خود كه در حدود هشتاد و پنج هزار تن بودند به حركت درآمد و به صفین واقع در كنار فرات رسید و محلى را كه براى ورود به آب و برداشتن آب براى چهارپایان بود اشغال كرد و سپاهیان امام على(ع) را از آب باز داشت.
 
سپاهیان امام على(ع) به فرموده او لشكریان معاویه را از كنار آب دور كردند اما فرمود تا مانع ایشان از آب نشوند. چون ماه ذى الحجه بود و جنگ در آن ماه و ماه محرم در شرع اسلام ممنوع و حرام است هر دو طرف موافقت كردند كه تا آخر محرم سال ۳۷ جنگ نكنند.
 
پس از انقضاى محرم جنگ سختى درگرفت كه روزها طول كشید و در آن عده ‌اى از بزرگان طرفین كشته شدند. مشهورترین شخصى كه از سپاه امام على (ع) به شهادت رسید عمار یاسر بود كه از بزرگان اصحاب حضرت رسول (ص) نیز بود. قتل او سبب وهنى براى معاویه گردید، زیرا مشهور بود كه حضرت رسول (ص) درباره عمار فرموده بود: تقتلك الفئة الباغیة (ترا گروهى سركش و ستمكار خواهند كشت). ولى معاویه با تدبیر و زرنگى از نادانى و اطاعت كوركورانه سپاهیان خود استفاده كرد و گفت او را ما نكشتیم بلكه آن كسى كشت كه او را به جنگ ما آورد. و امام على (ع) پاسخ داد: پس حمزه را نیز پیامبر (ص) كشته چون او حمزه را به میدان نبرد آورده بود.
 
پس از چند روز جنگهاى سخت و خونین كه نزدیك بود شكست را نصیب سپاه معاویه سازد، معاویه با ابتكار عمرو بن عاص تدبیرى اندیشید و تفرقه و نفاق در میان سپاهیان امام على (ع) افكند. او گفت تا قرآنها بر بالاى نیزه كردند و یاران امام على (ع) را به پیروى از قرآن و حَكَم قرار دادن آن خواندند. این تدبیر سخت مؤثر افتاد و عده ‌اى از اصحاب حضرت امیر (ع) كه در رأس ایشان اشعث بن قیس كندى بود آن حضرت را ناگزیر به ترك مخاصمه و آغاز مذاكره ساختند.
 
علت اتحاد و یكپارچگى سپاه معاویه و پراكندگى و اختلاف سپاه امام على (ع) را باید در این نكته دانست كه سپاهیان معاویه سالیان دراز از مدینه و مراكز سیاسى و محل اجتماع اصحاب رسول خدا (ص) دور بودند و براى خود سردار و رهبرى جز معاویه نمى‌شناختند. معاویه با بذل و بخشش و با شكیبایى كه خاص او و خلق ذاتى او بود توانسته بود در میان سپاهیان خود رهبرى بلامنازع شناخته شود.
 
شام یكى از مراكز بزرگ تجمع سپاهیان اسلام بود، زیرا در برابر دولت بیزانس قرار داشت و خلفا ناگزیر بودند كه در شام براى دفاع در برابر آن همواره نیروى مهم و ورزیده داشته باشند. اما شهرهاى كوفه و بصره كه به مركز خلافت اسلامى یعنى مدینه نزدیك بودند در زمان عمر و عثمان محل اقامت اصحاب بزرگ حضرت رسول (ص) بودند و این اصحاب مرجع خاص و عام و مورد احترام بودند.
 
بنابر این در این دو شهر اشخاص گوناگون با آرا و عقاید و سلیقه ‌هاى مختلف وجود داشتند كه هر یك خود را از دیگرى كمتر نمى‌دید و مدعى بود كه احكام اسلام را بهتر مى ‌داند و به اصطلاح خود را مجتهد و صاحب رأى و نظر مى‌ شناخت.
 
اگر چه شخصیت ممتاز امام على(ع) بالاتر از ایشان بود و این افراد موقتا تحت راهبرى ایشان درآمده بودند، اما این اتحاد و اتفاق ظاهرى، شكننده بود و با اندك تحریك و دسیسه‌ اى مى‌ توانست بر هم بخورد.
 
معاویه این را مى‌دانست و عزم ایشان را در همراهى با امام على (ع) با تطمیع و وعده ‌هاى دنیوى و هدایاى مالى سست كرده بود و به همین جهت توانست با طرحى ماهرانه در بحبوحه جنگ نیت خود را عملى سازد. چون قرآنها بر سر نیزه رفت، عده زیادى حضرت را وادار به ترك مخاصمه كردند و قرار شد كه حضرت على (ع) و معاویه هر كدام یك تن را براى حكمیت و حل و فصل نزاع برگزینند.
 
آنكه از سوى معاویه انتخاب شد از داهیان روزگار بود. او عمرو بن عاص بن وائل سهمى، از بزرگان قریش و هوش و درایت و فتنه ‌انگیزى او معروف بود و بلند كردن قرآنها نیز به تدبیر او انجام شد. اما امام على (ع) را در انتخاب نماینده آزاد نگذاشتند. او مى‌خواست عبد اللّه بن عباس را كه به بصیرت و هوشیارى و دانایى معروف بود نماینده خود و حكم از سوى خود معرفى كند، ولى اطرافیان خودش مانع شدند. حضرت، مالك اشتر را كه از یاران وفادار و پایدار خود بود پیشنهاد كرد، ولى او را نیز نپذیرفتند و گفتند فقط ابو موسى اشعرى مى‌تواند نماینده ما باشد.
 
ابو موسى اشعرى بر خلاف عمرو بن عاص، كه در جانب معاویه و مشاور او بود، در جنگ بیطرفى گزیده و به جانبى رفته بود. او به هنگام رسیدن حضرت امیر (ع) به خلافت والى كوفه بود و مى‌دانست كه حضرت او را در كوفه نخواهد گذاشت و به همین جهت مردم را از رفتن به جانب ایشان منع مى‌كرد. در ایام حكومت او در بصره و كوفه، رأى و تدبیر و كفایتى از او ظاهر نشده بود و مردى سست و ضعیف بود.
 
اما بودن او از اصحاب حضرت رسول (ص) احترامى براى او جلب كرده بود و چون بیشتر سپاهیان حضرت از قبایل یمانى و قحطانى بودند سران سپاه مى‌خواستند او را نماینده خود سازند، زیرا «اشعر» قبیله ابو موسى نیز از قبایل یمانى و قحطانى بود.
 
سرانجام حضرت بر خلاف میل خود مجبور شد كه او را به نمایندگى خویش در حكمیت برگزیند. نامه‌ اى درباره حكمیت و تعیین حكمین به امضا رسید و قرار شد كه حكمین در ماه رمضان آن سال در موضعى میان كوفه و شام ملاقات كنند. داستان حكمین و ملاقات ایشان در دومة الجندل واقع در «اذرح» معروف و در كتب تاریخ مذكور است.
 
در این حكمیت عمرو بن عاص آشكارا نیرنگ ساخت و بدون در نظر گرفتن موافقت نامه حكمیت و احكام دین اسلام ابو موسى اشعرى را بفریفت و او را وادار كرد كه ابتدا سخن بگوید و على و معاویه هر دو را از خلافت خلع كند. آنگاه خود آغاز سخن كرد و گفت دیدید كه این شخص از طرف خود امام على (ع) را از خلافت خلع كرد. من نیز او را خلع مى‌كنم و معاویه را به خلافت برمى‌دارم.
 
این رفتار عمرو بن عاص چنانكه گفتیم بر خلاف نص موافقت نامه درباره حكمیت بود، زیرا در آنجا نوشته شده بود كه «ما وجد الحكمان فی كتاب اللّه عز و جل عملا به و ما لم یجدا فی كتاب اللّه فالسنة العادلة الجامعة غیر المفرقة...» (طبرى، ۳۳۳۶/۱) .
 
اگر موافقت هر دو بر كتاب خدا و سنت عادله شرط شده بود، آن كدام آیه قرآنى و یا سنت عادله نبوى بود كه حكم به خلافت معاویه و نصب آن از جانب عمرو بن عاص مى‌كرد؟ این عمل عمرو بن عاص نشان داد كه دیگر در میان مسلمانان، دوران پیروى از حق و حقیقت سپرى شده است و نیرنگ و خدعه جاى دین و وجدان را گرفته است و سیاست معاویه در وصول به قدرت از راه نیرنگ و فریب سیاست امام على (ع) را در سپردن راه حق و حقیقت به عقب زده است.
 
سیاست امام على (ع) و سیاست معاویه
 
جاحظ یكى از بزرگان معتزله است و كتابى درباره «عثمانیه» و ترجیح و طرفدارى از ایشان نوشته است كه معروف است. اما او با همه طرفدارى از عثمان مطالبى درباره سیاست امام على(ع) و سیاست معاویه نوشته است كه ابن ابى الحدید قسمتى از آن را در جلد دهم شرح نهج البلاغه (ص ۲۳۸ به بعد) آورده است. در اینجا مختصرى از مقایسه‌اى را كه او میان سیاست امام على (ع) و سیاست معاویه كرده است نقل مى‌ كنیم:
 
«بعضى از مدعیان عقل و تمییز مى‌پندارند كه معاویه ژرف‌ اندیش ‌تر و درست فكرتر و باریك ‌بین‌ تر از امام على(ع) بوده است، ولى چنین نیست. امام على(ع) در جنگها رفتارى جز عمل به كتاب و سنت نداشت اما معاویه بر خلاف آن رفتار مى‌كرد و هر گونه نیرنگى را از حلال و حرام در جنگ بكار مى‌برد. على(ع) مى‌گفت در پیكار با دشمن شما پیشگام مباشید تا آنكه او آغاز به جنگ كند. در جنگ به دنبال فراریان مروید و زخمیان را مكشید و درهاى بسته را مگشایید. اگر كسى در تدبیر به آنچه در كتاب خدا و سنت رسول (ص) آمده است بسنده كند خود را از تدبیر زیادى باز داشته است. على به جهت ورع و پرهیزگاریش جز از عمل و قول به چیزى كه رضاى خداوند در آن است ممنوع بود و به آنچه اهل نیرنگ و زرنگى دست مى‌زنند دست نمى‌زد».
 
پس سیاست معاویه سیاستى دنیوى بود كه بر پایه رسیدن به قدرت و ترجیح باطل بر حق و رعایت نكردن كتاب خدا و سنت رسول (ص) در مواردى كه با اراده و خواست او مخالف باشد قرار داشت. این سیاست مخصوص پیشبرد مقاصد و اغراض شخصى است و به توفیق هم مى‌انجامد، همچنانكه معاویه موفق شد. اما سیاست امام على (ع) سیاست الهى بود، بر پایه پیروى از محض حقیقت و كتاب خدا و سنت رسول (ص) و این در صورتى مى‌توانست موفق باشد كه اطرافیان و بزرگانى كه با او بیعت كرده بودند نیز از این سیاست پیروى كنند و نظر او را بى چون و چرا بپذیرند. اما چنین نشد و هوا و هوس یاران او و ضعف و سستى ایمانشان، با لجام گسیختگى معاویه در دین و اتفاق و اتحاد اصحاب او توأم گردید و دست امام على(ع) را در اجراى حق بست.
 
ظهور خوارج
 
خوارج كسانى بودند كه بر امام على (ع) به جهت موافقت او با تعیین حكم مخالفت كردند و گفتند خلافت على پس از بیعت مردم بااو امرى الهى بود و او حق نداشت در این كار تن به حكمیت بدهد. شعار معروف ایشان «لا حكم إلا لله» بیانگر این مقصود بود. این شعار بنا به قول حضرت امیر (ع) سخن حقى بود كه از آن امر باطلى را در نظر داشتند. لا حكم إلا لله یعنى وضع احكام شرعى امرى الهى است و هیچ بشرى حق وضع حكم مستقل جداگانه‌اى به عنوان حكم شرعى ندارد. اما حكمیت در موارد اختلاف و مخصوصا در جنگ امر دیگرى است.
 
حضرت در پاسخ احتجاج خوارج فرمود: ما بر حكمین شرط كردیم كه مطابق قرآن و احكام او رفتار كنند «شرطت علیهم أن یحییا ما أحیا القرآن و یمیتا ما أمات القرآن». پس اعتراض خوارج كاملا بى مورد بود و آنان تحت تأثیر این شعار فریبنده قرار گرفتند و چون مردمى جاهل و متعصب بودند كوركورانه آن را مستند خود قرار دادند. تعصب و جهل آنان به مرتبه ‌اى بود كه در سرتاسر اعتراضات و مخالفتها و جنگهاى ایشان هیچ استدلال معقول بر نظریه و اقدام خود به جز همین شعار از ایشان دیده و شنیده نشد.
 
آنها در اعتراض خود به امام على (ع) نه به آیه‌ اى استدلال كردند و نه به حدیثى و نه دلیل عقلى آوردند بلكه در برابر هر استدلالى از طرف مقابل در آنجا كه وا مى ‌ماندند فریاد برمى ‌آوردند لا حكم إلا لله و این جمله ظاهر فریب كه اصل آن از قرآن است (إن الحكم إلا لله) و معنى و مورد آن چیز دیگرى است، دستاویز این طایفه گردید.
 
در اینجا باید به فرقى كه میان سپاه شام و سپاه كوفه از لحاظ انگیزه‌ ها و دواعى روحى و نفسانى وجود داشت اشاره كرد. سپاه شام چنانكه اشاره شد از مراكزى كه در آن اصحاب رسول خدا(ص) و تابعین به بیان احكام الهى اشتغال داشتند بدور بودند. در میان سپاه شام افراد برجسته ‌اى از اصحاب یا تابعین وجود نداشتند و اگر هم چند تن صحابى در میان ایشان دیده مى‌ شد كسانى نبودند كه احساسات دینى عمیق داشته باشند.
 
آنان فقط سپاهى بودند و با جیره و مواجب سرشارى كه معاویه به ایشان مى‌داد آماده بودند كه با هر كسى، و لو على بن ابى طالب(ع) بجنگند. در ایشان درد و تعصب دینى مشهود نبود و اگر تعصب شدیدى وجود داشت همان عصبیت طایفه ‌اى و قبیله ‌اى بود. بر خلاف مردم عراق یا كوفه و بصره كه خود را صاحب بصیرت در دین مى‌دانستند و مى‌پنداشتند كه اقداماتشان اساس و پایه ‌اى دینى دارد. اما این بصیرتِ ادعایى سطحى بود، زیرا خوارج با شعارى كه از معنى آن خبر نداشتند از عقیده خود برگشتند و عده زیادى از دیگران هم در جریانهاى سیاسى بعدى ثابت كردند كه زر و زور را بر دین و حق ترجیح مى‌دهند. رفتار بعدى آنها با امام على (ع) و فرزندانش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) شاهد این مدعا است.
 
خلاصه آنكه عده ‌اى از كسانى كه تحت تأثیر این شعار بودند دور هم جمع شدند و عبد اللّه بن وهب راسبى را بر خود امیر ساختند و قرار بر آن نهادند كه از كوفه بیرون روند و در كنار پل نهروان جمع شوند و به طرفداران خود در بصره بنویسند تا ایشان نیز به آنها در محل مذكور بپیوندند. عده كسانى را كه در نهروان جمع شدند و با حضرت امیر (ع) جنگیدند چهار هزار نفر گفته‌ اند.
 
در این هنگام امام على(ع) در نخیله لشكر زده بود و عازم جنگ مجدد با معاویه بود كه اخبار موحشى از اعمال فجیع خوارج به ایشان رسید از جمله اینكه آنها عبد الله بن خباب را كه مردى بى ‌آزار بود به جرم طرفدارى از امام على(ع) كشته بودند و به این اكتفا نكرده زن آبستن او را نیز به قتل رسانده بودند. اطرافیان امام على (ع) از او خواستند كه نخست به دفع ایشان بپردازد.
 
حضرت روى به ایشان نهاد و نخست قیس بن سعد بن عباده و ابو ایوب انصارى را براى پند و اندرز به سوى ایشان فرستاد ولى سودى نكرد. پس از رسیدن خوارج حضرت یك بار دیگر خواست ایشان را از راه مذاكره بر سر عقل و هدایت آورد و با عبد اللّه بن الكواء كه یكى از بزرگان ایشان بود محاجه ‌اى كرد كه تفصیل آن در كتب تاریخ مذكور است. عبد اللّه بن الكواء در این محاجه مغلوب شد ولى تسلیم حق نگردید. حضرت ناچار به جنگ با ایشان شدند و در این جنگ همه ایشان به جز عده معدودى كشته شدند. پس از آن حضرت امیر مى‌خواست كه به جنگ معاویه برود ولى یاران او به بهانه خستگى موافقت نكردند و به كوفه بازگشتند. واقعه نهروان در سال سى و هشتم هجرى اتفاق افتاد.
 
شهادت
 
امام على(ع) به جمع سپاه مشغول شد، ولى معاویه، او و اطرافیان او را آرام نمى ‌گذاشت و دسته ‌هایى براى غارت و ارعاب مردم عراق به اطراف كوفه مى‌فرستاد. حملات این دسته‌ ها كه در تاریخ بنام «الغارات» معروف شده است چنان مؤثر بود كه روزى امام على (ع) از غایت دلتنگى فرمود: «إن هی إلا الكوفة أقبضها و أبسطها» (دیگر چیزى جز كوفه براى من باقى نمانده است كه آن را مى‌گیرم و رها مى‌كنم، یا مى‌نوردم و پهن مى‌ كنم). خوارج نیز كه زخم خورده بودند به تبلیغات خود بر ضد حضرت در نهان ادامه مى‌دادند و این تبلیغات و كینه ‌جویى ‌ها سرانجام به توطئه ‌اى منتهى شد كه موجب شهادت آن حضرت گردید.
 
بنا بر روایات موجود چند ماه پس از واقعه نهروان سه تن از بزرگان خوارج با هم قرار گذاشتند كه امام على(ع) و معاویه و عبد اللّه بن عاص را یك شب بكشند. آنكه قتل امام على(ع) را به عهده گرفته بود عبد الرحمن بن ملجم مرادى بود. او به كوفه آمد و در آنجا زنى را به نام قطام از قبیله تیم الرباب كه پدر و برادرش در واقعه نهروان كشته شده بودند ملاقات كرد. چون زنى زیبا بود ابن ملجم از او خواستگارى كرد و او مهر خود را یك بنده و یك كنیز و سه هزار درهم و كشتن امام على(ع) تعیین كرد.
 
ابن ملجم كه خود براى این كار آمده بود پذیرفت و دو تن دیگر به نام وردان و شبیب بن بجره با او همدست شدند و در شب نوزدهم رمضان سال ۴۰ ه. ق هنگام نماز بر آن حضرت حمله كردند و ابن ملجم با شمشیر بر فرق ایشان زد. این شمشیر كه آلوده به سم بود كار خود را كرد و آن حضرت پس از دو روز بر اثر زخم آن به شهادت رسید. شهادت ایشان روز بیست و یكم ماه رمضان بود. آن حضرت وصیت فرموده بود كه قاتل او را بیش از یك ضربت نزنند و او را مثله نكنند و در مدتى كه زنده است از همان غذایى كه خودشان مى‌خورند، به او بدهند. قبر آن حضرت را در ابتدا از ترس مخالفان مخفى داشتند و جز خواص ایشان از آن محل كسى آگاه نبود و این قبر همان است كه در نجف در محلى به نام غرى است و اكنون زیارتگاه مسلمانان و مطاف شیعیان جهان است.
 
شخصیت و صفات
 
هر كه در تاریخ اسلام مطالعه كند و تاریخ نحله ‌ها و فرقه ‌هاى مختلف اسلام را از نظر بگذراند و در مباحثات كلامى مسلمانان مخصوصا در مسأله مهم امامت بررسى نماید و كتب و رسائل متعدد و مشاجرات و مناقشات دینى و مذهبى را بخواند، بى هیچ تأملى درخواهد یافت كه هیچ شخصیتى در عالم اسلام به اندازه على بن ابى ‌طالب (ع) مورد محبت و یا بغض واقع نشده است و هیچكس به اندازه او دشمنان سرسخت و محبان و مخلصان ثابت قدم و فداكار نداشته است.
 
چه جانها كه در راه محبت او نثار شده است و چه جنگها كه میان مخالفان و موافقان او در گرفته است. سالیان دراز بر بالاى منابر مسلمانان در خطبه‌ هاى نماز رسم بوده است كه او را سب و لعن كنند و بر عكس قرنها بر بالاى منابر ذكر فضایل او و خاندانش رفته است و بر دشمنان و مبغضان او لعن و نفرین فرستاده شده است. قومى او را به درجه الوهیت بالا برده ‌اند و قوم دیگر از او و پیروان او تبرى جسته ‌اند.
 
این خود مى‌تواند دلیل این مدعا باشد كه او پس از حضرت رسول(ص) بزرگترین و پر اهمیت‌ترین شخصیت عالم اسلام است و گر نه این همه هیاهو و غوغا براى چه كسى مى‌ توانست باشد؟ ى گفته است: «آن اندازه از فضایل كه درباره على (از حضرت رسول ص) روایت شده است درباره هیچیك از اصحاب روایت نشده است.»
 
امام على(ع) كسى است كه هرگز بت نپرستید و نخستین مسلمان و نخستین نمازگزار بود. از سوى پیغمبر (ص) به مقام ولایت و وصایت و خلافت برگزیده شد. پسر خوانده و پرورش یافته و تعلیم گرفته پیغمبر(ص) بود. داماد و پدر فرزندان و سپهسالار و علمدار و محرم اسرار و دبیر رسائل و مشاور و مأمور ویژه رسول الله (ص) بود.
 
صاحب شریعت او را برادر خود و سید عرب و سید مسلمین و امیر مؤمنین و قاتل ناكثین و مارقین و قاسطین و یعسوب دین و خانه علم و دروازه شهر علم و خزانه علم و صدیق و فاروق و عبقرى و ولى اللّه و ید اللّه و حجة اللّه و بهترین انسانها و دادگرترین داوران معرفى نمود. خلیل بن احمد فراهیدى در مقایسه امام على(ع) با سایر صحابه گفته است «اسلامش بر همه مقدم و عملش از همه بیشتر و شرفش از همه والاتر و زهدش از همه بالاتر و شوقش به جهاد از همه افزونتر بود... دوستانش از ترس و دشمنانش از بغض و حسد فضایل او را كتمان كردند و با این همه شرق و غرب عالم پر از فضایل اوست».
 
در فضیلت على بن ابى طالب(ع) گفته ‌اند كه آیات بسیارى در شأن ایشان نازل گردیده است از آن جمله روایتى است مربوط به عبد اللّه بن عباس كه گفته است سیصد آیه از قرآن مجید در شأن امام على(ع) مى‌ باشد.
 
علاوه بر این، فضایل و مناقب آن حضرت بطور كلى بر دو دسته است: دسته اول احادیث و روایاتى است كه از حضرت رسول(ص) درباره ایشان نقل شده است و در نظر محدثان و اهل سنت فضیلت یك صحابى به همین معنى است كه حدیثى از رسول خدا(ص) درباره او نقل شده باشد. درباره فضایل امام على(ع) به این معنى اهل سنت و حدیث كتابهاى بسیارى تألیف كرده ‌اند.
 
معروفترین حدیثى كه در فضیلت آن حضرت نقل شده است حدیث بسیار مشهور غدیر خم است كه باید آن را یكى از نصوص بر خلافت و وصایت آن حضرت شمرد. این حدیث شریف از صدر اسلام تا كنون الهام بخش شیعیان و محور افكار و ادبیات و حماسه و شعر و هنر ایشان است.
 
حدیث مشهور دیگرى نیز هست كه در قصه تبوك به آن اشاره شد و به موجب آن رسول خدا(ص) به امام على(ع) فرمود: «أنت منی بمنزلة هارون من موسى إلا أنه لا نبی بعدی». نیز حدیث مشهور مؤاخات و برادرخوانى است كه حضرت رسول (ص) در اوایل ورود به مدینه میان اصحاب خود از مهاجر و انصار برادرى برقرار كرد و هر یك از ایشان را با یكى دیگر برادر خواند و خود را برادر امام على (ع) قرار داد و این امر در نظر هر مسلمان بالاترین شرف و فضیلت است. قصه مؤاخات در بیشتر كتب حدیث و سیره مذكور است، از جمله ابن هشام (۱۵۰/۲) و ابن سعد. (۳، ق ۱۴/۱)
 
از روایات عمده حدیثى است كه بخارى در صحیح در باب مناقب على بن ابیطالب آورده است و آن اینكه رسول خدا (ص) به امام على (ع) فرمود: «أنت منی و أنا منك» و نیز حدیث اعطاى لواء در روز خیبر كه پیش از این مذكور شد. در اینجا باید گفت كه بخارى در صحیح در باب مناقب على بن ابیطالب (ع) این حدیث را نقل كرده است اما مقدمه آن را - كه رسول خدا (ص) ابتدا به ابو بكر و بعد به عمر آن لوا را داد و آن دو كارى از پیش نبردند و بعد آن جمله را بیان فرمود و فرداى آن روز لوا را به امام على (ع) داد - نقل نكرده است. پیداست كه جمله تأكیدیه «لأعطین الرایة غدا... » بدون مقدمه و ابتدا به ساكن نمى‌تواند باشد و این مقدمه همان است كه مذكور شد.
 
در فضایل صفاتش احادیث فراوان دیگرى از فریقین نقل شده است كه مشهورترین آنها عبارتند از: حدیث بدء الدعوة یا حدیث دار، حدیث سبق اسلام، حدیث سبق صلاة، حدیث بت شكنى، حدیث طیر، حدیث عایشه، حدیث ام سلمه، حدیث دروازه شهر علم و حدیث خندق.
 
دسته دوم از فضایل و مناقب آن حضرت فضایل نفسانى و معنوى ایشان است كه در سرتاسر زندگانى ایشان معروف و مشهود بود و این صفات و خصال چنان برجسته و نمایان بود كه كسانى حتى در ایام حیات ایشان از جاده صواب منحرف شده و مقام ایشان را تا درجه خدایى بالا برده‌اند.
 
درباره سخاوت و ایثار آن حضرت داستانها گفته ‌اند. از صفات بارز ایشان شجاعت است كه در اشاره به غزوات حضرت رسول(ص) مختصرى از آن گفته آمد. اخبار شجاعت فوق بشرى و مهارت سربازى و قدرت فرماندهى و اعجاز ذوالفقار در تحكیم اساس اسلام شهرت جهانى دارد. نظارت سیاسى و نظامى و ادارى و اقتصادى و اجتماعى و اهتمامى كه به نشر علم و ادب و آموزش و پرورش جوانان داشت و نیز احاطه وى به همه علوم او را بزرگترین و دانشمندترین و دادگرترین زمامدار تاریخ معرفى نمود.
 
امام على(ع) بنیانگذار علم نحو بود و بدین طریق زبان عربى را از سقوط حفظ كرد و آنرا به صورت زبان بین المللى اسلام درآورد. بعلاوه، كلام او نمونه اعلاى فصاحت و درس بلاغت است. سخن شناسان كلام آن حضرت را فروتر از كلام الهى اما برتر از كلام انسانى تعریف كرده ‌اند. در قوت استدلال و آرایش كلام و ترسل و رسایى و ایجاز و جامعیت و پند و موعظه نظیر نداشت و در هر باب كه زبان مى‌گشود آنرا به كمال مى‌رسانید.
 
براى تماشاى اعجاز بیان على باید به نهج البلاغه رجوع كرد و خطبه ‌هاى او را در خلقت عالم و مقام رسول اللّه و عترت او و دفاع از حقوق خود و تشویق به جهاد و نامه‌هاى او را به معاویه و وصفى را كه از طاوس و خفاش و دنیا و خانه شریح قاضى و احوال مؤمنان و منافقان نموده مطالعه نمود. مخصوصا باید دستور العملهاى امام على(ع) را به مالك اشتر و محمد بن ابى بكر-استانداران مصر- و رهنمودهاى او را براى فرمانداران و عاملان و مأموران خراج و قاضیان و سپاهیان و سایر مأموران دولت كه در نهج البلاغه مندرج است خواند تا تفاوت كلام على با دیگران معلوم شود و بدانند كه چرا رسول اللّه (ص) او را ولى اللّه و امیر المؤمنین معرفى كرد.
 
امام على(ع) نه تنها قهرمان میدان جنگ و سیاست و روحانیت بود، بلكه در مقام «انسان كامل» بالاتر از هر افسانه و گمان قرار داشت. او دنیا را با همه عشوه‌ ها و ترفندهایش شكست داد و مرگ را تحقیر كرد. او اسوه حسنه ایمان و اهرم اعلاى كلمه حق بود. سلسله‌هاى عرفان و اخوت و فتوت اسلامى به او مى‌پیوندند و درویشان و زحمتكشان مسلمان او را سرمشق و تكیه ‌گاه خود مى‌شناسند. هر جوان مسلمان كه پاى به ورزشگاه مى‌نهد، یا هر سرباز جهادگر كه در راه شرف و عقیده جانبازى مى‌كند نام امام على (ع) را بر زبان مى‌آورد.
 
ابن ابى الحدید گفته است نسبت علم كلام از راه اشاعره و معتزله به واصل بن عطا مى‌رسد و واصل شاگرد ابو هاشم عبد اللّه بن محمد بن حنفیه بود و ابوهاشم این علم را از پدرش محمد بن حنفیه و او از پدرش على فرا گرفته است. (مقدمه شرح نهج البلاغه)
 
ما این مطلب را به این ترتیب درست نمى‌ دانیم و این مقام را براى بحث در این مطلب مناسب نمى‌یابیم. ولى مدعاى ابن ابى الحدید را از راه دیگرى به اینگونه تصحیح مى‌كنیم كه نخستین كسى كه بر بالاى منبر و در خطبات فصیح و بلیغ خود مسائل توحید بارى و صفات او را پیش كشید امام على(ع) بود و این مسائل است كه یكى از اسباب برانگیخته شدن اذهان جستجوگر و پایه‌اى براى ظهور مسائل و مباحث كلامى گردید.
 
ابن ابى الحدید نظیر این معنى را در فقه نیز به حضرت امیر(ع) نسبت مى‌دهد و آنچه به قطعیت مى‌توان گفت این است كه حضرت نخستین كسى است كه راه استدلال در احكام فقهى را به مردم نشان داد. مثلا هنگامى كه عثمان مى‌خواست زنى را كه پس از شش ماه ازدواج بچه‌اى به دنیا آورده بود حد بزند یا رجم كند، على(ع) مانع شد و به آیه «و حمله و فصاله ثلاثون شهرا» استدلال كرد.
 
وجه استدلال این است كه خداوند مجموع مدت حمل و مدت شیرخوارگى انسان را سى ماه فرموده است و این را باید به حداقل معنى كرد زیرا دوران شیرخوارگى ۲ سال یا بیست و چهار ماه است و این به دلیل آیه قرآن است «و الوالدات یرضعن أولادهن حولین كاملین» (بقره، ۲۳۳) پس مى‌ماند شش ماه كه حداقل حمل است. نظیر این استدلال فقهى تا آنوقت از كسى دیده نشده بود.
 
احكامى كه آن حضرت در زمان عمر درباره بعضى از مسائل بیان فرموده است معروف است و به همین جهت است كه عمر گفته بود «لا یفتین أحد فى المجلس و علی حاضر» (كسى در مجلسى كه على حاضر باشد فتوا ندهد) اما اینكه ابن ابى الحدید (۱۸/۱) مى‌خواهد فقه اهل سنت را از راه ابو حنیفه به حضرت صادق (ع) و از آن طریق به حضرت على(ع) برساند در كلیت و اطلاق آن درست نیست. زیرا اگر چه ابو حنیفه از حضرت صادق(ع) فقه فرا گرفته است اما فقه او و فتواهاى او مورد تأیید آن حضرت نبود و مخصوصا در مسأله قیاس و رأى، فقه شیعه مباینت آشكارى با فقه ابو حنیفه دارد. اما فقه شیعه كه منبع اصلى آن ائمه اطهار(ع) است بى‌شك مأخوذ از حضرت امیر (ع) است.
 
حضرت على (ع) در دوران خلافت كوتاه خود مظهر كامل عدالت و بى‌ طرفى در امر قضا بود. در سیره او آورده ‌اند كه اگر چیزى مى‌ خواست بخرد نخست از فروشنده مى‌ پرسید كه آیا او را مى‌ شناسد یا نه و اگر مى‌ دید كه او را مى‌ شناسد از او چیزى نمى‌ خرید مبادا جانب او را رعایت كند. او همه عرب و عجم را در صورت مسلمان بودن به یك چشم مى‌ نگریست و تعصب قومى و قبیله ‌اى نداشت. به همین جهت مردم عادى كوفه یعنى كسانى كه از غیر عرب و اهل كار و پیشه و تجارت بودند او را دوست داشتند، بر خلاف بیشتر اشراف عرب كه به جهت همین امر در باطن چندان از او دلخوش نبودند و یكى از دلایل سستى ایشان در نصرت و حمایت از آن حضرت شاید همین امر بود.
 
درباره بیت المال بسیار سختگیر بود، رفتار او با دخترش زینب و برادرش عقیل معروف است. خلیفه پیش از او یعنى عثمان روش اشراف منشى داشت و قوم و قبیله خود را در درجه اول از هر حیث بر دیگران ترجیح مى‌ داد. همین روش تعصب نژادى بود كه معاویه و خلفاى بنى امیه پس از او بسختى و شدت دنبال كردند و همه اقوام مغلوب غیر عرب را «موالى» و بندگان خود خواندند. كسى كه از متن اشرافیت عربى و از برگزیده‌ ترین طوایف قریش باشد و در عین حال همه انسانها را از دیدگاه اسلام به یك چشم بنگرد كسى است كه شخصیتى والاتر و برتر از حدود نژادى و جغرافیایى خود دارد و در این شكى نتواند بود.
 
امام على(ع) در دوران شصت و نه ماهه خلافت خود در اجراى دقیق احكام اسلام و حفظ حقوق مسلمانان لحظه‌ اى نیاسود و در این راه از بذل جان نیز مضایقه نكرد. در شهر كوفه پیوسته در بین مردم و در دسترس همه بود. دفتر كار و محل ملاقاتها و بطور كلى مركز همه فعالیتهاى سیاسى و اجتماعى او مسجد كوفه بود. در بوته عدالت امام على (ع) همه نابرابریهاى طبقاتى و نژادى و رنگ و اقلیم ذوب مى‌ شد. چون طعم ستم را در مكه و در شعب ابوطالب چشیده بود، راه نجات امت را در اصلاح دادگسترى و تأسیس محاكم شرع و تدوین قانون و استقلال قضات و تعلیم و تربیت ایشان تشخیص داد. براى حسن اداره دادگاهها و اجراى احكام، ضوابط بى‌سابقه وضع نمود. دستور داد احكام فقهى مدون شود و به صورت قانون درآید. قضات را مى‌آزمود و براى آموزش آنها سمینار تشكیل مى‌داد و دستور العملهاى روشن به طور انفرادى یا به صورت بخشنامه به ایشان مى‌ فرستاد.
 
امام على(ع) تا وقتى فاطمه (ع) زنده بود زنى دیگر نگرفت و از او دو فرزند ذكور یعنى امام حسن(ع) و امام حسین(ع) داشت و پسر دیگرى از او به نام محسِّن داشت كه پیش از تولد از دنیا رفت. دو دختر نیز از حضرت فاطمه(ع) داشت كه یكى زینب كبرى و دیگرى ام كلثوم كبرى است.
 
پس از حضرت فاطمه(ع) زنى از طایفه بنى كلاب به نام ام البنین گرفت كه از او چند پسر به نامه اى عباس و جعفر و عبد اللّه و عثمان داشت و همه در واقعه كربلا شهید شدند. از خوله دختر جعفر بن قیس حنفى پسرى داشت به نام محمد بن حنفیه. آن حضرت فرزندان ذكور و اناث دیگرى از زوجات دیگر داشتند كه تفصیل آنها در كتب تاریخ مذكور است.
 
............................
 
منابع
 
صحیح بخارى
 
صحیح مسلم
 
خصائص امیر المؤمنین، امام نسائى
 
تاریخ طبرى
 
الجامع الكبیر، ترمذى
 
صحیح، ابن ماجه (سنن)
 
روضات الجنات
 
السیرة النبویة، ابن هشام
 
مسند، ابو حنیفه
 
مسند، ابن حنبل
 
الریاض النضرة، محب طبرى، مصر، ۱۳۷۲ه. ق.
 
كنز العمال، متقى هندى
 
تاریخ بغداد
 
مناقب، ابن حنبل (نسخه عكس از كتابخانه مجلس)
 
المستدرك على الصحیحین، حاكم نیشابورى
 
استیعاب
 
اسدالغابة فى معرفة الصحابة
 
حلیة الاولیاء
 
فضائل الخمسة، فیروز آبادى
 
الغدیر، علامه امینى
 
شرح نهج البلاغه، ابن ابى الحدید

 


تاريخ : پنج شنبه 18 تير 1394برچسب:, | 12:15 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

تفاوت تطبیق چیست از کجا آمده ؟

موضوع تفاوت تطبیق در خرداد ماه سال 88 توسط دولت مطرح شد (( موضوعی که ظاهری زیبا اما در عمل پیچیده گی‌های خاص خود را داشت))

ابتدا چنین استباط می‌شد که تعريفي مشابه حداقل دريافت در احكام كارگزيني سابق  را داراست  و بر اساس آن سعي مي‌شود حقوق كارمندان به خط فقر نزديك شود! بر خلاف تصور اكثريت، تفاوت تطبيق چنين نيست؛

تفاوت تطبيق تعريفي پيچيده دارد كه براي پي‌بردن به ماهيت آن يك جلسه ضمن خدمت با پيش‌نياز رياضي از ضروريات آن است! از مجموع امتيازهاي( حق شغل، حق شاغل، فو ق العاده ايثارگري و  فوق العاده مديريت،) امتيازي به دست مي‌آيد كه بر اساس آن اختلاف حقوق سال 87 و 88 سنجيده مي‌شود. اين اختلاف حقوق، تفاوت تطبيق ناميده مي‌شود. مطابق با اين تعريف هر اندازه امتيازهاي مكتسبه در سال 88 پايين‌تر باشد، اختلاف دريافتي سال‌ 87 و 88 بيشتر و به‌عنوان تفاوت تطبيق در احكام كارگزيني منظور خواهد شد. عكس اين مطلب نيز صحيح است. به اين‌صورت كه هر اندازه امتيازهاي كسب شده در سال 88 بيشتر شود، اختلاف دريافتي بين سال 87 و 88 كمتر شده و مستخدم از تفاوت تطبيق كمتري برخوردار خواهد شد. با افزايش يا كاهش تفاوت تطبيق، ميزان دريافتي حقوق نيز بالا و پايين خواهد شد. 

به بیان ریاضی : تفاوت تطبیق عبارت است از :

جمع امتياز (حقوق ثابت ) اولين حكم سال88  - جمع حقوق مشمول کسور بازنشستگی آخرین حکم سال ۸۷ 

 اما نحوه محاسبه آن به این سادگی که گفته شد نمی‌باشد و شامل مراحل زیر است:
مرحله اول:
الف- در مرحله اول امتياز حق شغل، شاغل و فوق‌العاده‌هاي مديريت، ايثارگري، نشان‌هاي دولتي و خدمت اداري در مناطق جنگ‌زده در زمان جنگ كارمندان براساس اين مصوبه تعيين و سپس با ضريب موضوع ماده ۱۲۵ قانون مديريت خدمات كشوري [ضريب پانصد (۵۰۰) ريال] محاسبه مي‌شود.
 
ب- در صورتي كه حقوق ثابت و فوق العاده‌هاي مشمول كسور بازنشستگي هر يك از كارمندان كه به موجب قوانين و مقررات قبلي دريافت مي نموده‌اند كاهش يابد، تا ميزان دريافتي قبلي (حقوق و فوق‌العاده‌هاي مشمول كسور بازنشستگي مندرج درآخرين حكم كارگزيني سال ۱۳۸۷ كارمند به استثناء (فوق‌العاده سختي شرايط محيط كار و نوبت كاري) به عنوان تفاوت تطبيق، براي كارمند منظور مي‌شود. 
 
مرحله دوم:
 
الف- براي تعيين حقوق و مزاياي كارمندان در سال ۱۳۸۸، كل امتيازات مكتسبه كارمند (در جزء "الف" مرحله اول) با ضريب مصوب دولت براي سال ۱۳۸۸با [ضريب ششصد (۶۰۰) ريال] محاسبه مي‌شود.
 
ب - درصورتي كه حقوق ناشي از اجراي جزء «الف» مرحله دوم بعلاوه تفاوت تطبيق موضوع جزء "ب" مرحله اول هريك از كارمندان، نسبت به دريافتي قبلي (حقوق و فوق‌العاده‌هاي مشمول كسور بازنشستگي مندرج در آخرين حكم كارگزيني به استثناء فوق العاده سختي شرايط محيط كار و نوبت كاري درسال ۱۳۸۷) آنان كمتر از پانزده درصد (۱۵%) افزايش داشته باشد به استناد جزء «ب» بند (۱۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۸۸ كل كشور، تا ۱۵% درصد افزايش يافته و درحكم كارگزيني كارمند درج مي‌شود. سپس ساير پرداختي‌هاي غير از موارد مذكور (در جزء "الف" مرحله اول) كه به موجب اين مصوبه به كارمند تعلق مي‌گيرد (نظير عائله‌مندي و اولاد، سختي كار و ... ) به آن اضافه شود.
 
پ- درصورتي كه با اجراي بندهاي فوق، ميزان افزايش حقوق ثابت و فوق العاده هاي مشمول كسور بازنشستگي و كمك هزينه عائله مندي و اولاد، مشمولين دريافت كمك هزينه عائله‌مندي نسبت به دريافتي قبلي (حقوق و فوق‌العاده‌هاي مشمول كسور بازنشستگي و كمك هزينه عائله مندي و اولاد مندرج در آخرين حكم كارگزيني سال ۱۳۸۷) كمتر از يك ميليون (1,000,000) ريال افزايش داشته باشد به استناد جزء "ب" بند (۱۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۸۸ كل كشور اين تفاوت تا سقف مذكور به جمع تفاوت موضوع جزء «ب» مرحله دوم افزوده خواهد شد. اين مبلغ در مورد كارمنداني كه از كمك هزينه عائله‌مندي و اولاد برخوردار نمي‌شوند ششصد هزار ريال خواهد بود. در مورد كارمنداني كه از كمك هزينه عائله مندي برخوردار نيستند ولي از كمك هزينه اولاد برخوردار مي باشند به ازاي هر فرزند (حداكثر تا سه فرزند) مبلغ يكصد هزار ريال به ششصد هزار ريال مذكور افزوده مي شود.

امیدوارم سخت نبوده باشه!!

منبع: نوسا



تاريخ : چهار شنبه 17 تير 1394برچسب:, | 19:32 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

بسیاری از ایرانیان خارج از کشور کسب‌وکارهای موفقی دارند اما این‌بار پایگاه خبری «باکس نیوز باکس» لیستی از ثروتمندان ایرانی خارج از کشور ارائه کرده است.

این رده‌بندی براساس میزان ارزش دارایی این افراد بوده است. دارایی‌های این افراد در مجموع 7/   16 میلیارد دلار برآورد شده است.

پی‌یر مراد امیدیار      
ارزش دارایی خالص: 1/   8 میلیارد دلار


پی‌یر مراد امیدیار متولد 21 ژوئن 1967 در فرانسه است. وی کارآفرین و خیر ایرانی – آمریکایی است. پی‌یر امیدیار رئیس و موسس سایت ای‌بی (e-bay) اولین و معروف‌ترین وبگاه مخصوص حراج و خرید و فروش اینترنتی است. او در سال ۱۹۹۸ و در ۳۱ سالگی به‌عنوان یک میلیاردر شناخته شده است. از سال 2010 تاکنون امیدیار به‌عنوان رئیس گزارش‌های تحقیقاتی و سرویس خبری حوزه مسائل اجتماعی در پایگاه خبری «هونولولو سیویل بیت» مشغول خبرنگاری آنلاین بوده است. او در سال 2013 اعلام کرد که پروژه‌ای مشترک در حوزه خبرنگاری را با عنوان «اولین نگاه رسانه» با حضور گلن گرینوالد، لارا پوترا و جرمی ساهیل آغار خواهد کرد. امیدیار در سال 1995، در 28سالگی، برای فعال کردن فهرستی از حراج فرد به فرد مستقیم برای اقلام کلکسیونی، شروع به نوشتن یک کد کامپیوتری برای یک مکان آنلاین کرد.

 اردوان فرهاد مشیری
ارزش دارایی: 1/   2 میلیارد دلار


اردوان فرهاد مشیری متولد 18 می‌سال 1955 در ایران، تاجر و سرمایه‌گذار ایرانی- انگلیسی، ساکن موناکو است. مشیری در انگلیس و روسیه صاحب سهامی در شرکت‌های متعدد انرژی و فولاد است. او حسابدار خبره‌ای است که قبلا برای ارنست اند یانگ، PKF و Deloitte کار می‌کرد. مشیری و علیشیر عثمانوف، شریک کسب‌وکار طولانی مدت وی، صاحبان هلدینگ رداندوایت (Red & White) هستند.در آگوست سال 2007این دو سرمایه‌گذار 65/   14 درصد از سهام باشگاه فوتبال آرسنال را از دیوید دین، نایب رئیس سابق این باشگاه، خریداری کردند. در 18 سپتامبر 2007، هلدینگ رداندوایت سهام خود در آرسنال را به 21 درصد افزایش داد و در 28 سپتامبر 2007 به 23 درصد رساند و یک هفته بعد ازآن مشیری حداقل 25 درصد از هلدینگ این باشگاه فوتبال را مطالبه کرد.

 امید کردستانی      
ارزش دارایی: 9/   1 میلیارد دلار


امید کردستانی، بزرگ‌شده تهران، تاجر ایرانی - آمریکایی است که هم‌اکنون به‌عنوان مدیر ارشد کسب‌وکار در گوگل مشغول به‌کار است. وی در گذشته، مشاور ارشد دفتر مدیرعامل و از بنیانگذاران گوگل و به‌عنوان مدیر غیر‌اجرایی در وودافون فعالیت می‌کرد. کردستانی تا 16 آوریل 2009، معاون ارشد رئیس فروش و عملیات گوگل بود. کردستانی یکی از بنیانگذاران بنیاد ارتباطات پارسا، جامعه میراث فارسی، جامعه کارآفرینی و بشردوستانه است.

 حسن خسروشاهی   
ارزش دارایی: 8/   1 میلیارد دلار


حسن خسروشاهی (متولد ۱۳۱۹ در تهران) کانادایی ایرانی‌تبار است. وی کارآفرین، خیرخواه و فردی با نفوذ در حوزه کسب‌وکار است. خسروشاهی دارای دو مدرک در رشته‌های حقوق و اقتصاد از دانشگاه تهران است. او به همراه خانواده گروه «پرسیس» را تاسیس کرد. فعالیت این گروه در کسب‌وکار خرده‌فروشی، املاک و مستغلات و صنایع دارویی بوده است. در سال 2012، وی از دانشگاه بریتیش کلمبیا به واسطه کارآفرینی و اقدامات بشردوستانه جایزه دریافت کرد. در سال 1982، فروشگاه‌های زنجیره‌ای الکترونیکی به نام «فیوچر شاپ» را تاسیس کرد. این زنجیره بعدا در اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990 در سراسر غرب کانادا و انتاریو گسترش یافت. در مارس 2001، شرکت بست بای، مستقر در آمریکا، فروشگاه فیوچرز خسروشاهی را به قیمت 580 میلیون دلار (دلار کانادا) تصاحب کرد. در آوریل 2007، خسروشاهی رئیس هیات امنای موسسه فریزر شد. خسروشاهی همچنین عضو کمیته اجرایی شورای کسب‌وکار بریتیش کلمبیا و از اعضای هیات‌مدیره صندوق موقوفه اج لیدینگ است.

 مانی مشعوف
ارزش دارایی: 3/   1 میلیارد دلار


مانی مشعوف، تاجر ایرانی‌-‌آمریکایی در دوران نوجوانی به ایالات متحده آمریکا رفت و برای اولین بار در واشنگتن و سپس در سان‌فرانسیسکو مسکن گزید. در آنجا، او به دانشگاه ایالتی سان‌فرانسیسکو رفت و در سال 1966 با مدرک علوم سیاسی فارغ‌التحصیل شد. او بنیانگذار و حال رئیس فروشگاه زنجیره‌ای ‌بی‌بی (bebe) بوده که در حال حاضر دارای 297 شعبه در شمال آمریکاست. او اخیرا به دانشگاه سابق خود در ایالت سان‌فرانسیسکو، قول 10 میلیون دلار کمک داده است.

 اسحاق لاریان
ارزش دارایی: 1/   1 میلیارد دلار


اسحاق لاریان متولد 1322 در کاشان است. این میلیاردر ایرانی – آمریکایی بنیانگذار و مدیر ارشد اجرایی MEGA Entertainment بزرگ‌ترین کارخانه عروسک‌سازی جهان است. لاریان در 17 سالگی وارد آمریکا شد و پس از فارغ‌التحصیلی از رشته مهندسی عمران، به صادرات کالاهای الکترونیکی مشغول شد. چند سال بعد در سال ٢٠٠٠ وی تصمیم به ساخت عروسک‌های «برتز» گرفت. وی در سال 2004، توسط ارنست اند یانگ، «کارآفرین سال» (در فهرست محصولات مصرفی) نام‌گذاری شد. سه سال بعد یعنی  در سال 2007، توسط ارنست اند یانگ «کارآفرین سال» ملی نام گرفت. شعار او «آینده به نفع جسوران» است که در سراسر ساختمان MGA نمایش داده می‌شود.

 آرش فردوسی
ارزش دارایی: 400 میلیون دلار


به گزارش دنیای اقتصاد، آرش فردوسی متولد هفتم اکتبر 1985، به‌عنوان کارآفرین آمریکایی ایرانی، از بنیانگذاران و رئیس تکنولوژی ارشد شرکت دراپ باکس (Dropbox) است. آرش در سال 2004 از دبیرستان دره آبی در کانزاس فارغ‌التحصیل شد.بعد از آن در موسسه تکنولوژی ماساچوست حضور رساند و روی کسب‌وکار خود متمرکز شد. وی سپس در ژوئن سال 2007 با شریک کسب و کار خود، درو هوستون، در موسسه تکنولوژی ماساچوست، دراپ باکس را راه‌اندازی کرد.در سپتامبر 2007 نیز آرش شرکت خود را به سان‌فرانسیسکو منتقل کرد و سرمایه شرکت را از طریق شرکت‌های کپیتال سکویا، همکاران آکس، وای کامبینیتور و تعدادی از سرمایه‌گذاران فردی انتقال داد.



تاريخ : دو شنبه 15 تير 1394برچسب:, | 12:21 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

ترفندها و حقایق ساده ای که همیشه به کارتان می‌آید


























































































 



تاريخ : دو شنبه 15 تير 1394برچسب:, | 11:49 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

 

موشك روسي SS-27 ، يا توپول-ام موشكي قاره پيما، زمين پايه، با پيشرانه اي سوخت جامد می باشد . اين موشك اوج تكنولوژي موشكهاي بالستيك را نمايان ساخت ، تركيبي از سوختي مدرن و طراحي كلاهك جدید بعلاوه قابليت پرتاب از سيلوهاي زمیني و جايگاههاي متحرك نويد ساخت موشك بسيار قدرتمندي را ميداد .
 
مشخصات :
 
كشور : فدراسیون روسیه
 
نام ثبت شده : Topol-M, RS-12M1/M2
 
گروه بندی : ICBM
 
مدت ورود به خدمت : 1997
 
جايگاه : متحرک ، سیلو
 
طول : 21.90 متر
 
قطر : 1.90 متر
 
وزن پرتاب : 47200 كيلوگرم
 
حداکثر قابلیت حمل : 1 عدد
 
پيشرانه : 3 مرحله اي سوخت جامد
 
سر جنگي : هسته ای KT550
 
برد : 10500 كيلومتر
 
دقت : m CEP 350
 
نشان روسی : RS-12M1/-12M2 Topol-M
 
وضعیت : عملیاتی
 
موشک توپول ام روسیه
 
موشك روسي SS-27 ، يا توپول-ام موشكي قاره پيما، زمين پايه، با پيشرانه اي سوخت جامد می باشد . اين موشك اوج تكنولوژي موشكهاي بالستيك را نمايان ساخت ، تركيبي از سوختي مدرن و طراحي كلاهك جدید بعلاوه قابليت پرتاب از سيلوهاي زمیني و جايگاههاي متحرك نويد ساخت موشك بسيار قدرتمندي را ميداد .
 
هدف روسيه از ساخت اين موشك شكست دادن تمام موشكهاي ضد بالستيك جهان است . يوري سولومونوي ، سرپرست موسسه مسكو و سرپرست گروه طراحی خانواده موشک های توپول اظهار داشت که SS-27 شالوده اصلي موشك هاي استراتژيك هسته اي روسيه تا سال 2015 است .
 
موشک توپول ام روسیه
 
این موشک توانایی مانور دادن بر روی هدف خود در مرحله terminal phase را داراست . همچنین در برابر پرتو های الکترو مغناطیسی که به منظور اختلال در موشک به کار می رود مقاوم است . این موشک با کلاهک هسته ای خود می تواند محدوده ی 10 کیلومتری را منفجر سازد . SS-27 به گونه ای طراحی شده است که بتواند در برابر حملات هسته ای در شعاع 500 متری خودش مقاومت نماید .
 
SS-27 برای باقی ماندن در برابر هر گونه حمله لیزری با تکنولوژی موجود طراحی شده است و استفاده از لیزر از طریق پایگاه های فضایی در برابر این موشک بی فایده است .
 
موشک توپول ام روسیه
 
شلیک موشک توپول-ام از سیلو
 
SS-27 توانایی ضربه زدن به هرگونه هدفی در داخل خاک ایالت متحده را دارد . استقرار این موشک ها در سیلوهای بسیار مقاوم و جایگاه های متحرک مخفی تقریبا پرتاب موفقیت آمیز این موشک را فراهم می نماید . همچنین استفاده از سوخت جامد برای این موشک این امکان را فراهم می سازد تا در حالت آماده باش قرار داشته باشد و در وقت لازم در مدت کمتر از دقیقه به سمت هدف پرتاب گردد . مسلما یک کلاهک 550 كيلوتني به تنهايي قادر به نابود سازی يك شهر است و همزمان توان زندگي درآن را به طور كلي از بين ميبرد.موشك SS-27 توانایی حمله متقابل هسته ای را برای روسیه فراهم می سازد
 
SS-27 ،سلاحي مهم براي وارد كردن ضربه اول ميباشد . موفقيت در نابود كردن توان هسته اي نيروي دشمن در ضربه اول بسیار مهم می باشد ،كه SS-27 از عهده اين كار به دقت برميايد.
 
موشک توپول ام روسیه
 
دقت اين موشك 350 m CEPگزارش شده است . این دقت بالا به همراه یک کلاهکKT 550 می تواند هر سیلو موشکی را به راحتی نابود سازد اما استفاده از کلاهک های MIRV این اجازه را می دهد تاگروهی از موشک ها به یک باره نابود سازد . این موشک به آسانی قابلیت سازگاری با کلاهک های MIRV را دارد که توانایی عبور از سپر دفاع موشکی ( ABM ) را دارد .
 
سولومونوي در گزراش خود اعلام کرد که مدل متحرک SS-27 توانایی حمل 4 تا 6 کلاهک در سر جنگی بلند خود دارد .
 
موشک توپول ام روسیه
 
SS-27 دارای برد ی برابر 10500 کیلومتر ( 6524 مایل ) می باشد . بر اساس گزارشاتی این موشک با کلاهک های هسته ای 550 KT مجهز شده است . بر اساس گزارشات تعیید نشده ی دیگری این موشک ها به کلاهک های 1 MT بعلاوه کلاهک های MIRV به تعداد 6 عدد مجهز شده است . استفاده از سيستم تقويت كننده حمل(PBV) در كلاهك ها و سيستم ديجيتالي ناوبري خودكار ، همراه با GLOSNASS دقتي برابر با 350 m CEP را براي اين موشك فراهم ساخته است. وزن اين موشك در هنگام پرتاب برابر با 47200 كيلوگرم است این موشک دارای طولي برابر 21.9 متر و قطري 1.9 متري و موتوري با سوخت جامد و 3 مرحله اي می باشد .
 
موشک توپول ام روسیه
 
جاگذاری موشک توپول-ام داخل سیلوی زیرزمینی
 
طراحی SS-27 از سال در اواخر سال 1980 آغاز شد . اگرچه طراحی مجدد آن در سال 1992 آغاز شد که نتیجه آن طراحی و ساخت موشک بود . اولین تست پرتاب این موشک در دسامبر 1994 و اولین تست مدل بعدی آن که قابلیت پرتاب از جایگاه های متحرک را داشت 6 سال بعد انجام گرفت . در ابتدا 2 عدد از این موشک ها در سال 1997 وارد خدمت شد و در سیلو های اصلاح شده SS-19 جای گرفتند . اولین گردان از موشک های سیلو پایه SS-27 در سال 1998 ، گردان دوم در یال 1999 ، گردان سوم در سال 2000 و گردان چهارم در سال 2003 عملیاتی شدند .
 
موشک توپول ام روسیه
 
 اولین سری ازمدل TEL vehicle در سال 2001 وارد خدمت شد . در ابتدا سفارش ساخت 350 عدد از این موشک داده شد اما با تغییراتی در سفارش در سال 2005 تنها 50 عدد موشک تحویل داده شد . در سال 2006 تعداد 44 موشک ئر حالت عملیاتی قرار داشت . اعتقاد بر این است که تا سال 2010 تعداد 65 موشک سیلو پایه و تعداد 35 موشک متحرک در حالت عملیاتی قرار داشته باشند .
 

 

موشک توپول ام روسیه
 
سیلوی پرتاب زیرزمینی موشک توپول-ام



تاريخ : شنبه 13 تير 1394برچسب:, | 14:41 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

گرچه پای دوربین عکاسی نزدیک به 3 سال پس از اختراع آن به ایران باز شد اما چندین دهه زمان برد تا عکسی رنگی در ایران گرفته شود و در این مدت عکاسان از روش رنگ کردن عکس پس از ظهور استفاده می کردند.

به گزارش سرویس عکس و تاریخ فرارو، چهل سال پس از اولین عکس تاریخ که در سال 1826 "ژوزف نیسه فور نیپس" هشت ساعت برای ثبت آن وقت صرف کرد، یعنی در سال 1872 اولین عکس رنگی تاریخ گرفته شد؛ اما تا نزدیک به 60 سال پس از آن هم عکاسی رنگی عمومیت نیافت و عکاسان از روش های مختلف برای رسیدن به عکس رنگی استفاده می کردند.

شاید اولین راهی که عکاسان برای رسیدن به عکس رنگی به فکرشان می رسید رنگ کردن عکس پس از ظهور آن بود، اقدامی که به رنگ های خاص با قابلیت ماندگاری زیاد نیاز داشت.

آنها در این روش عکس را ظاهر می کردند و سپس با دقت فراروان و گاه به قلم نقاشی چیره دست آن را مطابق واقعیت و گاه به رنگی که می خواستند در می آوردند. این روش در بین عکاسان و مجموعه داران عکس در ایران عصر قاجار هم رواج داشت و آنها کپی های متعدد از یک عکس را با رنگ های متنوع رنگ آمیزی می کردند. البته باید تاکید کرد که در ایران همیشه عکاسان دست به این اقدام نمی زدند بلکه هر کسی که دستی در نقاشی داشت و کپی از یک عکس می توانست عکس را رنگ کند.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



تاريخ : شنبه 13 تير 1394برچسب:, | 13:22 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

 

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، این گورستان که به اسم سفید چاه یا گورستان سپید معروف است در شهرستان گلوگاه استان مازندران، روستای سفیدچاه واقع شده که می شود گفت اولین قبرستان مسلمانان در ایران است. تقریبا کسی نیست که چیزی از داستان های شگفت انگیز این گورستان تاریخی در روستای سفید چاه نشنیده باشد.

 


قبرستان اسرار آمیز در شمال ایران + عکس

قبرستان اسرار آمیز در شمال ایران + عکس


گورستانی که اهالی اعتقاد دارند خاک سفیدش، نمی گذارد اجساد مرده ها بپوسد یا اینکه باور دارند اگه مرده هاشون رو تو این گورستان دفن کنن تمام گناهان مرده ها بخشیده میشه. عجیب بودن این گورستان و اعتقادات جالب روستائیان باعث شده تا مردم گلوگاه از 50 آبادی دور و اطراف، مرده هاشون رو به دوش بگیرن و راهی روستا بشن تا بتونن برای رفتگانشون جایی تو گورستان سفید چاه دست و پا کنن.

 

قبرستان اسرار آمیز در شمال ایران + عکس

قبرستان اسرار آمیز در شمال ایران + عکس

 

یکی دیگه از ویژگی‌های این گورستان، قرار داشتن سنگ قبرها به حالت عمودی که برای نشان دادن این که هر کدام از مردگان چه شغلی داشتن، ابزار و ادوات شغلی افراد روی سنگ‌ها حک شده و حتی برای اینکه مشخص بشه داخل این قبرها زن یا مرد به خاک سپرده شده نمادهایی وجود داره که این نقش و نگارها باعث زیبایی این گورستان شده و به سفید چاه شهرتی جهانی بخشیده. گورستان پرطرفدار سفیدچاه روز به روز بزرگ و بزرگ تر می شه و کم کم خانه ها و زمین ها را پس می زنه تا برای مردگان جا باز کنه.



قبرستان اسرار آمیز در شمال ایران + عکس

قبرستان اسرار آمیز در شمال ایران + عکس

قبرستان اسرار آمیز در شمال ایران + عکس



تاريخ : پنج شنبه 11 تير 1394برچسب:, | 4:20 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

خانم پروفسور مریم میرزاخانی
کسب برترین جایزه ریاضیات در جهان را به شما تبریک می‌گویم.

امروز ایرانیان می‌توانند به خود ببالند که اولین زن برنده جایزه “فیلدز” هموطن آنان است؛ آری باید که شایستگان بر صدر نشینند و قدر ببینند.
همه ایرانیان در هر کجای جهان سرمایه‌های ملی این مرز و بوم هستند و من به نمایندگی از ملت ایران تلاش‌های علمی شما را ارج می‌نهم.
امیدوارم زندگی‌تان همواره سرشار از شادکامی و موفقیت باشد.

حسن روحانی
رئیس‌جمهوری اسلامی ایران‌

---------------------------------------------------------------------------------

زمانی که مریم میرزاخانی ۸ ساله بود عادت داشت که موفقیت‌های یک دختر قهرمان را پیش خودش تجسم کند. هر شب در رختخواب، قهرمان خیالی او شهردار می‌شود، به نقط مختلف دنیا سفر می‌کرد یا در زمینه‌های بارز دیگری، موفقیت کسب می‌کرد.

امروز، میرزاخانی یک استاد ۳۷ ساله ریاضیات در دانشگاه استنفورد است و هنوز هم در ذهنش داستان‌هایی می‌نگارد. جاه‌طلبی‌های او تغییری نکرده‌اند ولی بازیگران و شخصیت‌ها داستان‌هایش چرا. این بازیگران حالا سطوح هذلولی، فضاهای moduli و سامانه‌های دینامیک هستند. او بر این باور است که ریاضیات از جهاتی مانند نوشتن یک رمان است:

«شخصیت‌های مختلفی وجود دارند و شما بایستی آنها را بهتر بشناسید. داستان پیش می‌رود، آنگاه وقتی دوباره به شخصیت‌های نگاه می‌کنید، می‌بینید که نسبت به تلقی اول شما، تغییر کرده‌اند.»

ریاضی‌دان ایرانی شخصیت‌هایش را هر جا که می‌رفت با خود می‌برد، همزمان خطوط داستانش نوشته می‌شد، داستانی که سال‌ها طول کشید تا آشکار شود.

او در میان ریاضی‌دان‌ها به این ویژگی شهرت دارد که کوچک اما سرکش و رام‌نشدنی است و دشوارترین سؤالات زمینه مطالعاتی‌اش را با پایداری بسیار دنبال می‌کند. استاد راهنمای او در مقطع دکترا -کورتیس مک‌مولن- می‌گوید که او زمانی که پای ریاضیات در بین باشد او با بی‌پروایی بسیار جاه‌طلبی دارد.

با صدای آرام و یکنواخت و چشمان خاکستری مایل به آبی‌اش، میرزاخانی اعتماد به نفس تزلزل‌ناپذیری دارد. در عین حال فروتن است و زمانی که از او در مورد سهمش در حل کردن یک مشکل مطالعاتی سؤال می‌شود، می‌گوید «اگر بخواهم صادف باشم، فکر می‌کنم که سهم زیادی نداشته‌ام.» حتی زمانی که در ماه فوریه ایمیلی به او رسید که مبنی بر دریافت معتبرترین جایزه ریاضی دنیا یعنی نشان «فیلد» بود، او به سادگی عنوان کرد که شاید ایمیلی که دریافت کرده، هک شده باشد و واقعی نباشد!

اما دیگر ریاضی‌دان‌ها از کارهای او را می‌ستایند. الکس اسکین-ریاضی دان مقیم شیکاگو و همکار او – می‌گوید که تز دکتری او در مورد شمارش حلقه‌ها (لوپ‌ها) روی سطوحی که هندسه هذلولی دارند، بسیار جالب توجه و شایسته درج در کتاب‌های درسی ریاضی است.

ریاضی‌دان دیگر ساکن شیکاگو -بنسون فارب- هم عقیده دارد که یکی دیگر از کارهای او که در مورد دینامیک سطوح انتزاعی مرتبط با میزهای بیلیارد است، شایسته دریافت «قضیه دهه» است.

:: تهران
در کودکی میرزاخانی، تمایلی نداشت که یک ریاضی‌دان شود. هدف نخستین اصلی او این بود که هر کتابی را که به دستش می‌رسد، بخواند. او همچنین برنامه‌های تلویزیونی که در مورد زندگی زنان مشهوری مثل ماری کوری یا هلن کلر بود، نگاه می‌کرد، بعدها او رمانی درباره ونسان ون گوک به نام «شور زندگی» را خواند. این داستان‌های جس جاه‌طلبی تعریف‌نشده‌ای را در او برای انجام کاری بزرگ در زندگی القا کردند، شاید نویسنده شدن!

میرزاخانی در شرایط مدرسته ابتدایی را تمام کرد که جنگ ایران و عراق تمان شده بود و فرصت‌های برای دانش‌آموزان دارای انگیزه در حال فراهم شدن بود. او در آزمون ورودی مدرسه راهنمایی فرزانگان شرکت کرد. خودش می‌گوید که خوش‌شانس بوده، چون در شرایطی پا به مرحله نوجوانی گذاشت که شرایط پایدارتر شده بودند.

در نخستین هفته‌ای که وارد مدرسه فرزانگان شد، دوست مدام‌العمرش را پیدا کرد -رؤیا بهشتی- او حالا استاد ریاضی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس است.

این دو دوست عادت داشتند که کتابفروشی‌ها نزدیک مدرسه را جستجو کنند، از آنجا که زیر و رو کردن کتاب‌ها در کتاب‌فروشی‌ها با نارضایتی کتابفروش‌های همراه بود، آنها مجبور بودند که به صورت تصادفی کتاب‌ها را بردارند و بخرند.


با پدر و مادر در اصفهان

اما جالب است بدانید که در سال اول وضعیت ریاضی میرزاخانی چندان جالب نبود، طوری که معلم ریاضی او را صاحب نبوغ خاصی تشخیص نمی‌داد. میرزاخانی به همین خاطر علاقه‌اش را به ریاضی از دست داد.

سال بعد او معلمی داشت که مشوق‌تر بود، عملکرد او در ریاضی به شیوه چشمگیری بهتر شد. در سال دوم دیگر او مبدل به یک ستاره شده بود.

در مقطع دبیرستان او میرزاخانی و بهشتی به دبیرستان فرزانگان رفتند و در آنجا بود که آن دو زمانی تصمیم گرفتند که مسئله‌های المپیاد انفورماتیک را با هم حل کنند، آنها می‌خواستند ببینند که چقدر توانایی حل این دست مسائل را دارند، برای همین به صورت مشترک روی آنها کار کردند و توانستند سه مسئله از شش مسئله را ظرف چند روز حل کنند، البته در آزمون واقعی، هر شرکت‌کننده تنها ۳ ساعت وقت برای حل کردن مسائل داشت.

با هدف کشف توانایی‌های خودشان در رقابت‌های مشابه، آن دو پیش مسئولان دبیرستان رفتند و خواستند که کلاس‌هایی برای حل مسائل المپیادها در دبیرستان تشکیل شود، مثل همان‌هایی که در دبیرستان‌های پسرانه برگزار می‌شد. خوشبختانه مدیر دبیرستان شخصیت بسیار قوی‌ای داشت، او به میرزاخانی اطمینان داد که با وجود اینکه تا آن زمان هیچ دختری نتوانسته بود وارد تیم المپیاد ریاضی ایران شود، میرزاخانی شایستگی مبدل شدن ورود به این تیم را دارد.

در سال ۱۹۹۴، میرزاخانی و بهشتی در ۱۷ سالگی وارد تیم المپیاد ریاضی ایران شدند. میرزاخانی در نهایت مدل طلای المپیاد را دریافت کرد.

:: هاروارد
اما گرفتن مدال طلای المپیاد، لزوما تضمین‌کننده موفقیت در پژوهش‌های ریاضی نیست. در مسابقات ریاضی، کسی می‌آید و یک مسئله را با یک پاسخ هوشمندانه طراحی می‌کند، اما وقتی وارد پژوهش واقعی می‌شویم با مسائلی روبرو می‌شویم که اصلا ممکن است پاسخی نداشته باشند. اما میرزاخانی برخلاف دیگر افراد موفق در المپیادها، توانایی ایجاد نگرش خاص خود را داشت.

میرزاخانی بعد از حضور در دانشگاه شریف در سال ۱۹۹۹، به دانشگاه هاروارد رفت و در آنجا در همایش مک‌مولن شرکت کرد. در آغاز او چیز زیادی از مسائلی که مک‌مولن مطرح می‌کرد، درک نمی‌کرد، اما شیفته زیبایی مسئله یعنی هندسه هذلولی‌ها شده بود. او به دفتر مک‌مولن می‌رفت و او را با سؤالات زیاد بمباران می‌کرد، سؤالاتی که با عجله به زبان فارسی نوشته بود.

او در ذهنش تصویری از مسائل را مجسم می‌کرد و بعد به دفتر مک‌مولن می‌آمد و شرحشان می‌داد. میرزاخانی شیفته سطوح هذلولی شده بود -سطوحی به شکل دونات با دو یا تعداد بیشتری حفره.

یک قرن است که این سطوح مورد توجه شاخه‌های مختلف دانش ریاضی یا حتی فیزیک قرار گرفته‌اند. اما در این مدت به بسیاری از سؤالات در زمینه این سطوح پاسخ داده نشده است، یکی از این سؤالات در مورد خطوط مستقیم یا geodesic ها روی سطوح هذلولی است.

یک سطح هذلولی را در ذهن تصور کنید و بعد خطوط مستقیمی را در نظر بیاورید که دو نقطه دلخواه آن را به هم متصل می‌کنند، حالا به نظرتان چطور می‌شود، تعداد خطوط مستقیمی را مصاحبه کرد که طول مشخصی داشته باشند؟

میرزاخانی در تز سال ۲۰۰۴ در مورد همین خطوط کار کرده بود. تز او در قالب سه مقاله در سه نشریه معتبر ریاضی چاپ شد.

میرزاخانی خودش را ریاضی‌دان کُندکاری می‌داند، او دوست دارد که سال‌ها به صورت عمقی روی مسائل کار کند. مسائلی وجود دارند که بیش از یک دهه روی آنها کار کرده است. او هرگز ناامید نمی‌شود و آهسته و پیوسته روی مسائل کار می‌کند.

راهبرد آهسته و پیوسته او به زندگی‌اش هم تعمیم یافته است:

جان وندراک -همسر میرزاخانی که دانشمند علوم کامپیوتر تئوریک در مرکز پژوهشی IBM در سن خوزه است- روزی را به یاد می‌آورد که با او برای دویدن به بیرون رفته بودند، جان آن زمان بسیار روی فرم بود، ما میرزاخانی ناآماده بود، جان نیم ساعته ورزشش را تمام کرد، اما میرزاخانی هنوز با همان شتاب آهسته به دویدن ادامه می‌داد.

میرزاخانی عادت دارد که هنگام کار طراحی‌های و تجسماتش را روی کاغذ بکشد. او تکه کاغذهای بسیار بزرگی را روی کف اتاق می‌گذارد و بعد ساعت‌های طولانی نقش‌هایی روی آنها می‌کشد که در نگاه اول یکسان به نظر می‌رسند. جان وندراک خودش نمی‌داند که چطور میرزاخانی با این سبک کار می‌کند اما مهم این است که در نهایت این شیوه کاری، به نتیجه می‌رسد. شاید زمینه تحقیقاتی میرزانی آنقدر انتزاعی و پیچیده هستند که راه‌های روتین حل قدم به قدم مسائل، در مورد آنها پاسخگو نباشد.

به تصویر کشیدن مسائل، برای میرزاخانی نسبت به روی کاغذ آوردن همه جزئیات بسیار کاراتر است.

میرزاخانی می‌گوید که دختر سه‌ساله‌اش -آناهیتا- وقتی که او کار می‌کند می‌گوید: «اوه! مامان بازم نقاشی می‌کشه!» شاید این کودک فکر می‌کند که مادرش نقاش است!

زمینه تحقیقاتی میرزاخانی با قسمت‌های مختلف ریاضیات مثل هندسه تفاضلی، تحلیل‌ پیچیده و سامانه‌های دینامیک مرتبط است.

در سال ۲۰۰۶، میرزخانی توانست مسئله دشواری را حل کند: بر سر سطوح هذلولی چه می‌آید وقتی هندسه آنها با مکانیسم‌های شبیه زلزله تغییر شکل پیدا می‌کند؟!

مسئله دشوار بعدی این بود: پیشبینی شیوه حرکت و نحوه رفتار یک توپ بیلیارد روی میزی که به جای شکل معمول به صورت چندضلعی است. یک قرن پیش بود که ریاضی‌دان‌های پیدا شدند که این مسئله ظاهرا آسان را مطرح کردند، اما در این یک قرن پاسخ سرراستی برای این مسئله پیدا نشده بود، تا اینکه در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میرزاخانی، اسکین و امیر محمدی موفق به حل آن شدند.



تاريخ : سه شنبه 9 تير 1394برچسب:, | 14:9 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

براساس جدیدترین آمارها، حقوق هر ساعت کار یک فرد شاغل در بازار کار ایران ۳۷۱۱ تومان معادل ۱.۱۲ دلار، استرالیا ۳۱۴۸۲ تومان، فرانسه ۲۷۱۹۲ تومان و آمریکا ۲۰۶۵۸ تومان است.

بررسی جدیدترین آمارهای ارائه شده از حداقل دستمزد ساعتی در کشورهای مختلف جهان نشان می دهد مشمولان قانون کار در ایران که اصطلاحا کارگر نامیده می شوند، یکی از کمترین میزان دریافتی ها را در بین کشورها دارند تا جایی که اختلاف دریافتی عادی (بدون اضافه کار و سایر مزایا) ساعتی یک کارگر ایرانی نسبت به یک نیروی کار استرالیایی در روز ۸.۴ برابر اختلاف دارد. به عبارتی، یک نیروی کار در استرالیا نسبت به نیروی کاری در ایران، ۸.۴ برابر دریافتی دارد.

براساس قانون کار ایران، هر کارگر و مشمول قانون کار در ماه باید حدودا ۱۹۲ ساعت کارکرد داشته باشد که این میزان با فرض ۴ هفته کاری بدون تعطیلی های رسمی است. براساس حداقل دستمزد ۷۱۲۴۲۵ تومانی مصوب شورای عالی کار در سال جاری، هر کارگر ایرانی برای هر ساعت کار تنها حدود ۳۷۱۱ تومان معادل ۱.۱۲ دلار به نرخ روز بازار آزاد (۳۳۰۰ تومان)، دریافت می کند.

دستمزد در ایران؛ ساعتی ۱.۱۲ دلار

مسائل مربوط به پایین بودن میزان حقوق و دستمزد کارگران ایرانی در سال‌های اخیر یکی از چالش برانگیزترین موضوعات در زندگی خانوارهای کارگری کشور بوده به نحوی که این مسئله به عنوان یکی از اختلافات دائمی نمایندگان کارگران و کارفرمایان مطرح است و هیچگاه مباحث پیرامون آن کهنه نمی‌شود.

هرچند متوسط دریافتی کارگران در سال جاری تا یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان است ولی نمایندگان کارگری می گویند تا ۳۰ درصد کل مشمولان قانون کار کشور در شرایط فعلی تنها حداقل دستمزد ۷۱۲ هزارتومانی را دریافت می‌کنند و این مسئله باعث بروز مسائل شدید معیشتی و کسری دائمی در زندگی آنها شده است.

با این وجود، میزان دریافتی و دستمزد نیروی کار در بسیاری دیگر از کشورها نسبت به ایران از شرایط بهتری برخوردار است و دولت‌ها در طول سنوات مختلف نتوانسته‌اند اقدام موثری به منظور جبران کسری معیشتی اقشار کارگری انجام دهند به نحوی که فاصله بین درامد و هزینه کارگران در طول دهه های اخیر همچنان وجود داشته است.

۶ میلیون تومان؛ حداقل حقوق ماهیانه در برخی کشورها


هم اکنون برخی کشورهای واقع در اروپا دستمزدهای مناسبی به نیروی کار خود پرداخت می‌کنند که البته این مقایسه نسبت به دریافتی نیروی کار شاغل در بازار کار ایران، بر مبنای ریال صورت گرفته است. با این وجود، یک نیروی کار استرالیایی در حال حاضر ساعتی ۹.۵۴ دلار حقوق و دستمزد دریافت می کند که با دلار ۳۳۰۰ تومانی بازار آزاد ایران، ۳۱۴۸۲ تومان خواهد شد.

اگر فرض کنیم در استرالیا نیروی کار ماهیانه ۱۹۲ ساعت کارکرد داشته باشد، میزان دریافتی یک کارگر استرالیایی در ماه بدون اضافه کاری و سایر مزایای احتمالی شغلی، ۶ میلیون و ۴۴ هزارتومان می شود در حالی که یک کارگر ایرانی در سال جاری به ازای هر ساعت کار بر مبنای حداقل مزد ۷۱۲ هزارتومانی و ۱۹۲ ساعت کار در ماه، ۳۷۱۰.۵ تومان دریافتی خواهد داشت که ماهیانه همان ۷۱۲ هزار و ۴۲۵ تومان می شود.

همچنین یک نیروی کار شاغل در کشور فرانسه برای هر ساعت کار، مبلغ ۲۷۱۹۲ تومان دریافت می کند که ماهیانه با فرض ۱۹۲ ساعت کارکرد و بدون اضافات دیگر، رقم ۵ میلیون و ۲۲۰ هزارتومان می شود. این رقم در مورد یک نیروی کار آلمانی ساعتی ۲۳۷۲۷ تومان و ماهیانه ۴ میلیون و ۵۵۵ هزارتومان است.

جدول دستمزد ساعتی در ۲۷ کشور جهان

(گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه)

کشور

دستمزدساعتی به دلار

دستمزدساعتی به ریال

حداقل‌دریافتی ماهیانه به ریال

استرالیا

۹.۵۴

۳۱۴۸۲۰

۶۰۴۴۵۴۴۰

لوکزامبورگ

۹.۲۴

۳۰۴۹۲۰

۵۸۵۴۴۶۴۰

بلژیک

۸.۵۷

۲۸۲۸۱۰

۵۴۲۹۹۵۲۰

ایرلند

۸.۴۶

۲۷۹۱۸۰

۵۳۶۰۲۵۶۰

فرانسه

۸.۲۴

۲۷۱۹۲۰

۵۲۲۰۸۶۴۰

هلند

۸.۲۰

۲۷۰۶۰۰

۵۱۹۵۵۲۰۰

نیوزیلند

۷.۵۵

۲۴۹۱۵۰

۴۷۸۳۶۸۰۰

آلمان

۷.۱۹

۲۳۷۲۷۰

۴۵۵۵۵۸۴۰

کانادا

۷.۱۸

۲۳۶۹۴۰

۴۵۴۹۲۴۸۰

انگلیس

۷.۰۶

۲۳۲۹۸۰

۴۴۷۳۲۱۶۰

آمریکا

۶.۲۶

۲۰۶۵۸۰

۳۹۶۶۳۳۶۰

کره جنوبی

۵.۸۵

۱۹۳۰۵۰

۳۷۰۶۵۶۰۰

ژاپن

۵.۵۲

۱۸۲۱۶۰

۳۴۹۷۴۷۲۰

اسپانیا

۵.۳۷

۱۷۷۲۱۰

۳۴۰۲۴۳۲۰

 

کشور

دستمزدساعتی به دلار

دستمزدساعتی به ریال

حداقل‌دریافتی ماهیانه به ریال

اسلوونی

۵.۱۴

۱۶۹۶۲۰

۳۲۵۶۷۰۴۰

یونان

۴.۴۲

۱۴۵۸۶۰

۲۸۰۰۵۱۲۰

پرتقال

۴.۴۱

۱۴۵۵۳۰

۲۷۹۴۱۷۶۰

لهستان

۳.۵۹

۱۱۸۴۷۰

۲۲۷۴۶۲۴۰

ترکیه

۳.۴۹

۱۱۵۱۷۰

۲۲۱۱۲۶۴۰

اسلوواکی

۲.۹۹

۹۸۶۷۰

۱۸۹۴۴۶۴۰

جمهوری‌چک

۲.۸۴

۹۳۷۲۰

۱۷۹۹۴۲۴۰

مجارستان

۲.۵۸

۸۵۱۴۰

۱۶۳۴۶۸۸۰

استونی

۲.۴۹

۸۲۱۷۰

۱۵۷۷۶۶۴۰

شیلی

۲.۷۲

۸۹۷۶۰

۱۷۲۳۳۹۲۰

لتونی

۱.۴۶

۴۸۱۸۰

۹۲۵۰۵۶۰

ایران

۱.۱۲

۳۷۱۱۰

۷۱۲۴۲۵۰

مکزیک

۱.۰۱

۳۳۳۳۰

۶۳۹۹۳۶۰

------

------

------

------


هرچند ممکن است هزینه زندگی در کشورهایی که دستمزد ساعتی آنها به ریال ایران محاسبه و مقایسه شده، متفاوت باشد و به همان نسبت نیز نیروی کار آن کشورها مجبور باشد برای تامین معیشت خود هزینه کند اما کارشناسان معتقدند در حال حاضر فشار معیشتی بالایی بر زندگی کارگران ایرانی سایه افکنده و باعث شده تا آنها به صورت مستمر درگیر تلاش برای تنظیم هزینه های ماهیانه و درآمدهای خود باشند.

طی سال های اخیر و به ویژه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها؛ هزینه های زندگی به شدت افزایش یافته و این مسئله باعث فشار مضاعف به اقشار ضعیف جامعه شده؛ از سویی میزان رشد دستمزدها در چند سال گذشته نیز به هیچ عنوان متناسب با افزایش مخارج نبوده و این مسئله باعث چالش جدی در زندگی خانوارهای کارگری کشور شده است.



تاريخ : دو شنبه 8 تير 1394برچسب:, | 4:25 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

دوره کالج در کانادا و آمریکا

کالج ها یکی از معمول ترین مراکز آموزش عالی در کانادا و آمریکا می باشند. کالج ها دارای دوره های کوتاه مدت بوده و بیشتر روی رشته های تخصصی-کاربردی، فنی و حرفه ای و مهندسی تمرکز دارند. شرایط ورود به کالج ها آسان تر از دانشگاه ها می باشد. همچنین با توجه به کوتاه تر بودن دوره تحصیل در کالج، امکان ورود به بازار کار و یافتن سریع تر شغل با ورود با کالج راحت تر خواهد بود. بسیاری از رشته های تحصیلی به دلیل آنکه جنبه علمی پایین تر و جنبه کربردی و فنی بالاتری دارند تنها در کالج ها ارایه می گردند. با این حال برخی کالج های بزرگ در کانادا و آمریکا رشته های مقطع لیسانس را نیز ارایه می کنند. رشته های لیسانس ممکن است کاملا در کالج  تکمیل گردد و یا یا بصورت (co-op) با مشارکت یک دانشگاه باشد.

کالج ها معمولا دارای دو گروه رشته ها می باشد. برخی از رشته ها جنبه عمومی داشته و مناسب کسانیست که از دبیرستان فارع التحصیل شده اند و یا مدارک بالاتر از سطح دبیرستان ندارند. گروه دیگر رشته های تخصصی می باشند که مناسب افراد دارای مدارک تحصیلی بالاتر از دیپلم است. این رشته ها تکمیلی می باشند و در برخی زمینه ها برای دریافت مجوز های فعالیت در مساغل گوناگون ضروری هستند. مانند مدارک حسابداران خبره و یا مدارک برق کاران صنعتی

شرایط تحصیل در کالج در رشته های عمومی

  1. حداقل مدرک دیپلم دبیرستان
  2. مدرک زبان انگلیسی IELTS  و یا TOEFL

 

شرایط تحصیل در کالج در رشته های تخصصی

  1. حداقل مدرک دیپلم دبیرستان و پیش دانشگاهی
  2. مدرک فوق دیپلم و یا لیسانس و یا بالاتر
  3. مدرک زبان انگلیسی IELTS  و یا TOEFL

متقاضیان بدون مدرک زبان انگلیسی باید ابتدا دوره های زبان را تکمیل نمایند.

رشته های تحصیلی

برخی رشته های تحصیلی در کالج ها به شرح ذیل می باشند:

Electro Mechanical Design

Financial Services Management

Human Resources Management

International Business

Marketing Management

Project Management and Environmental

Project Management and Information Technology

Visual Effects for Film and Television

GIS Applications

Business Studies

Computer Civil Engineering

Electronic Engineering

Electro Mechanical

Environment Technician

3D, Game, and Animation Design

Advanced Accounting

Electronics Design

Bioinformatics

Esthetics and Spa Therapies

Corporate Communications and Management

Advanced Database Developer

 

هزینه تحصیل در کالج

هزینه تحصیل در کالج بستگی به محل تحصیل دارد حدودا به صورت زیر می باشد:

• شهریه دوره زبان حدود 10 تا 11 هزار دلار در سال (درصورت نیاز به گذرانده دوره زبان)

• شهریه تحصیل در دوره اصلی 12 تا 14 هزار دلار در سال

• هزینه زندگی 800 تا 1200 دلار در ماه

• سایر هزینه ها 3 تا 5 هزار دلار در سال



تاريخ : یک شنبه 7 تير 1394برچسب:, | 20:33 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

یکی از معمول‌ترین سؤال‌هایی که مطرح می‌شود این است که: «چه کسی صفر را کشف کرد؟» البته برای جواب دادن به این سؤال به دنبال این نیستیم که بگوییم شخص خاصی صفر را ابداع و دیگران از آن زمان به بعد از آن استفاده می‌کردند.

اولین نکته در مورد عدد صفر این است که این عدد دو کاربرد دارد که هر دو بسیار مهم تلقی می‌شود؛ یکی از کاربردهای عدد صفر این است که به عنوان نشانه‌ای برای جای خالی در دستگاه اعداد (جدول ارزش مکانی اعداد) به کار می‌رود؛ بنابراین در عددی مانند 2106 عدد صفر استفاده شده تا جایگاه اعداد در جدول مشخص شود که به طور قطع این عدد با عدد 216 کاملاً متفاوت است. دومین کاربرد صفر این است که خودش به عنوان عدد به کار می‌رود که ما به شکل عدد صفر از آن استفاده می‌کنیم.

هیچ‌کدام از این کاربردها تاریخچه‌ی پیدایش واضحی ندارند. در دوره‌ی اولیه‌ی تاریخ کاربرد اعداد بیش‌تر به طور واقعی بوده تا عصر حاضر که اعداد، مفهوم انتزاعی دارند. به طور مثال مردم دوران باستان، اعداد را برای شمارش تعداد اسبان و ... به کار می‌بردند و در این‌گونه مسائل هیچ‌گاه به مسئله‌ای برخورد نمی‌کردند که جواب آن صفر یا اعداد منفی باشد.

بابلی‌ها تا مدت‌ها در جدول ارزش مکانی هیچ نمادی را برای جای خالی در جدول به کار نمی‌بردند. می‌توان گفت از اولین نمادی که آن‌ها برای نشان دادن جای خالی استفاده کردند گیومه (") بود. مثلاً عدد 6"21 نمایش‌دهنده‌ی 2106 بود. البته باید در نظر داشت که از علائم دیگری نیز برای نشان دادن جای خالی استفاده می‌شد ولی هیچ‌گاه این علائم به عنوان آخرین رقم آورده نمی‌شدند، بلکه همیشه بین دو عدد قرار می‌گیرند. به طور مثال عدد "216 را با این نحوه علامت‌گذاری نداریم. به این ترتیب به این مطلب پی می‌بریم که کاربرد اولیه‌ی عدد صفر برای نشان دادن جای خالی اصلاً به عنوان یک عدد نبوده است.

البته یونانیان هم خود را از اولین کسانی می‌دانند که در جای خالی، صفر استفاده می‌کردند اما یونانیان دستگاه اعداد (جدول ارزش مکانی اعداد) مثل بابلیان نداشتند. اساساً دستاوردهای یونانیان در زمینه‌ی ریاضی بر مبنای هندسه بوده و به عبارت دیگر نیازی نبوده است که ریاضی‌دانان یونانی از اعداد نام ببرند؛ زیرا آن‌ها اعداد را به عنوان طول خط مورد استفاده قرار می‌دادند.

البته بعضى از ریاضی‌دانان یونانی ثبت اطلاعات نجومی را بر عهده داشتند. در این قسمت به اولین کاربرد علامتی اشاره می‌کنیم که امروزه آن را به این دلیل که ستاره‌‌شناسان یونانی برای اولین بار علامت 0 را برای آن اتخاذ کردند، عدد صفر می‌نامیم. تعداد معدودی از ستاره‌شناسان این علامت را به کار بردند و قبل از این‌که سرانجام عدد صفر جای خود را به دست آورد، دیگر مورد استفاده قرار نگرفت و سپس در ریاضیات هند ظاهر شد.

هندیان کسانی بودند که پیشرفت چشمگیری در اعداد و جدول ارزش مکانی اعداد ایجاد کردند. هندیان نیز از صفر برای نشان دادن جای خالی در جدول استفاده می‌کردند.

اکنون اولین حضور صفر را به عنوان یک عدد مورد بررسی قرار می‌دهیم. اولین نکته‌ای که می‌توان به آن اشاره کرد این است که صفر به هیچ وجه نشان‌‌دهنده‌ی یک عدد به طور معمول نیست. از زمان‌های پیش اعداد به مجموعه‌ای از اشیا نسبت داده می‌شدند و در حقیقت با گذشت زمان مفهوم صفر و اعداد منفی که از ویژگی‌های مجموعه‌ی اشیا نتیجه نمی‌شدند، ممکن شد. هنگامی که فردی تلاش می‌کند تا صفر و اعداد منفی را به عنوان عدد در نظر بگیرید با این مشکل مواجه می‌شود که این عدد چگونه در عملیات محاسباتی جمع، تفریق، ضرب و تقسیم عمل می‌کند. ریاضی‌دانان هندی سعی بر آن داشتند تا به این سؤال‌ها پاسخ دهند و در این زمینه نیز تا حدودى موفق بوده‌اند.

این نکته نیز قابل ذکر است که تمدن مایاها که در آمریکای مرکزی زندگی می‌کردند نیز از دستگاه اعداد استفاده می‌کردند و برای نشان دادن جای خالی صفر را به کار می‌بردند.

بعدها نظریات ریاضی‌دانان هندی علاوه بر غرب، به ریاضی‌دانان اسلامی و عربی نیز انتقال یافت. فیبوناچی، مهم‌ترین رابط بین دستگاه اعداد هندی و عربی و ریاضیات اروپاست.



تاريخ : یک شنبه 7 تير 1394برچسب:, | 20:32 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

به گزارش اخبار20  به نقل از خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی گفت:‌ دانش آموزان دوره ابتدایی که در تمام دروس موفق به کسب سطح خیلی خوب شدند می‌توانند تقاضای جهش تحصیلی از پایه دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم را داشته باشند.

مجید قدمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به ثبت‌نام جهش تحصیلی دانش‌آموزان دوره ابتدایی اظهار داشت:‌ جهش تحصیلی دانش‌آموزان مطابق با آئین نامه شورای عالی آموزش و پرورش امکان پذیر است و امسال دانش‌آموزان دوره ابتدایی می‌توانند از پایه دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم برای جهش تحصیلی اقدام کنند.

وی افزود:‌ دانش‌آموزان متقاضی جهش تحصیلی باید در تمام دروس خود موفق به کسب سطح خیلی خوب شده باشند، پس از آن می‌توانند به دبستان خود مراجعه کنند و تقاضای جهش تحصیلی داشته باشند که از سوی مدرسه به ادارات آموزش و پرورش معرفی می‌شوند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور خاطرنشان کرد:‌ این دانش آموزان پس از تائید ادارات آموزش و پرورش به آموزش و پرورش استثنایی معرفی می‌شوند و صلاحیت‌های هوشی و روانی آنها توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی بررسی می‌شود، دانش‌آموزان پس از تائید صلاحیت‌های هوشی و روانی می‌توانند در ارزشیابی شهریور ماه برای پایه بالاتر شرکت کنند که در صورت کسب سطح خیلی خوب در تمام دروس به صورت جهشی به پایه بالاتر ارتقاء می‌یابند.



تاريخ : جمعه 5 تير 1394برچسب:, | 13:5 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

بزرگترین ملک شخصی دنیا به فروش می‌رسد. وسعت این ملک تقریباً اندازه کشور انگلستان است و حدود 325 میلیون دلار قیمت دارد. اگر پولش را دارید می‌توانید آن را بخرید اما انتظار نداشته باشید در آنجا همسایه‌ای وجود داشته باشد.

 

به گزارش ایسنا، فرارو به نقل از دیلی‌میل نوشت: این ملک یکی از بزرگترین دارایی‌های شخصی دنیا است که بزرگترین مزرعه مخصوص پرورش گاو دنیا هم در آن قرار دارد. این ملک شخصی برای پنج نسل در اختیار یک خانواده استرالیایی بوده و حالا آماده به فروش گذاشته شده است.

 

این ملک از 10 زمین دورافتاده تشکیل شده که 100 سال پیش توسط چوپان مشهور استرالیایی «سر سیدنی کیدمن» به یک ملک شخصی تبدیل شد. تاکنون 30 نفر برای خرید این ملک پیشنهاد داده‌اند که قرار است تا چند ماه آینده به یکی از آن‌ها فروخته شود.

 

وسعت این ملک شخصی 101.411 کیلومتر مربع با به عبارت بهتر 11 هزار هکتار است که با وسعت ایالات ایندیانا آمریکا برابری می‌کند. این ملک همچنین سه‌چهارم مساحت کلی انگلستان است.

 

سر سیدنی کیدمن این ملک را برای خانواده خود باقی گذاشت و در مورد آن گفته می‌شود: «بزرگترین ملک خصوصی بر روی زمین که متعلق به دولت یا سلطنت هم نیست همین ملک است.» البته ساکنین این ملک خصوصی تنها 150 نفر هستند که آن‌ها هم کارکنان آن مزرعه مخصوص پرورش گاو هستند. نام این مزرعه نیز «آنا کریک» است که با مساحت 24000 کیلومتر مربعی خود حدوداً یک چهارم امپراتوری کیدمن را اشغال کرده است.

 

هر بار که یکی از مشتریان می‌خواهد این ملک شخصی را بازدید کند سوار یک هواپیمای کوچک شده و بازدیدش تقریباً یک هفته به طول می‌انجامد. از گفته‌ها چنین برمی‌آید که تقریباً نیمی از مشتریان استرالیایی هستند. گفتنی است قیمت گاو در جهان افزایش داشته و هر کس که صاحب این ملک شود می‌تواند درآمد خوبی از آن به جیب بزند.

 

جالب است بدانید که سر سیدنی کیدمن در سن 13 سالگی در حالی که تنها پنج شیلینگ در جیبش داشت با یک اسب که یک چشمش هم کور بود از خانه فرار کرد و در طول 60 سال آینده خود توانست صاحب بزرگترین ملک خصوصی جهان شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



تاريخ : پنج شنبه 4 تير 1394برچسب:, | 8:19 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، چندی پیش اعلام کرد به دلیل رکود اقتصادی کشورش، از ۱۰ درصد حقوق سالیانه‌اش صرفنظر می‌کند. اما حقوق پوتین در مقایسه با دیگر رهبران جهان چقدر است؟ این سوالی است که شبکه خبری سی.ان.ان در روز سه شنبه ۱۰ مارس به آن پاسخ داده است. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، حقوق سالانه نخست وزیران و رئیس جمهورهای کشورهای بزرگ جهان به دلار آمریکا و بر اساس نرخهای جاری به شرح زیر گزارش شده است.



باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در سال ۴۰۰ هزار دلار حقوق می‌گیرد. حقوق رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۱ و پس از انتخاب جرج دبلیو بوش دو برابر شد. اوباما علاوه بر حقوق خود، سالانه ۵۰ هزار دلار مزایای بدون مالیات دریافت می کند.



استیفن هارپر، نخست وزیر کانادا با ۲۶۰ هزار دلار در سال در مقام دوم قرار دارد.



حقوق سالانه
آنگلا مرکل، نخست وزیر آلمان، ۲۳۴ هزار دلار است.



جاکوب زوما، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، ۲۲۳ هزار دلار در سال حقوق می‌گیرد، و بالاخره دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، حقوقی معادل ۲۱۴ هزار دلار در سال دارد.












حقوق سالانه
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ۱۳۶ هزار دلار









ناراندرا مودی، نخست وزیر هند ۳۰ هزار دلار



خی جینگ پینگ، نخست وزیر چین، هم معادل ۲۲ هزار دلار است.

 

 



تاريخ : چهار شنبه 3 تير 1394برچسب:, | 11:25 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

10کشور اول جهان از نظر میزان حقوق معلمان

(برحسب دلار آمریکا – 2005)

نام کشور : درآمد دریافتی ماهانه - ساعت کار در هفته

ایالات متحده :4055 دلار در ماه - 6 روز - 36  ساعت در هفته

انگلیس : 3075دلار در ماه -  5 روز - 32ساعت در هفته

آلمان  : 3065دلار در ماه - 40ساعت در هفته

استرالیا  : 2793دلار در ماه - 39ساعت در هفته

کره  : 2644 دلار در ماه - 7 روز - 39ساعت در هفته

نروژ  :  2518دلار در ماه 

ژاپن  :   2513دلار در ماه  

فرانسه  :  2483دلار در ماه   

کانادا  :  2238 دلار در ماه - 31ساعت در هفته

فنلاند  :  1936 دلار در ماه - 4 روز -36ساعت در هفته

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



تاريخ : دو شنبه 1 تير 1394برچسب:, | 13:2 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

سلام دوستان
این پیام رو یک هموطن فهیم با شغل آزاد برام فرستاده بود و خواهش کرده بود در گروه ها نشر بدید.
کدام قشر بیشتر تعطیلند و کم کار
و حقوق زیادی میگیرند؟؟؟؟
کارمندان دولت هر سال یک ماه مرخصی دارند
در پایان هر ماه به کارمندان حداقل 80 ساعت اضافه کار میدهند یعنی در ماه حداقل ده روز پول کاری که اصلا انجام نشده است دریافت می کنند
در طول سال میشود حداقل 120 روز
یعنی 4 ماه
پس تمامی کارکنان دولت در سال حداقل 5 ماه بیکارند.
و حقوقشان هم حداقل دو برابر معلمان
ضمناً کارمندان هر سال 2 ماه حقوق کامل را پاداش میگیرند
غیر از عیدی و دیگر مزایا
این شد که 7 ماه حقوق دریافتی بدون کار برای کارمندان محترم
غیر فرهنگیان ارجمند

در مقابل سه ماه تعطیلی فرزندان کارمندان

شما قضاوت کنید چه کسانی در سال بیشتر کار می کنند فرهنگیان یا دیگر کارمندان دولت؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من معلم نیستم ولی هیچ وقت زحمات معلمانم را فراموش نمی کنم و این پیام کمترین چیزی بود که برای دفاع از حق واقعی این قشر زحمتکش میتوانستم بنویسم.
.این قشر دوست داشتنی فقط از تبعیض می نالند و حرفشان هم حق است.
امیدوارم همه تان برای تشکر از معلمانتان یک رسانه باشید.

شاید سیاستمدارها هم از خواب بیدار شوند .



تاريخ : دو شنبه 1 تير 1394برچسب:, | 12:56 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

در روش جمع‌بندي 3 روز يک‌بار به کمک کتاب‌هاي زرد اختصاصي به چندين هدف مي‌رسيد.

ابتدا سؤالات کنکور سال‌هاي اخير را از خود آزمون مي‌گيريد و خود را با آزمون سال‌هاي قبل مي‌سنجيد و يک مرور کلي نسبت به مطالب خوانده‌شده در طول سال داريد و به شناسايي مطالب ياد گرفته‌شده و  فراموش‌شده مي‌پردازيد.

در فرصت‌هاي در نظر گرفته‌شده بعد از آزمون‌ها به دوره‌ي مطالب مي‌پردازيد هم‌چنين برخي از مطالب را که به مرور زمان از ياد برده‌ايد دوباره يادآوري مي‌کنيد.

مي‌توانيد با استفاده از دي‌وي‌دي‌هاي جمع‌بندي، تمام مطالب مهم را در مدت‌زمان کوتاه‌تري جمع‌بندي کنيد.

با استفاده از سي‌دي‌هاي تخمين رتبه ميزان رتبه و رشته‌ي قبولي خود را در سال مورد نظر مي‌سنجيد و اطلاعات دقيق‌تري براي رسيدن به هدف‌گذاري منطقي و واقع‌بينانه به دست مي‌آوريد.

سي‌دي‌هاي تخمين رتبه راهنماي خيلي خوبي براي رسيدن به رشته‌ي مورد علاقه‌تان در دانشگاه است. با استفاده از اطلاعات اين سي‌دي مي‌توانيد براي رتبه و رشته‌ي مورد علاقه‌ي خود برنامه‌ريزي منطقي داشته باشيد.

اين را فراموش نکنيد که در اين ايام رتبه‌ها تغيير مي‌کنند و هر چه هدف‌گذاري و برنامه‌ريزي منطقي و مناسبي داشته باشيد راحت‌تر و با آسودگي بيش‌تر به اهداف خود مي‌رسيد.

چند توصيه‌ي مهم:

براي هر تصميم‌گيري ابتدا خوب فکر کنيد و عجولانه تصميم نگيريد. قبل از اجرا حتماً با پشتيبان خود مشورت کنيد.

براي رسيدن به اهداف خود از تلاش دست برنداريد و در فرصت‌هاي باقي‌مانده نهايت تلاش خود را براي رسيدن به رتبه و رشته‌ي مورد علاقه‌تان داشته باشيد.

در هر آزمون (جمع‌بندي به روش سه روز يک‌بار) حتماً تکنيک × و - و زمان‌هاي نقصاني را اجرا کنيد تا بتوانيد در کنکور اصلي بهتر خود را مديريت کنيد.

توجه داشته باشيد که پاسخ‌هاي نامطمئن، تراز شما را پايين مي‌آورد. اگر به سؤالي پاسخ ندهيد بهتر از آن است که پاسخ اشتباه بدهيد. کساني که پس از اطمينان کافي پاسخ مي‌دهند اشتباهشان کم‌تر است و تراز بهتري کسب مي‌کنند.



تاريخ : یک شنبه 31 خرداد 1394برچسب:, | 20:37 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

هر روز ۱۴۴۰ دقیقه است. این یعنی ما در هر روز ۱۴۴۰ بار فرصت داریم که یک تاثیر مثبت بگذاریم. متاسفانه بسیاری از ما به راحتی این فرصت ها را از کف می دهیم و حتی متوجه از بین رفتن شان نمی شویم. چرا؟ چون درگیر روزمرگی شده ایم! اما در واقع همان روزمرگی های زندگی واقعی است که انسان ها را از رسیدن به کمال دور نگه می دارد. خوشبختانه راه حل هایی وجود دارد که هر روزتان را به تازگی، اشتیاق و اراده مزین می کند. در اینجا لیستی از 30 کاری را عنوان می‌کنیم که هیچوقت نباید در حق خودتان انجام دهید.



ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 31 خرداد 1394برچسب:, | 12:13 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
درس خواندن در حد ارشد!

 

 
در این مطلب، اصول مربوط به برنامه ریزی صحیح را معرفی می کنیم تا به شناخت کافی در این زمینه برسید؛ اما این نکته قابل توجه است که اگر اراده و همت عمل به این برنامه ریزی ها نباشد، برنامه شما فقط در حد نوشته باقی خواهد ماند.
 

 

برنامه ریزی برای کنکور، مثل همه فرآیندهای تحصیلی نیازمند یک نگاه دقیق است اما نکته مهم این است که قبل از اینکه ما برنامه ای دقیق برای مطالعه داشته باشیم، نیازمند این هستیم که شرایطی برایمان آماده شود؛ یعنی شما زمانی می توانید یک برنامه موفق برای کنکور داشته باشید که مقدمات آن را فراهم کرده باشید.

ابتدا بهتر است بدانید با توجه به اصل تفاوت های فردی، هر کس ویژگی مربوط به خود را دارد و نمی توان برنامه ثابتی برای همه نوشت و گفت همگی اینطور عمل کنند تا موفق شوند. این تفاوت های انسان هاست که باعث شده مسیر موفقیت برای همه یکسان نباشد.

هر فردی خصوصیات خود را بهتر می شناسد و با مهارت ها، توانایی ها، نقاط قوت و ضعف خود بیشتر آشناست و با شناختی که از اصول برنامه ریزی صحیح به دست می آورد، می تواند برنامه ای متناسب با ویژگی های خودش تنظیم کند. مثلا شما این آگاهی را نسبت به خود دارید که شب ها بهتر درس می خوانید یا صبح ها؛ پس با توجه به این ویژگی ها برنامه ریزی هم متفاوت خواهد بود.

در این مطلب، اصول مربوط به برنامه ریزی صحیح را معرفی می کنیم تا به شناخت کافی در این زمینه برسید؛ اما این نکته قابل توجه است که اگر اراده و همت عمل به این برنامه ریزی ها نباشد، برنامه شما فقط در حد نوشته باقی خواهد ماند.
 
14 نکته برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد

1- قبل از هر چیزی اهداف خود را روشن کنید

فرد هدفمند و موفق کسی است که برای روزها، هفته ها و ماه های خود برنامه ریزی کند. برای شروع باید اهداف را به دو گروه بلندمدت و کوتاه مدت تقسیم کرد؛ مثلا: هدف بلندمدت، فراگیری کل منابع کنکور؛ هدف کوتاه مدت: مطالعه چند فصل در این ماه. یادتان باشد اهداف کوتاه مدت جدا از بلندمدت نیست. در اصل هدف کوتاه مدت جزیی از بلندمدت است. این مرحله قدم بسیار مهمی است چون انگیزه زیادی در این مسیر به شما می دهد.

2- اهداف تان را زمان بندی کنید

اینکه برای کدام درس چقدر زمان نیاز دارید را مشخص کنید. (با توجه به آسان و سخت بودن منابع و اینکه هر درس چه ضریبی در کنکور رشته مورد علاقه شما دارد.) فرصت هایی را که نیاز دارید تا صرف تحقق اهداف برنامه تان شود، مشخص کنید تا در نهایت معلوم شود چقدر زمان در هر روز یا هفته باید به آن موضوع اختصاص دهید. به عنوان مثال اگر قرار باشد یک کتاب 200 صفحه ای در طول یک ماه خوانده شود لازم است حداقل روزی 11 صفحه از کتاب مطالعه شود و این حداقل نیاز به یک ساعت وقت دارد.

3- اهداف را اولویت بندی کنید

کارهایی که می خواهید انجام دهید، برحسب اولویت ها و میزان اضطرار و اهمیت شان طبقه بندی کنید. بهترین زمان ها و اوقات را برای مهمترین کارها قرار دهید. در این صورت، اگر وقت کم داشته باشید و یا به هر دلیل نتوانید به همه اهداف و کارهای تان برسید، مطمئن هستید که اهداف و برنامه های اصلی را انجام خواهید داد.

4- برنامه تان را متناسب با توانمندی هایتان تنظیم کنید

برنامه باید در حد توان تان باشد، پس باید مطابق طاقت و توان جسمی و روحی تان برنامه را طرح ریزی و اجرا کنید و از حد تعادل خارج نشوید. برنامه هایتان را باید بین مطالعه، تفریح، عبادت، خرید، ورزش و ... تقسیم کنید.
 
14 نکته برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد

یعنی هر کدام در زمان خود باید باشد و حذف آنها در این دوره کار اشتباهی است. تک بُعدی عمل نکنید. اگر خوابگاهی هستید حتما در این مدت حداقل چند مرتبه به خانواده سر بزنید و در صورتی که امکان نداشت، هر روز یا یک روز در میان تماس تلفنی خود را با آنها حفظ کنید. زمانی را برای استراحت، خرید یا دیدن فیلم های آرام بخش و امیدبخش تعیین کنید. یادتان باشد حذف یکی از موارد مورد نیاز و تک بُعدی عمل کردن باعث می شود اواسط یا اواخر راه که زمان طلایی درس خواندن تان است و باید نتیجه را دریافت کنید ناگهان مأیوس و ناامید و خسته خواهید شد و از ادامه مسیر غافل می شوید.

5- استعداد درخشان تان را دریابید

در سال 1385 وزارت علوم، در آیین نامه استعدادهای درخشان قانونی را تصویب کرد که به موجب آن هر دانشگاهی می تواند از میان رتبه های برتر در دوره های کارشناسی و با توجه به معدل کل، افراد را بدون کنکور وارد دوره کارشناسی ارشد کند. (اگر جزو معدل های بالای کلاس تان هستید، می توانید این موضوع را پیگیری کنید.)

6- لیست منابع را تهیه کنید

منابع کارشناسی ارشد، معمولا تغییر می کند و مثل کارشناسی همیشه ثابت نیست. البته مواد امتحانی (منابع کتبی که مربوط به مواد امتحانی است)، قبلا تصویب شده و معمولا ثابت هستند. تهیه لیست دقیق منابع کارشناسی ارشد با توجه به رشته تان بسیار اهمیت دارد.

7- سوالات سال قبل را بخوانید

حتما سوالات کنکور سال های قبل را تهیه کنید و در دوره های مرور که در برنامه تان دارید آنها را بخوانید. تعدادی از سوالات مانند سال های قبل خواهد بود و اینکه مشخص می شود کدام فصل ها مهمتر از فصل های دیگر است و می توانید در برنامه ریزی زمانی روی این فصل ها مانور بیشتری بدهید.
 
14 نکته برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد

8- نگران فراموش کردن نباشید

از آنجایی که منابع کارشناسی ارشد حجیم هستند، خیلی از افراد نگران این موضوع هستند که مطالبی را که مطالعه می کنند فراموش شان شود و همین احساس به آنها استرس و اضطراب می دهد؛ احساسی که مطابق با واقعیت نیست و هنگام مواجهه با آزمون های آزمایشی خواهید دید که تمام مطالب در ذهن تان فراخوانی خواهد شد.

9- با موفق شده ها حرف بزنید

شما می توانید از افرادی که تازه قبول شده اند و این مرحله را با موفقیت پشت سر گذاشته اند یا اساتید در این رشته و یا مشاورین دانشگاه به عنوان پشتیبان کمک بگیرید.

10- مواظب تغییر رشته باشید

دوستان عزیز شما می توانید بدون توجه به رشته ای که در دوره کارشناسی از آن فارغ التحصیل شده اید، رشته ای غیرمرتبط را برای آزمون کارشناسی ارشد انتخاب کنید اما به این نکات توجه کنید:

* معمولا افراد در رشته ای که در دوره کارشناسی فارغ التحصیل مخ شوند در مقطع کارشناسی ارشد موفق ترند و همچنین احتمال قبولی آنها در کارشناسی ارشد هم بیشتر است.

* افرادی که در رشته های غیرمرتبط قبول می شوند، نیاز به گذراندن دروس پیش نیاز دارند که باید برای آن زمان و هزینه بیشتری داشته باشند.

* با شرکت در رشته ای غیرمرتبط، دیگر نمی توانید از قبولی بدون کنکور کارشناسی ارشد استفاده کنید.

11- درس های کمتری بردارید

اگر قصد دارید هم در کنکور شرکت کنید و هم دروس طول ترم را در دوره کارشناسی بگذرانید، باید سعی کنید دروس کمتری را بردارید؛ ولی حواس تان باشد که در صورت قبولی در دانشگاه درسی از دروس دانشگاه باقی نمانده باشد که همین مسئله برایتان دردسرساز شود.

12- برای تغذیه و سلامت خود ارزش قائل باشید

تغذیه درست و مناسب مخصوصا در این ایام، ورزش کردن و تعریق، شنا و به کارگیری روش های ریلکسیشن می تواند باعث سرزندگی، شادابی و کاهش تنش شما شود.
 
14 نکته برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد

13- از حجم داوطلبان نترسید

در مسیر تلاش برای کسب علم، هیچ گاه ناامید نشوید و انگیزه های خود را حفظ کنید. دانشجویانی بوده اند که با بهانه های مختلف مانند «مشکل است»، «من که قبول نمی شوم»، «من نمی توانم»، «حوصله مطالعه و درس خواندن ندارم» و ... متوقف شده اند. تعدادی از افراد همیشه سیاه لشگر هستند و تعداد زیاد شرکت کننده ها نباید در انگیزه شما اثر منفی بگذارد.

14- انگیزه های خود را حفظ کنید وتا رسیدن به اهداف از پا ننشینید

کنکور ارشد یک رقابت است و موفقیت از آنِ کسانی است که به صورت اصولی، بیشترین تلاش و زحمت را کشیده اند، در انتها فراموش نکنید قبول نشدن در کنکور ارشد، پایان زندگی نیست. شما می توانید دوباره شرکت کنید. برنامه سال قبل را مرور کنید تا عیب های برنامه و روند برنامه ریزی خود را کشف کنید.


تاريخ : جمعه 29 خرداد 1394برچسب:, | 20:38 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |

زمان مناسب برای مطالعه از جمله موضوعاتی است كه نظریه های گوناگونی درباره آن ارائه شده و بحثهای زیادی صرورت گرفته است.

هر كس بنا بر تجربه یا تحقیق خود زمان یا زمانهای خاصی را برای مطالعه پیشنهاد می كند. به راستی بهترین زمان برای مطالعه چه موقعی است؟ چه زمانی حافظه توانایی بیشتری برای به خاطر سپاری مطالب دارد؟ در چه هنگامی از شبانه روز، مغز كارایی بالاتری دارد؟ و خلاصه اینكه در چه زمانی باید درس خواند تا بتوان حد اكثر استفاده را از درس و یادگیری برد؟

پاسخ به این پرسشها متفاوت است. عده ای معتقدند شب و خصوصا آخر شب، زمانی مناسب برای مطالعه و یادگیری است و برعكس، عده ای دیگر عقیده دارند كه مناسب ترین زمان برای یادگیری اوایل صبح است.

گروهی كه معتقدند مطالعه آخر شب مناسب تر است، میگویند چون خواننده بعد از مطالعه می خوابد ذهن فرصت كافی برای پردازش اطلاعات دارد و مطالب خوانده شده بهتر در حافظه تثبیت می گردد. لذا مطالب برای مدت طولانی تری در حافظه باقی می ماند. در واقع این گروه معتقدند از آنجا كه در هنگام خواب مطلب یا اطلاعات جدید دیگری وارد حافظه نمی شود لذا فرصت كافی برای پردازش اطلاعات وارده است.

آنان معتقدند با این روش مطالب خوانده شده بهتر به خاطر سپرده می شوند و كمتر فراموش می گردند، زیرا خواب فرصتی بسیار مناسب برای ماندگاری آنها در حافظه است.

گروهی كه مطالعه در صبح زود را پیشنهاد می كنند عقیده دارند كه یادگیری نیاز به مغز آماده وسر حال و بدون خستگی دارد . این عده معتقدند با مغز خسته نمی توان چیزی را به درستی آموخت. در واقع اصل را بر آمادگی مغز می دانند.ميگنا دات آي آر.اینان بر این عقیده هستند كه چون در شب مغز استراحت كرده و شخص خستگی ذهنی ندارد لذا هنگام صبح آمادگی بیشتری برای یادگیری دارد و آنچه در صبح خوانده شود بهتر در حافظه باقی می ماند، به همین دلیل مطالعه در اوایل صبح را پیشنهاد می كنند.



ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 25 خرداد 1394برچسب:, | 8:38 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
توصیه‌هایی برای روزها و شب‌های آخر سال تحصیلی

وقتی همه خانواده امتحان دارند!

 
این روزها، روزهای سخت خانواده‌هایی است که بچه‌های مدرسه‌ای و کنکوری دارند. شایدقدیم تر‌ها پدر و مادرها اصلا نمی‌فهمیدند امتحان بچه‌ها کی شروع شد و کی تمام! اما این روزها پدر و مادرها به قول خودشان همراه بچه‌ها یک بار دیگر دیپلم می‌گیرند و کنکور می‌دهند و در واقع در تمام مراحل درس خواندن و امتحان دادن همراه شان هستند.
 
درباره شرایط خانه و خانواده در این ایام حتما چیزهایی شنیده‌اید و حالا می‌خواهیم بار دیگر این شرایط و باید و نباید‌های آن را با هم مرور کنیم.


حواستان به اضطراب باشد

درست است که با حذف سیستم نمره دهی در مقطع ابتدایی تا حدودی اضطراب بچه‌ها از امتحان کمتر شده اما به هرحال پایان سال و طی کردن آزمون‌هایی برای گذراندن یک سال تحصیلی و ورود با سال تحصیلی جدید، استرس خودش را دارد. کنکوری‌ها هم که حساب جداگانه‌ای دارند. آنها خودشان را برای انتخاب مسیر زندگی شان در چند سال آینده آماده می‌کنند و شرایط خاص تری دارند.‏

اگر شرایط خانه مهیا نباشد و پدر و مادر و حتی خواهر و برادرها همکاری نکنند، اضطراب طبیعی روزهای امتحان تبدیل به یک مشکل می‌شود که می‌تواند راه پیشرفت فرزندتان را تغییر دهد.البته اضطراب در ایام امتحانات تا حدودی طبیعی است و حتی نیروی محرکه‌ای برای تلاش و دقت بیشتر محسوب می‌شود اما وقتی از حد می‌گذرد تبدیل به نوعی اختلال می‌شود. ‏

اگر فرزند شما نشانه‌هایی مثل تپش قلب، تعرق، لرزش دست و صدا، احساس تنگی نفس، رنگ پریدگی، تغییر در نحوه اجابت مزاج، افت فشار

بی خوابی، پر اشتهایی یا بی‌اشتهایی، استفراغ و حالت تهوع دارد،دچار اضطراب شده و باید در خانه بیشتر حواستان را جمع کنید تا آرامش را به او بازگردانید.‏

بایدها ‏

خانواده‌ها در فراهم کردن شرایط مناسب برای گذراندن فصل امتحانات، نقش مهمی دارند.اینها نکاتی هستند که باید رعایت کنید و انجامش دهید. هم پدر و مادر و هم خواهر و برادرها:

۱ـ در ایام امتحانات , رفت وآمد و میهمانی‌های خانوادگی را محدود و کم کنید.

۲ـ محیط آرامی برای مطالعه آنها فراهم کنید.

۳ـ به استراحت و خواب بچه‌ها توجه کافی داشته باشید و نگذارید دیر بخوابند. ضمن اینکه در فواصل درس خواندن باید حتما کمی استراحت کنند. درس خواندن بدون استراحت نه هنر است و نه نتیجه خوبی دارد.

۴ـ ساعات تماشای برنامه‌های تلویزیون را کم کنید تا بچه‌ها هوس نکنند مثل شما مدام پای تلویزیون بنشینند.

۵ـ هم مادر و هم پدر بهتر است در این روزها بیشتر با مدرسه و معلم‌ها ارتباط داشته باشند. از آنها بپرسید فرزندتان در چه درس‌هایی نیاز به تمرین بیشتر دارد و از توصیه‌های آنها استفاده کنید.

۶ـ تشویق را فراموش نکنید. اگر می‌بینید با دقت و جدیت درس می‌خواند و تمرین حل می‌کند، حتما به او نشان دهید که حواستان به این تلاش هست و تحسینش می‌کنید. جمله آفرین پسرم یا دخترم،معجزه می‌کند.

۷ـ اگر فرزندتان برای حل تمرین یا یادگیری یک درس به کمک تان نیاز دارد، حتما همراهی اش کنید. اگر لازم است کمی از کارهای روزمره تان کم کنید تا این فرصت را داشته باشید.

۸ـ فرزندتان در خانه وظایفی داشته؟ مثل خریدن نان یا شیر یا آوردن خواهر و برادرش از مدرسه.این وظایف را به طور موقت حذف یا کم کنید تا بیشتر به درس‌هایش برسد.‏

‏۹- با برادر و خواهر کوچکتر یا بزرگتر فرزندتان که درگیر امتحان نیستند کمی صحبت کنید و به او بگویید کمتر سر و صدا کند یا با خواهر و برادری که امتحان دارد دعوا نکند. اگر بچه‌هایتان با هم امتحان دارند، فضا را برایشان آماده کنید. مثلا اتاق یا فضای جداگانه برای درس خواندن هر کدام در نظر بگیرید.

نبایدها

بعضی کارها را هم نباید انجام دهید. یعنی انجام دادن یه سری کارها و زدن بعضی حرف‌ها فقط شرایط را برای شما و فرزندتان سخت‌تر می‌کند:

۱ـ اولین و مهمترین نباید این روزها این است که نباید توقع بیجا از فرزندتان داشته باشید. فرزند شما هم انسانی است مثل شما که در بعضی درس‌ها قوی‌تر است و در بعضی دروس ضعیف تر. پس اندازه توانش از او توقع داشته باشید. توقعات بیجای شما فقط اضطراب او را بیشتر می‌کند و در گرفتن نمره بهتر تاثیری ندارد چون توانایی او همین قدر است. ‏

‏۲- فرزندتان را با بچه‌های دیگر مقایسه نکنید. اگر مثلا ریاضی پسرخاله اش قوی است در عوض پسرتان در تاریخ ادبیات نابغه است. مقایسه بچه‌هایی که هوش، استعداد، علایق و توانایی‌های متفاوت دارند کار بیهوده‌ای است.

۳ـ بچه‌ها را از امتحان نترسانید. مدام از آخر و عاقبت درس نخواندن حرف نزنید و به آنها القا نکنید که آینده‌ای بد در انتظارش است.

۴ـ جملات منفی ممنوع! «درس بخوان! چرا درس نمی‌خوانی؟ به فکر امتحان فردا نیستی! فردا تجدید می‌شوی!مگر فردا امتحان نداری؟» این جمله‌ها نه تنها سازنده نیست بلکه باعث اضطراب بیشتر و کاهش اعتماد به نفس فرزندتان می‌شود.‏

‏۵- دعوا نکنید! دعوا و کشمکش را بگذارید برای بعد از امتحان. اگر با همسرتان مشکل دارید با هم توافق کنید که تا آخر امتحان‌ها کمی

مشکلات تان را فراموش کنید تا التهاب خانه و دعوای بین پدر و مادر بچه‌ها را ناراحت نکند. اگرمشکلات کاری و اقتصادی دارید آن را به خانه نیاورید. با تلفن همراه تان در خانه با صدای بلند با شریک، همکار، طلبکار و بدهکار داد و فریاد راه نیندازید. این کارها فقط کودکتان را بیشتر مضطرب می‌کند چون او به جای فکر کردن به امتحانش به مشکل شما فکر می‌کند و در ذهن کودکانه اش دنبال راه حلی برایتان می‌گردد. بچه‌ها را دست کم نگیرید. فکر نکنید آنها این چیزا نمی‌فهمند و برایشان مهم نیست!‏

‏۶- سرزنش نکنید. اگر یکی از نمره‌هایش کم شده به او بیش از حد سخت نگیرید. درست است که درس و امتحان مهم است اما من و شما که درس خواندن را پشت سر گذاشته‌ایم حالا می‌دانیم که مثلا گرفتن نمره ۱۵ به جای ۱۸ چندان هم فاجعه نیست و آینده را تا ابد تغییر نمی‌دهد. واقع بین باشید!

۷ـ شرایط عجیب و غریب برای درس خواندن درست نکنید. مثلا بچه را در اتاق حبس نکنید تا درس بخواند! هر بچه‌ای شرایط خودش را دارد. مثلا بچه‌ای دوست دارد در فضای کاملاً ساکت درس بخواند و بچه‌ای دیگر مقابل تلویزیون و با کمی صدا تمرکز بیشتری دارد. از طرف خودتان برای آنها تصمیم نگیرید و حتما از آنها بپرسید در چه شرایطی راحت‌تر هستند.‏

‏۸- تفریح را حذف نکنید. درست است که گفتیم از رفت و آمدها و تماشای تلویزیون کم کنید اما حذف کامل تفریح و استراحت هم درست نیست. مثلا بین درس خواندن‌ها و غروب‌ها با هم به پارک بروید و پیاده‌روی کنید. اجازه بدهید مثلا نیم ساعت با کامپیوترش بازی کند یا سریال مورد علاقه اش را ببیند یا حتی با دوست‌هایش یک دست گل کوچیک بزند! باور کنید بعد از کمی استراحت حتما با انرژی بیشتر درس می‌خواند.

وعده‌های غذایی امتحانی!‏

تغذیه مناسب را هم در این روزها مهم است. مثلا مصرف یک لیوان شیر قبل از خواب برای خواب آرام در این شب‌های امتحان خوب است. شام‌های سنگین را فراموش کنید تا بچه‌ها صبح با اشتها و سرحال بیدار شده و صبحانه کامل بخورند.حواستان باشد در ایام امتحانات بچه‌ها سه وعده غذایی کامل را بخورند و میان وعده‌های غذایی را هم فراموش نکنند. چهار گروه غذایی گوشت، حبوبات و تخم‌مرغ، سبزیجات و میوه‌ها، شیر و لبنیات و نان غلات هم باید در این وعده‌ها باشد. ‏

موادی که دارای سیتین هستند مانند زرده تخم مرغ، بادام زمینی، گردو و جوانه‌ها در تکامل مغز و سلول‌های مغزی بسیار مؤثر هستند و مصرف آنها در فصل امتحانات خوب است. دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه می‌گوید: «تحقیقات نشان می‌دهد که حافظه کوتاه مدت با خوردن مواد قندی ارتباط دارد و بهتر است دانش‌آموزان از صبح امتحان مواد قندی که سریع آزاد می‌شوند مانند آب میوه، عسل، مربا و چای شیرین مصرف کنند.غذاهایی مانند سوپ جو و همچنین کاهو، شیر، دوغ و ماست حاوی لاکتوسین هستند که این ماده خاصیت آرامش بخشی دارد و توصیه می‌شود شب قبل از امتحان از این گروه مواد غذایی مصرف شود و البته بچه‌ها باید از مصرف زیاد قهوه و چای پررنگ، خودداری کنند.»
-
روزنامه اطلاعات



تاريخ : شنبه 23 ارديبهشت 1394برچسب:, | 23:53 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
یکی از مشکلاتی که بچه های امروزی دارند استفاده زیاد از لوازم الکترونیکی مانند تبلت است. حال والدین چگونه باید این تبلت ها را از کودک شان جدا کنند.
 
 یکی از مشکلاتی که بچه های امروزی دارند استفاده زیاد از لوازم الکترونیکی مانند تبلت است. حال والدین چگونه باید این تبلت ها را از کودک شان جدا کنند.

این روزها به هر خانه‌ای که وارد می‌شوید، به جای سرگرم بودن کودکان با خمیرهای بازی که خلاقیت‌شان را بالا می‌برد و مهارت‌ دست‌های‌شان را بیشتر می‌کرد، تبلت‌هایی در دست بچه‌ها جا دارد که چشم‌های‌شان را خسته و مفاصل دست‌های‌شان را ضعیف می‌کند.

تبلت را چگونه از کودک مان جدا کنیم؟

در این میان والدینی که امکان خرید چنین ابزاری برای کودک‌شان ندارند هم از خود گذشتگی کرده و او را با گوشی هوشمند تلفن همراه‌شان سرگرم می‌کنند و مهارت کودک‌شان در انجام بازی‌های مختلف را به رخ این و آن می‌کشند. بچه‌های امروزی تمایلی به دویدن، کاردستی درست کردن و نقش‌پذیری در بازی‌هایی که نسل ما از آنها لذت می‌برد، ندارند. آنها ترجیح می‌دهند روی مبل راحتی لم بدهند، یک کاسه پفک کنارشان بگذارند و هر روز چندین مرحله از بازی‌ای که به آخر رساندنش کار هر کسی نیست را رد کنند.

بچه‌های امروزی نمونه کوچک شده والدین‌شان هستند. نمونه آنهایی که در ‌مهمانی‌ها به جای گپ زدن با حاضران، به غایب‌های جمع وایبر می‌زنند و به‌جای چند متر دویدن، به‌دنبال نصب انواع اپلیکیشن‌های سلامت روی گوشی خود هستند. هدیه پژوهشگران فناوری اطلاعات به بچه‌های امروزی نه هوش بیشتر و نه ذهن آماده‌تر است. آنها روی مبل‌های راحتی، صاحب بدنی خسته و انباشه از چربی می‌شوند و پشت صفحه تبلت‌ها، چشم‌هایی آزرده و ذهنی آشفته را از آن خود می‌کنند.

شاید بعد از خواندن این یادداشت، به قصد گرفتن تبلت فرزندتان از او، از روی مبل بلند شوید؛ اما بنشینید! نیازی به محروم کردن فرزندتان از تبلتش نیست، کافی است خودتان همین حالا گوشی را روی زمین بگذارید و نه با حرف، بلکه با آوردن ورزش و مطالعه به ساعت‌های مرده‌تان، به کودک خود هم سبک زندگی سالم را آموزش دهید.

ساعت های استفاده کودکان از وسایل الکترونیکی را کاهش دهید…

به ساعت نگاه کنید

با وضع کردن برخی قانون‌ها، ساعت‌های استفاده فرزندتان از تبلت را محدود کنید. برای مثال به او اجازه ندهید که سر میز شام تبلتش را بیاورد.

خاموشی بزنید

محققان می‌گویند تبلت‌بازی پیش از خواب می‌تواند فرزند شما را بی‌خواب کند. پس به او اجازه بازی کردن با تبلت پیش از خواب را ندهید و نگذارید آن را به اتاق خوابش ببرد.

وقت‌شناس باشید

حتی اگر همه اطرافیان‌تان برای کودک خود تبلت خریده باشند، دلیلی ندارد که در سه سالگی به فرزندتان چنین هدیه‌ای بدهید. اگر می‌خواهید او را با تکنولوژی آشنا کنید، به او اجازه دهید برخی ساعات روز با تبلت شما بازی کند اما شخصی کردن این وسیله را از چنین سنی شروع نکنید.

تبلت را چگونه از کودک مان جدا کنیم؟

از خودتان شروع کنید

هرقدر هم که از لزوم فعالیت بدنی و قوی‌تر کردن ارتباطات رو در رو برای فرزندتان صحبت کنید، فایده‌ای ندارد. تا زمانی که او می‌بیند که در ‌مهمانی برای‌تان وایبر بازی شیرین‌تر از گپ زدن با دیگران است، تمایلی به گوش کردن به توصیه‌های‌تان پیدا نمی‌کند. اگر می‌خواهید فرزندتان زندگی مجازی را جایگزین تجربه‌های حقیقی زندگی نکند، خودتان در رعایت چنین اصلی پیشقدم شوید.

دست به‌کار شوید

اگر تنها یک فرزند دارید، به او حق دهید برای پر کردن تنهایی‌اش به تبلت وابسته شود. در چنین شرایطی به جای جنگیدن با او، خودتان برای تغییر شرایط وارد عمل شوید. بازی‌های دونفره پرتحرک و هیجان‌انگیز، هم می‌تواند سلامت جسم فرزندتان را تضمین کند و مهارت‌های حرکتی‌اش را تقویت کند و هم لحظات شاد و خوشی را برایش رقم بزند. اگر کودک‌تان از چنین نعمتی بهره‌مند شود دیگر نیازی به مدام بازی کردن با تبلت پیدا نخواهد کرد.


تاريخ : شنبه 23 خرداد 1394برچسب:, | 23:52 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 11 صفحه بعد